Zalig zomeren in Zuid-Zweden

Zalig zomeren in Zuid-Zweden

Dag 1 • België - Lübeck - Zweden

We beginnen onze reis met een rit naar de Oostzee in Duitsland. We houden enkele stops en komen tegen de avond toe in Lübeck. Na de maaltijd in een typisch Noord-Duits restaurant zetten we onze weg verder naar Kiel voor de overtocht naar Zweden met een ferry (voor een vlot verloop is het aangeraden om voor deze overnachting een kleine koffer of bagage mee te nemen). 

Dag 2 • Malmö - Lund - Malmö

We komen vroeg toe in Malmö en rijden onmiddellijk naar de spectaculaire Turning Torso. Malmö is één van de meest vooruitstrevende steden wat betreft ‘groen’ en ‘klimaatneutraal’ wonen. Onze eerste wandeling staat helemaal in het teken van de verkenning van deze wijk. Aansluitend brengt de chauffeur ons naar de bruisende binnenstad met zijn pittoreske vakwerkhuizen en stadhuis. In de namiddag begeven we ons naar de vlakbij gelegen universiteitsstad Lund waar we onder andere een indrukwekkende kathedraal met een astronomisch horloge kunnen bezoeken. Aansluitend genieten we van wat vrije tijd. We logeren vanavond in het ****hotel St. Jörgen Malmö (of gelijkwaardig).

Dag 3 • Malmö - Ystad - Mörrum - Växjö

Het charmante Ystad werd wereldwijd bekend om de Wallander thrillers. Voordat we Ystad ontdekken, trekken we naar de bijzondere stenen formatie Ales Stenar, met een prachtig uitzicht op zee. Na de vrije lunch in Ystad maken we een stop in Mörrum, een vissersdorpje waar in de plaatselijke rivier de grootste wilde zalmen en forellen rondzwemmen. We houden kort halt in Karlshamn, een leuk haventje aan de kust en luisteren naar het aangrijpende verhaal van de emigranten. Onze uiteindelijke bestemming vandaag is Växjö, waar we overnachten in het ****Quality Hotel Royal Corner (of gelijkwaardig).

Dag 4 • Växjö - Vimmerby - Linköping

We starten onze dag met een wandeling in het Linnépark en lopen langs de kathedraal van Växjo. Daarna rijden we naar het elandenpark waar we oog in oog komen te staan met de ‘koning van de bossen’. We sluiten de voormiddag met een rondleiding in de zeer gekende ‘Kosta Boda’ glasblazerij. Na het vrije middagmaal zetten we onze weg verder naar het huis van Astrid Lindgren en duiken we even terug in onze kindertijd in de welbekende wereld van Pippi Langkous (facultatief ± € 15.50 pp). Ons hotel voor deze avond is ****hotel Scandic Frimurarehotellet (of gelijkwaardig).

Dag 5 • Linköping - Götakanaal - Stockholm

Vandaag staat een heel speciale ervaring op het programma: een boottocht op één van de mooiste delen van het beroemde Götakanaal. Het sluizensysteem van Berg is daarbij één van de meest interessante attracties. We nemen ons middagmaal ook aan boord en reizen daarna verder door naar de provincie Sörmland, bekend uit de liefdesverhalen van Inga Lindström. Fraaie steden met smalle straatjes en herenhuizen karakteriseren deze regio. Onderweg stoppen we ook even aan de toffe en pittoreske badplaats Trosa met huizen in koloniale stijl. In het ****hotel Best Western Plus STHLM Bromma (of gelijkwaardig) genieten we van een welverdiende nachtrust.

Dag 6* • Stockholm

Na een deugddoend ontbijt maken we een stadswandeling door Gamla Stan en kuieren in de historische smalle straatjes. Het stadhuis, de aristocratische paleizen en het koninklijk kasteel brengt ons gelijk in de sfeer. Liefhebbers kunnen later die namiddag Stockholm op eigen houtje verder verkennen, een terrasje doen of het gelijknamige oorlogsschip bezichtigen in het bekende - en eigenlijk niet te missen! - Vasamuseum (facultatief ± € 18 pp).

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 7 • Stockholm - Örebro

We starten vandaag met een boottochtje naar het kasteel van Drottningholm (facultatief boot & toegang ±  € 45 pp, te reserveren bij boeking). Ook na de middag vertoeven we in koninklijk gezelschap met een bezoek aan het schilderachtig gelegen Kasteel Gripsholm (facultatief ± € 15 pp). We installeren ons in het ****hotel Scandic Grand Örebro (of gelijkwaardig). Na het avondmaal is er nog een vrijblijvende avondwandeling in deze stad.

Dag 8 • Örebro - Vänern - Trollhättan

In het charmante Örebro wandelen we via het stadscentrum door het park naar het openluchtmuseum Wadköping. Rond de middag trekken we door dichte bossen en een prachtige omgeving naar het grootste meer van Zweden, het Vänernmeer. Vanuit Lidköping maken we een uitstap naar het kasteel van Läckö (facultatief ± € 13 pp). Het prachtig versierde kasteel met zijn kleine tuin is één van de meest populaire bezienswaardigheden. Tegen de avond nemen we onze intrek in het ****hotel Scandic Swania Trollhättan (of gelijkwaardig).

Dag 9 • Trollhättan - Göteborg

Onze laatste dag in Zweden is ook nog een dag om van te genieten. Samen met onze gids verkennen we Göteborg, waar we ter afsluiting nog wat vrije tijd krijgen. Het ideale moment dus om nog een geschikt souvenir op de kop te tikken. ‘s Avonds schepen we in naar het Duitse Kiel. Het verlaten van Göteborg lokt alle passagiers naar het dek, het is een mooie afsluiter van een fijne reis. Op de veerboot dineren we in het buffetrestaurant en kunnen we nog gezellig wat napraten aan de bar.

Dag 10 • Kiel - België

We komen vroeg aan in Kiel en rijden via Hamburg en Bremen terug naar België.

 

 

 

 

Hotels *** & ****

Ligging: de hotels zijn vrij centraal gelegen

Uitrusting: comfortabele hotels met lift, bar, restaurant en wifi, soms zwembad, fitness en sauna, kamers met bad of douche, toilet, telefoon en tv

Maaltijden: ontbijt, ’s avonds 3 gangenmenu of buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Vreemde munt: Zweedse kroon, bijna overal kan men echter betalen met een bankkaart of kredietkaart 

INBEGREPEN

• **** PRINCESS CLASS AUTOCAR

• Overzetboot Trävemunde - Malmö &  Goteborg - Kiel (aan boord beschikt u over een standaard tweepersoons binnenkajuit)

• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 10e dag het ontbijt

• Uitstappen en toegangsgelden zoals beschreven in het programma, tenzij anders vermeld

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België