Wintersfeer in Amsterdam met ATV

Wintersfeer in Amsterdam met ATV

Amsterdam in de winter, dat is sfeer en gezelligheid. De glooiende grachten, de wintermarkten en de parken zien er in het winters zonlicht net iets mooier uit. Daarnaast is er ook het Amsterdam Light Festival dat de stad letterlijk laat oplichten. Een bezoek aan Amsterdam rond de kerstdagen, moet u zeker eens meemaken.

Dag 1 • België - Amsterdam

Wij starten “Amsterdam in winteroutfit” met een wandeling in een voor de meesten van ons onbekende buurt, namelijk de Haarlemmerwijk. Deze wijk, met monumentale gebouwen, is de laatste jaren omgetoverd tot een trendy buurt met veel leuke winkeltjes. Via het Herenplein en de Brouwersgracht, met zijn prachtige panden wandelen we door de Jordaan met zijn vele mooie hofjes. Zo komen we op de Dam, het hart van de stad met het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en  het grootwarenhuis “de Bijenkorf”. Na de middag wandelen we met onze gids via de Nieuwmarkt en de Montelbaanstoren naar het NEMO, waar we een pontje nemen om na  zonsondergang een deel te zien van het lichtfestival op de Marinewerf. De autocar pikt ons op aan het Scheepvaartmuseum en brengt ons naar ons hotel voor installatie en avondmaal.

Dag 2 • Amsterdam

Wat is er mooier dan ’s ochtends te starten met een rondvaart op de grachten  ( ± € 12 pp)? Zij die willen kunnen deze voormiddag een museum bezoeken. Het museumplein is vlakbij. Na de rondvaart

wandelen we naar het Leidseplein en de Leidsestraat. Hier genieten we van een vrij middagmaal en krijgen de mogelijkheid om deze fantastische winkelstraat te bezoeken. ’s Namiddags maken we een mooie wandeling langs de “9 straatjes”, dé hippe winkelbuurt van de Jordaan. Een must voor elke shopper! Wie geen zin heeft in shoppen, kan onder leiding van onze gids een wandeling maken door de Jordaan en even lekker onderuitzakken in café Lowietje, het café van de tv-serie Baantjer. Smartlappen ten top!

Dag 3 • Amsterdam - België

Deze ochtend starten we met een wandeling vanaf Artis, langs de joodse wijk naar het Spui en het begijnhof. Rond de middag zijn we terug op het Damplein. Na de middag kunnen zij die willen,  gaan shoppen in de Haarlemmerstraat, met vele toffe winkeltjes, of in de Kalverstraat.  Anderen kunnen het Red Light district gaan verkennen. Als afsluiter kunnen we vrijblijvend genieten van een onvergetelijke voorstelling :“ This is Holland” ( ± € 15 pp). Deze  5D-voorstelling  is momenteel dé topattractie in Amsterdam. “Fasten your seatbels” want we vliegen over héél Nederland! Daarna keren we via de autosnelwegen terug naar België.

HOTEL BEST WESTERN ZAAN INN***+

  • Ligging: ideaal gelegen, vlakbij Zaandam, op wandelafstand van het station (± 12 minuten met de trein naar het centrum van Amsterdam )
  • Uitrusting: comfortabel hotel met lift, receptie, bar, restaurant, rokerslounge, terras, wellnessfaciliteiten, gratis wifi
  • Kamers: sfeervolle kamers met badkamer met douche, haardroger en toilet, bureau met telefoon, tv, koffie- & theefaciliteiten, kluisje, koelkastje
  • Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR 
  • Kamer & ontbijt
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België