Vietnam

Vietnam

Dit is de snelst groeiende toeristische bestemming in Zuid-Oost Azië omdat het zoveel te bieden heeft in één land. Door zijn grillige S-vorm kent Vietnam totaal verschillende gebieden die een andere geschiedenis hebben en enorm verschillend zijn wat betreft natuur en bezienswaardig- heden. Een land met een woelig verleden maar nu met een heerlijke keuken en mega vriendelijke bevolking. Vietnam heeft grote steden maar ook lieflijke dorpjes en idyllische wateren.

DAG 1 • Brussel-Hanoi

Vertrek vanuit Brussel naar het noorden van Vietnam, meer bepaald de hoofdstad Hanoi.

DAG 2 • Hanoi (m,a)

Aankomst, onthaal en visaformaliteiten. Hanoi is een mooie stad met veel Franse koloniale invloeden wat u heel goed kan merken aan de gebouwen en brede lanen. Uw hotel Lan Vien is erg centraal gelegen met een groot shoppingcenter vlak naast de deur. Na de lunch bezoek aan het Etnologisch Museum zodat u een goed inzicht krijgt in de verscheidenheid van de 54 Minderheden die nog wijd verspreid in het binnenland op traditionele manier leven. 

DAG 3 • Hanoi (o,m,a)

Ganse dag stadstour met bezoeken aan het Ho Chi Minh complex met het statige mausoleum en zijn vroegere woning. Verder de éénzuilige pagode, Temple of Literature en Hoan Kiem Lake. Vraag eens aan de oude mannen aan de tempel welk bordspel ze spelen. In de namiddag een ritje met de rickshaw om de befaamde 36 straatjes van het oude Hanoi te ontdekken. Vanavond een voorstelling van het Bong Sen waterpoppentheater dat zijn oorsprong kent bij de boeren op het veld. De spelers staan in het water en laten er prachtige met lak beschilderde poppen over het wateroppervlak dansen. 

DAG 4 • Hanoi-Ninh Binh (o,m,a)

U verlaat de grote stad Hanoi en rijdt naar het regio van Ninh Binh, een niet te missen parel van Vietnam. Een bezoek aan Ninh Binh is niet compleet zonder dat u op een sampan in Tam Coc gevaren hebt. Deze riviertocht voert langs een groen landschap wat ook wel Halong Bay op land genoemd wordt. Waar in Halong Bay de zee overheerst, ziet u in Tam Coc toch voornamelijk heel veel groen en inderdaad dezelfde mooie karstgebergten als in Halong Bay. Na de middag bezoek aan de tempels King Dinh en King Le gelegen in Hoa Lu. Logies in hotel Ninh Binh Legend. 

DAG 5 • Ninh Binh-Halong Bay (o,m,a)

In de morgen is er de rit naar Ha Long Bay, een Werelderfgoed object gelegen in de Golf van Tonkin. Tweeduizend rotsachtige eilandjes vormen een meesterlijk decor voor uw cruise. Uw cabine is comfortabel, met airco en eigen badkamer. Tijdens de cruise zijn er inbegrepen excursies, een kookdemonstratie en kan u nachtvissen. Overnachting aan boord van Swan Cruises.

DAG 6 • Halong Bay-Hanoi-Danang- Hoi An (o,br,a)

U kan rustig wakker worden want u cruist nog verder tot tegen de middag. De vroege vogels onder u kunnen Tai Chi doen op het bovendek tijdens het ochtendgloren. Een enthousiaste bemanning staat garant voor een toffe vaart. Na de brunch ontscheping en terug naar Hanoi voor de binnenlandse vlucht naar Danang. Transfer naar Hoi An waar u zal verblijven in hotel Little Central.

DAG 7 • Hoi An (o,m,a)

De straten van Hoi An zijn een bezienswaardigheid op zich en hangen vol kleurrijke lampionnen die s’ avonds een feeëriek beeld geven. De stad staat vol houten huizen en gebouwen in Franse stijl. Bezoek het museum van Vietnamese keramiek en hoe dat over de hele wereld verzeild is geraakt. Ook de Chinese Assembly Hall is een bezoekje waard net zoals de Japanse brug en de pittoreske Hoi An Market. Er staat ook een boottochtje op het programma. Koop s’ avonds van de kinderen een lampion met kaarsje erin en laat het drijven op de rivier als geluksbrenger. 

DAG 8 • Hoi An-Hué (o,m,a)

Op weg naar Hué bezoekt u in Danang het Cham Museum.  Danang is ideaal om een keertje terug naar Vietnam te komen als u een heerlijke strandvakantie zoekt op een schitterend strand zonder al teveel drukte. U reist dan verder naar de stad Hué die in tijdens de Nguyen Dynastie (1802-1945) de culturele en economische hoofdstad was. Onderweg fotostops op Lang Co Beach en de Hai Van Pass. In Hué logeert u in hotel Eldora. 

DAG 9 • Hué (o,m,a)

De dag begint met een heerlijke boottocht over de Parfumrivier en dan een bezoek aan de schitterende Tien Mu Pagode en het mausoleum van keizer Minh Mang. Na de middag een geleid bezoek aan de grote Hué Citadel met inbegrip van de Imperial City en de Forbidden City. Tenslotte ook een bezoek aan de bekende Tu Duc Tomb. 

DAG 10 • Hué-Ho Chi Minh (o,m,a)

In de voormiddag transfer naar de luchthaven voor de tweede binnenlandse vlucht. Deze keer naar het voormalige Saigon. Bezoeken met onder andere het Reunification Palace, waar u binnenskamers de War Room van het voormalige Zuid-Vietnamese leger kan zien. Verder het schitterende oude Frans-koloniale postgebouw, de 19de -eeuwse Notre-Dame kathedraal, het befaamde Rex hotel en tenslotte het erg aangrijpende War Remains Museum. In Ho Chi Minh logeert u telkens in het Northern hotel.

DAG 11 • Cu Chi-Cao Dai (o,m,a)

In de voormiddag een bezoek buiten de stad aan de befaamde Cu Chi tunnels met tekst en uitleg over de Vietcong en de Vietnamese oorlog. Na de lunch in Tay Ninh bezoekt u de Grote Tempel van Cao Dai die zo uit het decor van een Disney film zou kunnen komen. Terug naar Ho Chi Minh.

DAG 12 • Ho Chi Minh-My Tho- Mekong Delta-Can Tho (o,m,a)

De Mekong Delta is één groot rivierengebied. Het omvat grofweg het hele gebied ten zuidwesten van Ho Chi Minh Stad. De delta bestaat uit vele honderden kleine waterwegen, en diverse grote rivieren, waaronder het laatste stuk van de 4200 kilometer lange rivier de Mekong (die helemaal in de Tibetaanse hoogvlakte begint). De Mekong Delta is een populaire toeristische attractie in Vietnam. U hebt er diverse prachtige lokale dorpjes zoals My Tho, uitgestrekte rijstvelden en prachtige drijvende markten. Overnachting in hotel Fortuneland.

DAG 13 • Can Tho-Ho Chi Minh (o,m,a)

Vandaag bezoekt u per bootje de fotogenieke Floating Market van Cai Rang en nadien een cacao plantage met proeverij. In de namiddag terug naar de hoofdstad Ho Chi Minh voor het avondmaal en de overnachting.

DAG 14 • Ho Chi Minh-Brussel (o,m)

Als afsluiter van deze heerlijke rondreis bezoekt u vandaag China Town met als trekpleisters de Lady Thien Hau tempel en de Van Phat pagode. De laatste souvenirs kan u aanschaffen op de Binh Tay markt. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht richting België.

DAG 15 • Brussel

Aankomst op de luchthaven van Zaventem en einde van deze onvergetelijke kennismaking met Vietnam.

volgens programma

 

 • VISUM: Wij zorgen voor uw visum indien nodig! De visumkosten, inclusief de volledige afhandeling, zijn inbegrepen in de prijs van uw reis. U bezorgt ons uw geldig internationaal paspoort en wij zorgen voor alle administratieve beslommeringen en gaan voor u naar de desbetreffende ambassades of consulaten. 
 • Reizigers met Belgische nationaliteit dienen zelf enkel te zorgen voor een internationaal, digitaal paspoort dat minstens 6 maanden geldig is na retour. De ingevulde visumaanvraagformulieren moeten ons uiterlijk 1 maand voor afreis terugbezorgd worden. Reizigers van andere nationaliteiten dienen hun visumaanvraag zelf te verzorgen via hun ambassade.

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS LUCHTHAVENVERVOER in gans Vlaanderen (één adres per dossier)

Gerelateerde reizen