Moezel- & Rijnvallei

Moezel- & Rijnvallei

Dag 1 • België - Bonn - Andernach

We rijden naar Bonn, geboortestad van de componist Beethoven. In 2020 wordt zijn 250e verjaardag gevierd. Met onze gids wandelen we door het historische centrum langs de meest muzikale en belangrijke plaatsen. We komen o.a. voorbij de Münster en het voormalige aartsbisschoppelijk paleis. We eindigen onze wandeling bij het pas vernieuwde Beethovenhuis, geboortehuis van Beethoven, dat we vrijblijvend bezoeken (± € 9 pp). De historische binnenstad leent zich ook uitstekend om te winkelen of te flaneren langs de Rijn. Nadien rijden we naar Andernach.

Dag 2 • Rüdesheim - Bacharach

We begeven ons naar Rüdesheim. De Drosselgasse met zijn Weinstuben spreekt bij velen tot de verbeelding. We maken facultatief een boottocht (± € 13 pp) op de Rijn van Rüdesheim tot Bacharach, schilderachtig Rijnstadje omsloten door een stadsmuur. Aansluitend rijden we langs Boppard terug naar Andernach waar we genieten van een interessant wandelingetje. Na het avondmaal is er  een facultatieve wijndegustatie (± € 7 pp).

Dag 3 • Andernach - Cochem - België

We rijden naar het romantisch wijnstadje Cochem, een leuke toeristische plek met oude stadspoorten, historisch marktplein en nauwe straatjes met prachtige vakwerkhuizen. We bezoeken facultatief de indrukwekkende Reichsburg (± € 6 pp)  die het stadsbeeld beheerst door haar ligging boven op een rotsplateau. Met de vele torentjes en kantelen lijkt het wel een sprookjesslot. Even indrukwekkend is het uitzicht over het dal van de Moezel. ‘s Namiddags genieten we van vrije tijd in dit gezellig plaatsje of we brengen een boeiend en uniek bezoek aan de geheime Bundesbank Bunker (± € 10 pp). We ontdekken de geschiedenis van dit ondergrondse gebouw waar de Duitse Nationale bank tijdens de Koude Oorlog 15 miljard D-Mark bewaarde, verstopt in de heuvels van de Moezelvallei. Nadat het geheim ontrafelt is, keren we terug naar België.

Hotel Rheinkrone***

Ligging: gelegen in Andernach, langsheen de Rijnpromenade, op 200 meter van de historische Rijnpoort

Uitrusting: typisch Rijnhotel met receptie, lift, restaurant met terras, gratis wifi, eenvoudig maar comfortabel ingericht kamers, badkamer met douche, toilet en haardroger, kluisje en tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België