Moezel- & Rijnvallei

Moezel- & Rijnvallei

Dag 1 • België - Bonn - Dieblich

We rijden naar Bonn, geboortestad van de componist Beethoven. De stad staat nog grotendeels in het teken van deze componist met o.a. het Beethovenhaus (± € 10 pp), geboortehuis van Beethoven, dat ingericht is als museum. Met onze gids wandelen we door het historische centrum langs de meest muzikale en belangrijke plaatsen. We komen o.a. voorbij de Münster en het voormalige aartsbisschoppelijk paleis. De historische binnenstad leent zich ook uitstekend om te winkelen of te flaneren langs de Rijn. Nadien rijden we naar Dieblich.

 

Dag 2 • Dieblich - Rüdesheim - Bacharach - Dieblich

We begeven ons naar Rüdesheim. De Drosselgasse met zijn Weinstuben spreekt bij velen tot de verbeelding. We maken facultatief een boottocht (± € 17 pp) op de Rijn van Rüdesheim tot Bacharach, schilderachtig Rijnstadje omsloten door een stadsmuur. Aansluitend rijden we langs Boppard terug naar Dieblich waar we de mogelijkheid hebben voor een leuk wandelingetje. Na het avondmaal is er een facultatieve wijndegustatie (± € 8 pp).

 

Dag 3 • Dieblich - Cochem - België

We rijden naar het romantisch wijnstadje Cochem, een leuke toeristische plek met oude stadspoorten, historisch marktplein en nauwe straatjes met prachtige vakwerkhuizen. We bezoeken facultatief de indrukwekkende Reichsburg (± € 7 pp) die het stadsbeeld beheerst door haar ligging boven op een rotsplateau. Met de vele torentjes en kantelen lijkt het wel een sprookjesslot. Even indrukwekkend is het uitzicht over het dal van de Moezel. In de namiddag genieten we van vrije tijd in dit gezellig plaatsje of we brengen een boeiend en uniek bezoek aan de geheime Bundesbank Bunker (± €  17,00 pp te reserveren bij inschrijving). We ontdekken de geschiedenis van dit ondergrondse gebouw waar de Duitse Nationale bank tijdens de Koude Oorlog 15 miljard D-Mark bewaarde, verstopt in de heuvels van de Moezelvallei. Nadat het geheim ontrafelt is, keren we terug naar België.

 

HOTEL PISTONO***+


Ligging: gelegen in Dieblich, langs de Moezel op 14km van Koblenz

Uitrusting: familiaal gerund hotel met receptie, lift, restaurant met biertuin, gratis wifi, binnenzwembad, sauna, fietsverhuur (tegen betaling), comfortabel ingerichte kamers, badkamer met douche, toilet, kluisje & tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal t.e.m. de 3de dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België