Een sprankelend weekend in de Champagne

Een sprankelend weekend in de Champagne

Ieder jaar worden in de Champagnestreek 250 miljoen flessen gevuld met de sprankelende drank! De grote champagnehuizen hebben hun bezoeken uitgebouwd tot een moderne attractie. Reims, Epernay en Troyes zijn maar enkele plaatsen waar architectuur en kunst getuigen van een roemrijk verleden.

Dag 1 • België - Reims - Epernay

Voor de middag rijden we richting champagnemetropool Reims. Deze “Ville d’Art” vereert ons met zijn schitterende kathedraal, het Palais du Tau, Place Royale, enz. We maken een korte stadswandeling. Na de middag bezoeken we de beroemde basiliek St-Rémi. Aansluitend maken we een toeristische rit richting Epernay. We brengen er een facultatief bezoek aan de kelders van Champagne Mercier (± € 13 pp).

 

Dag 2 • Epernay - Troyes

Deze voormiddag rijden we naar Troyes, een heel aantrekkelijke stad door de vele historische gebouwen. De kathedraal St.-Pierre et St.-Paul is een mooi voorbeeld van de gotische kunst in de Champagnestreek. Uiteraard bewonderen we ook de mooie vakwerkhuizen in de oude straatjes van Troyes en genieten van wat vrije tijd. Nadien rijden we richting Cumières voor een facultatief bezoek aan de kelders van Vadin Plateau (± € 7,5 pp).

 

Dag 3 • Hautvillers - België

In de ochtend bezoeken we het typisch Champagnedorp Hautvillers. Hier toverde Dom Pérignon het wonderlijke vocht Champagne ter wereld. Aansluitend rijden we naar Cumières voor een facultatief bezoek aan de kelders van het huis Castellane (± € 7 pp). Na de middag rijden we langs de Avenue de Champagne, die terecht de Champs-Elysées van Epernay genoemd wordt. Aansluitend keren we terug naar België.

Hotel Comfort Suites Epernay***

Ligging: rustig gelegen aan de rand van Epernay, met zicht op de champagnevelden

Uitrusting: modern hotel met lift, gratis wifi

Kamers: ruime en moderne kamers met badkamer met bad of douche, toilet en haardroger, zithoek, tv, kitchenette met magnetron en koelkast

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds maaltijden in restaurant Le Caveau

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België