Wandeling langs de boorden van de Leie & rondrit Vlaamse Ardennen

Wandeling langs de boorden van de Leie & rondrit Vlaamse Ardennen

Voormiddag: We pikken onze gids op en rijden dan naar de buurt van het Kasteel van Ooidonk waar we genieten van koffie met cake. Nadien doen we iets unieks: we maken een rustige wandeling van ongeveer 4,5 km langs de prachtige boorden van de Leie . Een zeer rustige omgeving waar we kunnen genieten van de prachtige natuur . We gaan te voet  tot aan Vosselaere put waar we onze dorst kunnen lessen.

 

Middag: Na deze verrassende wandeling rijden we naar het restaurant om te genieten van heerlijke  mosselen naar believen met sausjes en frietjes en een koffietje nadien. Diegenen die geen mosselen lusten krijgen Steak au Poivre met groentjes en frietjes .

 

Namiddag: In de namiddag maken we een prachtige rondrit doorheen de Vlaamse Ardennen. De tocht begint in Horebeke. Via Maarkedal rijden naar de Mont de l’Enclus , zo genoemd aan de Waalse zijde. Aan de Vlaamse zijde kennen we deze beter als de Kluisberg.  We stoppen even boven aan parking Toren, het hoogste punt van de Kluisberg met een hoogte van 141m. Wellicht deed hij ook ooit dienst als uitkijktoren over de omgeving. Tot op vandaag kunnen we hier nog steeds genieten van het indrukwekkende panorama. Daarna rijden we naar Kluisbergen en zo via het mooie dorpje Kwaremont naar Ronse. Hier maken we nog een kleine wandeling en genieten we van vrije tijd tot vooraleer we terug keren naar de opstapplaatsen.

 

Avond: Einde van een prachtige dag is voorzien omstreeks 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Wandeling o.l.v. onze gids
  • Middagmaal
  • Rondrit Vlaamse Ardennen
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids
  • BTW en wegentaksen