Winterparadijs Tirol

Winterparadijs Tirol

Duizelingwekkend diepe dalen steken schril af tegen de witte bergtoppen. Aan de oevers van grote rivieren liggen cultuursteden en in de dalen nestelen zich schilderachtige dorpen. Het is daarom niet overdreven om Tirol een echt winterparadijs te noemen. Bent u ook zo verliefd op Tirol, of wordt u het na deze prachtige rondreis?

Dag 1 • België - Nassereith

Voor de middag rijden we richting Duitsland. In de namiddag vervolgen we de route via de Fernpass naar Nassereith.

 

Dag 2 • Seefeld - Mittenwald (andere afreisdata)

In de voormiddag rijden we naar de mondaine wintersportbestemming Seefeld, waar we samen met onze gids een rondwandeling maken. In de namiddag rijden we verder naar Mittenwald om via de Fernpass terug te keren naar Nassereith.

OF

Dag 2 • “Schleicherlaufen” (02/02/20)

We rijden naar Telfs om te genieten van de “Schleicherlaufen”.

 

Dag 3 • Ehrwald en de Moosalm

In de voormiddag staat Ehrwald op het programma. We kuieren door het feeërieke landschap of genieten van wat vrije tijd in het stadje. Aansluitend proeven we van de heerlijke drankjes van de “Linzgieseder”-schnapsbranderij. In de namiddag is er gelegenheid om aan de Moosalm een facultatieve tocht met een koets te maken (± € 12 pp) en vrij de omgeving te verkennen.

Dag 4 • Hall - Innsbruck

Vandaag brengen we een bezoek aan Hall, één van de mooiste stadjes in Oostenrijk.  Aansluitend rijden we naar Innsbruck, waar we een wandeling maken door het historische stadsgedeelte. Nadien is er vrije tijd om de stad verder te verkennen.

 

Dag 5 • Schwangau - Füssen

Vandaag steken we de grens over naar Duitsland voor een facultatief bezoek aan het beroemde Beierse sprookjeskasteel van Neuschwanstein (± € 12 pp, exclusief vervoer*). Hieropvolgend maken we een mooie wandeling doorheen deze prachtige streek. Na een bezoek aan Füssen rijden we terug naar het hotel.

*prijs ± € 8 pp voor vervoer per koets of minibus.

 

Dag 6 • Dormitz - Nassereith

In de ochtend maken we een wandeling langs het meer van Nassereith. ’s Namiddags maken we een facultatieve tocht met de ‘Gurgltalexpress’ (± € 6 pp), genieten we van een verrassing in het hotel en hebben we de mogelijkheid om te gaan Eisstockschiessen (± € 3 pp).

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

 

Dag 7 • Nassereith - België

In de voormiddag rijden we doorheen Oostenrijk naar Duitsland. Vervolgens rijden we terug richting België.

 

Opgelet: Het programma kan gewijzigd worden in functie van de sneeuw en weersomstandigheden.

 

Sinds 1890 vinden om de vijf jaar de Telfer Schleicherlaufen plaats in Telfs. Op de grote dag trekken de “Sonne (zon)” “Wilde”, de “Bär (beer)” en andere sprookjesachtige figuren door de gemeente. Het meest opvallend zijn de “Schleicher” met hun prachtige maskers en hoeden van 8 kg zwaar en een meter hoog. Dit culturele evenement staat sinds 2010 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dit groot carnavalsfeest is dus een unieke belevenis.

Hotel Gurgltalblick***

Ligging: nabij het centrum van het kleine plaatsje Nassereith

Uitrusting: typisch hotel met restaurant, bar, lift, tuin met terras

Kamers: mooi ingericht, badkamer met bad of douche, toilet, haardroger (op aanvraag aan receptie), tv, safe, zithoek en meestal balkon

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds uitstekende 3-gangen maaltijden met saladebuffet

Extra: 1x namiddag met koffie met taart, dia-avond, verrassingsnamiddag van de familie Schaber, dorpswandeling, afscheidsdrankje

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België