West Canada • The Splendor of Alberta and British Columbia

West Canada The Splendor of Alberta and British Columbia

West Canada biedt u een massa ongerepte natuur met in Alberta de majestueuze Rockies en prairies. U gaat uiteraard ook genieten van het aangename Banff en Jasper. In British Columbia vindt u een combinatie van het bruisende & moderne Vancouver, de ruige natuur in het binnenland maar ook het bekende Vancouver Island met het statige Victoria. Tijdens uw reis kunt u serieuze fauna tegenkomen zoals beren, herten, berggeiten, bergschapen, elanden, zee-arenden en walvissen of orkas. Gletsjers, watervallen, wilde rivieren, canyons en blauwgroene gekleurde meren zijn de natuurlijke hoogtepunten. En u legt ook contact met de pionierstijd en met de afstammelingen van de First Nations People (de lokale Indianenstammen). Een kanjer van een reis naar een topbestemming.

Dag 1 • Brussel - Calgary

Met een intercontinentale vlucht bereikt u de eerste bestemming Calgary. Bij aankomst krijgt u al een eerste indruk van deze moderne stad met zijn indrukwekkende wolkenkrabbers. Vrije tijd in de namiddag om te stad te ontdekken. Logies voor één nacht in hotel Ramada Plaza Downtown, toplocatie pal in de hoofdstraat.

Dag 2 • Calgary - Banff (o,m)

In de voormiddag maakt u een uitgebreide stadswandeling door Calgary en rijdt u door Stampede Park met zijn Saddledome, waar de jaarlijkse rodeo wordt gehouden. U bewondert de stad vanop Scotsman's Hill. Dan een geleid bezoek aan het Heritage Park Historical Village, waar u kan zien hoe de mensen hier leefden toen de eerste reizigers zich settelden tussen 1864 en 1914. Lunch in één der historische gebouwen in het park. U verlaat het park en de stad en houdt onderweg nog halt aan de site van de Olympische Winterspelen van 1988 met zijn indrukwekkende skischansen. Verder naar het Banff National Park. Optioneel kan u ‘s avonds tot 23 uur gaan baden in een natuurlijk openlucht warmwaterbad, mooi gelegen tegen de berghelling.  U overnacht in Banff tweemaal in de Ptarmigan Inn, gelegen in de hoofdstraat.

Dag 3 • Banff (o,a)

’s Morgens vroeg bestijgt u Sulphur Mountain met de kabelbaan, om boven van unieke vergezichten te genieten over Banff en zijn omgeving. U houdt ook halt aan het beroemde Banff Springs Hotel (één der historische spoorweghotels) en de Bow Watervallen. U gaat wandelen aan Surprise Corner, de Hoodoos rotsformaties en Lake Minnewanka (het grootste meer van het park), waar u een vrije lunch hebt. Na de middag verlaat u Banff op weg naar de mooi uitgeslepen Johnston Canyon, waar er gewandeld wordt tot aan de watervallen. Verder door bewondert u Castle Rock met nadien een stop aan de Great Continental Divide lijn, de natuurlijke grens tussen oa Alberta en British Columbia. 

Dag 4 • Banff - Lake Louise (o,a)

U bezoekt het Yoho National Park per autocar en te voet naar oa. Wapta Lake, zicht op de Spiral Tunnels, Natural Bridge en het turquoise groene Emerald Lake, waar U vrij kan lunchen. U bereikt daarna het kleine dorpje Lake Louise, waar u twee van de meest beroemde meren van de Rockies zal kunnen bewonderen. U kan verpozen aan het fameuze Lake Louise en zijn imposante Victoria gletsjer en bijhorend Chateau Lake Louise. U maakt daarna een wandeling aan het befaamde Moraine Lake, dat ooit als achterkant fungeerde op de 20 CAD biljetten. Logies voor één nacht in de Lake Louise Inn.

Dag 5 • Lake Louise - Jasper Area (o,m)

Vandaag reist u over de Icefields Parkway, één van de meest spectaculaire wegen van Canada en N-Amerika, en genoteerd in de top10 der mooiste wegen ter wereld. De weg voert u langs de belangrijkste gletsjers van Canada, hoge bergtoppen, blauwgroene meren en adembenemende watervallen en canyons. U stopt verschillende keren onderweg zoals oa. aan het Bow Lake en Peyto Lake. Nadien doet u een wandeling naar de Mistaya Canyon. De Athabasca gletsjer is dan weer het kroonjuweel van dit gebied. Buffetlunch met zicht op verschillende gletsjers. Daarna nog verschillende korte stops aan natuurschoon alsook twee wandelingen aan de grootste bereikbare watervallen van de Icefields Parkway, namelijk de Sunwapta Falls en de Athabasca Falls. Vrije tijd in Jasper. Twee overnachtingen in de Lobstick Lodge.

Dag 6 • Jasper Area (o,a)

Beleef een groot deel van de dag in het Jasper National Park met gletsjers, meren en weidse bossen.  Vrije lunch. Dan een fijne boottocht op Lake Maligne naar het wereldberoemde Spirit Island, de meest gefotografeerde plaats van Canada. Daarna bezoekt u het mysterieuze Medicine Lake, dat jaarlijks leegloopt en terug gevuld geraakt. U eindigt de tocht met een mooie wandeling langs de Maligne Canyon, weliswaar 55 meter diep, maar op sommige plaatsen zo smal dat de eekhoorns er kunnen over springen. De rest van de dag hebt u vrije tijd om het pittoreske centrum van Jasper te ontdekken.

Dag 7 • Jasper Area - Sun Peaks (o,a)

Vandaag passeert u de Yellowhead Pass en stapt zo over van de Mountain naar de Pacific tijdszone. U reist door het Mount Robson Provincial Park met de hoogste piek van de Rockies, Mount Robson (3.954 m), waar u een tijdje vertoeft. Verder stopt u aan de Rearguard Falls, waar u een wandeling doet naar de verschillende uitkijkplatformen. Realiseer u dat de sterkste Chinook zalmen (1300 km van de Pacific Ocean) stroomopwaarts tot hier geraken. Daarna zet u koers naar het Wells Grey Provincial Park, waar u een wandeling doet naar de spectaculaire Spahats Falls, gelegen in een oude vulkaankrater.  Overnachting in het bergdorp Sun Peaks, een bekend skiresort, in de Sun Peaks Lodge.

Dag 8 • Sun Peaks - Whistler (o,m)

Langs Kamloops leidt een schilderachtige weg door de bergen, waarbij u stopt aan het gelijknamige meer. Dit is het warmste gebied van Canada en de omgeving doet dan ook plots dor en woestijnachtig aan. In Cache Creek doet u een geleid bezoek aan de historische Hat Creek Ranch. U zal er oa worden ingewijd door onze Indiaanse gastvrouw in het vroegere leven van de Sushwap Indianen. Daarna bezoek aan een authentiek Roadhouse waar u kan genieten van de vele anekdotes uit de pionierstijd. Na een rit met de postkoets is er ’s middags ook een heerlijke BBQ. Vervolgens door de kronkelende Marble Canyon. U stopt in Lillooet, een historische plaats bekend voor de gold rush en de nog actieve jade delving. Nu volgt het meest steile en bochtige parcours van de reis. Na nog een paar korte stops aan oa. Seton Lake, Duffey Lake en Lower Joffre Lake (korte wandeling) komt u toe in Whistler, het mondainste skioord van Canada dat zowel ’s zomers als ’s winters veel te bieden heeft. Slenter door de kilometers lange gezellige verkeersvrije hoofdstraat van het centrum of geniet vanop één van de vele terrassen. Logies voor twee nachten in het gereputeerde The Listel Hotel, zeer centraal gelegen.

Dag 9 • Whistler (o,a)

’s Morgens rijdt u naar een subtropisch regenwoud, waar u een wandeling doet naar de Brandywine Falls, omgeven door basaltblokken. Daarna bestijgt u Whistler Mountain met de kabellift tot aan het Roundhouse. Daar kan u heerlijk wandelen en genieten van de besneeuwde bergen in de omgeving.  Een gezellige moderne bar met terras laat u genieten van spectaculaire uitzichten. Hier kan u ook vrij lunchen. Voor de liefhebbers (inbegrepen in prijs) kan u verder de Peak-2-Peak Experience doen, de langste (3,2 km) niet ondersteunde kabelbaan ter wereld, die de overbrugging maakt naar Blackcomb Mountain. De rest van de namiddag bent u vrij om te genieten van extra kabelbanen (inbegrepen) naar nog hogere toppen waar u gezonde wandelingen kan doen, of u kan eerder afzakken naar het gezellige centrum in Whistler. Uw reisleider maakt u graag wegwijs voor andere bezoeken of wandelingen tijdens de namiddag.

Dag 10 • Whistler - Victoria (o,a)

Via de schitterende Sea-to-Sky Highway daalt u vandaag af naar de kust. Onderweg stopt u aan de Shannon Falls, de 5de hoogste waterval ter wereld. Een korte stop zal ook de geschiedenis tot leven brengen van de oude Britannia Mijn. U krijgt verder zicht op de Howe Sound, een fjord die diep in het land snijdt. In Horseshoe Bay gaat u aan boord van de ferryboot voor een 1,5 uur durende overtocht naar Nanaimo op Vancouver Island. Vrije lunch aan boord. Na de middag een bezoek aan de muurschilderingen van het plaatsje Chemainus. In Duncan gaat u kijken naar de verschillende totempalen die het stadje versieren, waaronder de dikste ter wereld. Drie overnachtingen in de sfeervolle en Engels aandoende stad Victoria in het Royal Scot Hotel. Verder bezoekt u Fisherman's Wharf, de havenbuurt met zijn kleurrijke woonboten en boardwalk terrassen. Diner is voorzien aan de Inner Harbour met zicht op het Parlementsgebouw dat 's avonds helemaal verlicht is.

Dag 11 • Victoria (o,a)

Uitgebreide sightseeingtour met alle hoogtepunten van deze stad zoals oa. Chinatown, Craigdarroch Castle, de Parlementsgebouwen en Thunderbird Park. Nadien vrije tijd om heel de namiddag Victoria te verkennen. Uw reisleider maakt u graag wegwijs over de verschillende mogelijkheden. U kan oa. het Royal BC Museum bezoeken of een onvergetelijke Afternoon Tea gaan bijwonen in het Fairmont Empress hotel of van een terrasje genieten te midden op de markt van Bastion Square. Victoria is ‘Very British’, mede door de historische gebouwen en de dubbeldek bussen die er rondrijden. Diner is voorzien aan de Inner Harbour.

Dag 12 • Victoria (o,a)

Bezoek aan The Butchart Gardens, de wereldberoemde tuinen die werden aangelegd door de vrouw van een leisteengroeve magnaat. U kan vrij in alle sereniteit de verschillende secties van de tuin bewonderen op uw eigen tempo. Na de middag kan u optioneel een 3 uur durende excursie maken op zee met gesloten boot of zodiac om te gaan kijken naar de walvissen en/of orka’s, een unieke ervaring (inschrijven via uw reisleider tijdens de voorreisvergadering)!

Dag 13 • Victoria - Vancouver (o,a)

Mount Tolmie biedt u een laatste panoramisch beeld van de stad en zijn mooie groene omgeving. In Swartz Bay neemt u de ferryboot terug naar het vasteland. Na de middag zet u koers naar de moderne wereldmetropool Vancouver. Rit dwars door de stad richting de Capilano Suspension Bridge, de bekende voetgangers hangbrug. Daarna een bezoek aan Stanley Park, het grootste stadspark in Noord-Amerika, met zijn verzameling totempalen en indrukwekkend zicht op de skyline van de stad alsook op de Lions Gate Bridge, het icoon van deze stad. De twee laatste overnachtingen zijn voorzien in het Sandman Hotel Vancouver City Centre. 's Avonds bezoekt u Gastown, de oudste stadswijk. Uiteraard bent u getuige van het spektakel met het vermaarde deuntje van de unieke stoomklok.

Dag 14 • Vancouver (o,a)

Uitgebreide stadsrondrit met ook verschillende wandelingen. U rijdt langs BC Place, de Telus World of Science Globe gelegen aan het uiteinde van False Creek, uitgebreid bezoek aan Chinatown, wandeling door de West-End (de duurste woonbuurt van Noord-Amerika), Robson Square met de Vancouver Art Gallery en het beroemde Fairmont Vancouver hotel. Vrije namiddag in Vancouver. Uw reisleider zal u weer een aantal voorstellen doen om de namiddag aangenaam door te brengen. Vanavond een fijn afscheidsdiner op een bijzondere locatie, het Top of Vancouver Revolving Restaurant op de hoogste verdieping van de panoramische toren. In één uur tijd draait het restaurant 360 graden rond zijn as. Heerlijk dineren op 167 meter hoogte met zicht op de indrukwekkende skyline van de wereldmetropool.

Dag 15 • Vancouver - Brussel (o)

Na het ontbijt hebt u nog de voormiddag vrij voor uw laatste inkopen of bv. een wandeling door Yaletown. De reis eindigt op Granville Island met een bezoekje aan de Public Market en onvergetelijke zichten op de skyline van de stad vanop het enorme boardwalk terras achteraan. Vrije lunch. Na wat vrije tijd is er in de namiddag de transfer naar de luchthaven voor de intercontinentale vlucht huiswaarts.

Dag 16 • Brussel

Aankomst in België, met een reiskoffer vol geladen met mooie Canada herinneringen.

Volgens programma

 • Droomcircuit voor de echte natuurliefhebbers

 • Maximale inhoud maar toch voldoende vrije tijd
 • Met zeer ervaren eigen Nederlandstalige gids
 • HALF PENSION
 • ETA niet inbegrepen

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer in gans Vlaanderen (1 adres per dossier)

Gerelateerde reizen