Winterparadijs Tirol

Winterparadijs Tirol

Dag 1 • België - Nassereith

Voor de middag rijden we richting Duitsland. In de namiddag vervolgen we de route via de Fernpass naar Nassereith.

Dag 2 • Seefeld - Mittenwald (andere afreisdata)

In de voormiddag rijden we naar de mondaine wintersportbestemming Seefeld, waar we samen met onze gids een rondwandeling maken. In de namiddag rijden we verder naar Mittenwald om via de Fernpass terug te keren naar Nassereith.

Dag 2 • “Tarrenzer Fasnacht” (30/01/22)

Op 31 januari 2021 vindt in Tarrenz de Tarrenzer Fasnacht plaats, een groot vierjaarlijks carnavalsfeest waar bezoekers van heinde en verre naar komen kijken. Een kleurrijk ensemble van wilde heksen, beren, woudmannen, vioolschilders en nog veel meer trekt door de straten. U zult met grote ogen kijken naar de druk versierde carnavalsrijtuigen. We rijden naar Tarrenz en genieten van de sfeer en gezelligheid.

Dag 2 • “Nassereither Schellerlaufen” (20/02/22)

Op 20 februari 2022 vindt in Nassereith het Nassereither Schellerlaufen plaats, een groot vierjaarlijks carnavalsfeest waar bezoekers van heinde en verre naar komen kijken. Een kleurrijk ensemble trekt door de straten. Kenmerkend voor de onvergelijkbare optocht zijn de prachtige maskers uit houtsnijwerk. We genieten van de sfeer en gezelligheid.

Dag 3  • Ehrwald en de Moosalm

In de voormiddag staat Ehrwald op het programma. We kuieren door het feeërieke landschap of genieten van wat vrije tijd in het stadje. Aansluitend proeven we van de heerlijke drankjes van de “Linzgieseder”- schnapsbranderij. In de namiddag is er gelegenheid om aan de Moosalm een facultatieve tocht met een koets te maken (± € 12 pp) en vrij de omgeving te verkennen.

Dag 4 • Hall - Innsbruck

Vandaag brengen we een bezoek aan Hall, één van de mooiste stadjes in Oostenrijk. Aansluitend rijden we naar Innsbruck, waar we een wandeling maken door het historische stadsgedeelte. Nadien is er vrije tijd om de stad verder te verkennen.

Dag 5 • Schwangau - Füssen

Vandaag steken we de grens over  naar  Duitsland voor een facultatief bezoek aan het beroemde Beierse sprookjeskasteel van Neuschwanstein (± € 12 pp, exclusief vervoer*). Hieropvolgend maken we een mooie wandeling doorheen deze prachtige streek. Na een bezoek aan Füssen rijden we terug naar het hotel.

*prijs ± € 8 pp voor vervoer per koets of minibus.

Dag 6* • Dormitz - Nassereith

In de ochtend maken we een wandeling langs het meer van Nassereith. ’s Namiddags maken we een facultatieve tocht met de ‘Gurgltalexpress’ (± € 6 pp), genieten we van een verrassing in het hotel en hebben we de mogelijkheid om te gaan Eisstockschiessen (± € 3 pp).

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 7 • Nassereith - België

In de voormiddag rijden we doorheen Oostenrijk naar Duitsland. Vervolgens rijden we terug richting België.

Opgelet: Het programma kan gewijzigd worden in functie van de sneeuw en weersomstandigheden.

Hotel Gurgltalblick***

Ligging: nabij het centrum van het kleine plaatsje Nassereith

Uitrusting: restaurant, bar, lift, salon, tuin met terras en ligstoelen, mooi en comfortabel ingerichte kamers met bad of douche, toilet, haardroger (op aanvraag aan receptie), tv, kluisje, zithoek en gedeeltelijk met balkon

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds goede 3-gangen maaltijden met saladebuffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België