Zuid-Afrika • Kaapse dromen met schitterende wijn

Zuid-Afrika Kaapse dromen met schitterende wijn

Zuid-Afrika is een fenomeen: u vindt er immers een samenvatting van alles wat onze wereld te bieden heeft in één land: moderne steden, prachtige stranden, uitgestrekte ruimtes, indrukwekkende berglandschappen bevolkt door een smeltkroes van blank, gekleurd en zwart. Houdt u klaar om tijdens de safaris The Big Five te zien en geniet vooral van een heerlijk klimaat en een gastvrije bevolking. Tijdens deze heerlijke reis maakt u kennis met een groot deel van de Zuid-Afrikaanse diversiteit: het westers aandoende Kaapstad met de omliggende befaamde wijnhuizen, de droge en uitgestrekte Karoo, de schitterende Tuinroute en de safaris in de prachtige Garden Route Game Lodge en het Addo Elephant Park, de derde grootste wildtuin van het land. Zuid-Afrika is een land met maar liefst 11 officiële talen waaronder ééntje die u zelf zal spreken en verstaan.

Dag 1 • Amsterdam - Kaapstad

Thuis opgehaald wordt u naar de centrale vertrekplaats gebracht en van daaruit met onze comfortabele autocar naar Schiphol voor de rechtstreekse vlucht met KLM naar Kaapstad - een prima dag-vlucht met aankomst dezelfde dag rond 22u30, transfer naar het hotel Lagoon Beach, op het strand gelegen, met prachtig uitzicht op de stad en hét kenmerk van Kaapstad: de Tafelberg. Hier zal u drie nachten verblijven.

Dag 2 • Kaapstad (o,a)

Vandaag maakt u uitgebreid kennis met de ‘Mother City’: u doet een stadsrit, gaat natuurlijk - als het weer het toelaat - met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg, wandelt door de Compagnies- tuinen en maakt kennis met de bijzondere gevels in de Bokaap wijk. De dag eindigt in het heerlijke    V & A Waterfront, waar u ook zal dineren in Den Anker, een Belgische brasserie die - ook en vooral voor Zuid Afrikanen - tot een waar begrip is uitgegroeid. Waterfront is super gezellig en Kaapstad is een fantastische wereldstad waar u zich vlug zal thuis voelen. Eén van de topplekken in de wereld.

Dag 3 • Kaapse Schiereiland (o,a)

Vandaag verkent u het Kaapse Schiereiland met een bezoek aan Kirstenbosch, een prachtige botanische tuin. Ook de fotogenieke pinguïnkolonie bij Boulders Beach staat op het programma. Net zoals het meest zuidwestelijke punt van Afrika: Kaappunt en de iconische Kaap de Goede Hoop. Dineren doet u in Houtbaai, waar heerlijke vis (kingclip) geserveerd zal worden.

Dag 4 • Robben Island (o,a)

Vanmorgen reist u kort terug in de tijd, en brengt u een bezoek aan Robben Island - het eiland waar Nelson Mandela gedurende 18 jaar in bijna onmenselijke omstandigheden in de gevangenis verbleef. U vaart met de ferry de 7 kilometer naar het eiland, maakt daar een geleide tour en ziet de cel waar de latere president zo lang zat opgesloten. Het zijn zelf ex-gevangenen die ons hier rondleiden. Na de vrije lunch gaat het richting Stellenbosch, met gepland bezoek aan het museum en aan de ludieke Oom Samie se Winkel. Vandaag en morgen dineert en overnacht u in het heerlijke Devon Valley hotel.

Dag 5 • Wijnroute (o,a)

Laat u inspireren door luxe en wijn… Eerst bezoekt u Boschendal, één van de oudste wijnhuizen van het land. Daarna gaat het naar Neethlingshof, één van de zeer vele mooie wijndomeinen in en rond Stellenbosch, waar een wijnproeverij op het programma staat. Na de middag rijden we naar Franschhoek, een mondain plaatsje, waar de Hugenoten hun uit Frankrijk meegebrachte wijnexpertise in de praktijk brachten. U vertoeft vandaag in één van de mooiste regio’s van deze aardbol. De panoramische vergezichten zijn fenomenaal en de goddelijke wijnen vloeien er hemels.

Dag 6 • Hermanus (o,a)

Na een bezoek aan het prachtige domein Vergelegen in Somerset West, waar ook Queen Elisabeth II en Bill Clinton al op bezoek waren, rijdt u vandaag via mooie wegen naar Hermanus aan de zuidkust van het land. Hermanus staat bekend als wellicht de beste plaats, niet alleen in Zuid Afrika maar van de hele wereld, om vanop het land walvissen te spotten. De zuidkaper komt zeer dicht onder de kust,  de bultrug houdt zich wat verder op zee. Uiteraard kan u hier ook zeerobben en dolfijnen te zien krijgen. De kustlijn is grillig maar er loopt een mooi wandelpad over meerdere kilometers bij deze gezellige stad. Overnachten doet u hier in het traditionele en spectaculair aan het water gelegen Windsor hotel.

Dag 7 • Garden Route Game Lodge (o,a)

Na het ontbijt en een koffiepauze in een fijne tuin in Swellendam rijdt u naar de Garden Route Game Lodge. Deze privé lodge is de oudste in het zuiden van het land, en is thuis voor heel veel dieren: antilopen, alle soorten kleine zoogdieren, vogels allerhande en natuurlijk de Big 5. Tijdens een safari in open jeeps gaat u op zoek naar al dat moois! U krijgt in dit prachtige domein ook de tijd om te lunchen, waarna het verder gaat via de Robertsonpas naar Oudtshoorn in de Kleine Karoo. Oudtshoorn is de bakermat en het belangrijkste centrum van de struisvogelindustrie. U dineert en logeert er twee nachten in het Surval Boutique Olive Estate, zijn 4 sterren meer dan waard!

Dag 8 • Oudtshoorn (o,a)

Na het ontbijt begint deze dag met een bezoek aan de Cango Caves. Een groot en zeer mooi kalksteengrottencomplex, dat u onder de leiding van een plaatselijke gids gaat ontdekken. Nadien verneemt u alles over de belangrijkste inkomstenbron van deze regio, de struisvogel, tijdens een bezoek aan de Cango Ostrich Farm. Uiteraard kan u hier het lekkere struisvogelvlees proeven tijdens de vrije lunch. In de latere namiddag kan u heerlijk genieten van de faciliteiten in het Surval Olive Estate, of optioneel een bezoek brengen aan de Cango Wildlife Ranch, waar u indien gewenst een ‘close encounter’ met een cheetah (jachtluipaard) kan meemaken, of u kan nog een extra safari reserveren in het domein Buffelsdrift.

Dag 9 • Knysna (o,m)

Na een alweer heerlijk ontbijt rijdt u een niet al te lange afstand naar Knysna. Deze stad ligt aan een bijzonder mooie lagune, die via een smalle doorgang met de Indische Oceaan verbonden is. U maakt hier een boottocht naar het Featherbed Reserve, wordt bij aankomst met een tractor-met-aanhangwagen naar boven in het natuurreservaat getrokken, en kan een heerlijke wandeling maken die u tot vlak bij de ‘Heads’ brengt, de twee rotsen die de doorgang van de lagune naar de zee afbakenen. U luncht in het Featherbed Reserve, voor het avondmaal biedt het niet zo grote, maar erg gezellige Waterfront in Knysna  u meer dan genoeg keuzemogelijkheden. Overnachting in het Protea Hotel by Marriott Knysna Quays.

Dag 10 • Tsitsikamma (o,a)

Vandaag nemen wij u mee naar een schitterend stukje kust aan de monding van de Stormsrivier. U bewondert hier de kracht van de oceaan die tegen de rotsen aan de kust botst slaat en crasht en daarbij telkens nieuwe beelden schept. U maakt hier een heerlijke wandeling over de hangbruggen die beide oevers van de Stormsrivier verbinden. Lunchen kan u ook op deze geweldige locatie. Na de  middag gaat het verder richting Addo, waar u voor twee nachten intrek neemt in de bijzonder mooie en comfortabele Africanos Country Estate.

Dag 11 • Addo Elephant Park (o,a)

Spendeer uw volledige dag in het Addo Elephant Park. Het Addo Elephant Park is het derde grootste van Zuid Afrika, na Kruger en Hluhluwe, en is alles samen 1640 km2 of 164.000 hectaren groot, meer dan de helft van bijvoorbeeld de provincie Antwerpen. Het malariavrije park is niet enkel thuis voor de big 5, maar zelfs voor de ‘big 7’. Naast olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard kan u, vermits het park zich tot aan de zee uitstrekt, ook walvis en grote witte haai in het park ontdekken. Ook al kunnen wij uiteraard geen garantie geven over het aantal en welke dieren u zal ‘spotten’ - een ‘wildpark’ is nu éénmaal en gelukkig geen zoo - dat het een bijzondere dag wordt staat buiten kijf! ‘Laatste avondmaal’ en overnachting in de Africanos Country Estate.

Dag 12 • Port Elisabeth - Johannesburg - Amsterdam (o)

Jammer genoeg tijd om afscheid te nemen van dit fantastisch land. Vrije tijd na het ontbijt tot aan de transfer naar de nabije luchthaven van Port Elisabeth voor de vlucht via Johannesburg naar Amsterdam.

Dag 13 • Amsterdam

U wordt vanuit Schiphol met onze eigen autocar weer naar uw gezamenlijke vertrekplaats gebracht, van waaruit u met kleine busjes weer naar huis wordt gebracht, met een karrevracht aan ongelooflijke indrukken in uw bagage.

Volgens programma

 • Schitterende, niet te vermoeiende reis door zuidelijk Zuid-Afrika
 • Prijs/kwaliteit TOP!
 • Nieuw programma!
 • HALF pension

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer in gans Vlaanderen (1 adres per dossier)

Gerelateerde reizen