Veneto

Veneto

Dag 1 • België - Innsbruck

Via de autosnelwegen rijden we door Duitsland naar Oostenrijk. Installatie in een ***hotel in de omgeving van Innsbruck.

Dag 2 • Innsbruck - Torbole - Sottomarina

We rijden naar Torbole, een charmant en schilderachtig vissersdorpje ten noorden van het Gardameer, waar we een vrije lunch genieten. In de namiddag rijden we langs Verona naar Sottomarina voor installatie in het ****hotel Le Tegnue.

Dag 3 • Chioggia - Sottomarina

Na het ontbijt maken we een wandeling naar het oude stadje Chioggia. Het stadje is omgeven door water en telt enkele kanalen en wordt daardoor ook wel het kleine Venetië genoemd. Aansluitend genieten we van een vrije namiddag in onze verblijfplaats Sottomarina, aan de lagune van Venetië. De zandstranden zijn uitgestrekt en nodigen uit om een strandwandeling te maken.

Dag 4 • Venetië

Vandaag brengen we de ganse dag door in Venetië. ’s Morgens nemen we facultatief de boot (± € 18 pp heen & terug). Na ongeveer 1,5 uur komen we aan in deze prachtige stad. We starten ons bezoek met een stadswandeling en een facultatief bezoek aan de San Marco basiliek met het Pala d’Oro (± € 2 pp). Dan gaat het verder naar de indrukwekkende opera La Fenice voor een facultatief bezoek (± € 10 pp). In de namiddag wandelen we door mooie steegjes naar de Rialto brug. We genieten er van het prachtige uitzicht over Canal Grande. In de late namiddag keren we met de boot terug naar Sottomarina. Een erg mooi en rustgevend moment na een gevulde dag.

Dag 5 • Padua

’s Morgens rijden we naar Padua waar we het heiligdom en het graf van Antonius met de bijhorende abdij bezoeken. Na de middag maken we een stadswandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden en brengen we een facultatief bezoek aan de Cappella Scrovegni (te reserveren bij inschrijving) met de wereldberoemde fresco’s van Giotti en de meest prachtige afbeelding ter wereld van de Apocalyps.

Dag 6 • Lagune van Venetië

Vandaag beleven we een dag op het water. We maken een facultatieve mini-cruise (± € 20 pp) in de lagune van Venetië. We varen langs Murano en Burano waar we genieten van een vrije lunch in een van de vele gezellige restaurants. In de namiddag varen we naar Torcello, het laatste eilandje in de Lagune waar nog de volmaakte rust heerst. We brengen een facultatief bezoek aan de basiliek met de wondermooie Byzanthijnse mozaïeken (± € 5 pp). Tijdens de terugvaart naar Sottomarina door de lagune zien we opnieuw Venetië uit het water voor ons oprijzen.

Dag 7 • Pomposa – Comacchio - Ferrara

In de voormiddag volgen we de Adriatische kust langs de enorme delta van de Po naar Pomposa om een bezoek te brengen aan de 6e eeuwse abdij. Deze abdij is een van de belangrijkste van Noord-Italië. Aansluitend rijden we naar het typische vissersstadje Comacchio. Het historische centrum is gebouwd op dertien eilandjes die door bruggen met elkaar verbonden zijn. De belangrijkste brug is de treponti die uit vijf bogen en twee torens bestaat. In de namiddag brengt de autocar ons naar de stad Ferrara. We brengen een bezoek aan het historische centrum en het enorme Fortesa van de  familie d’Este, heersers over de streek.

Dag 8 • Sottomarina - Como - Stans

Vertrek uit ons hotel en via Padua Vicenza en Verona richting Milaan met een tussenstop. Rond de klok van 13 uur komen we aan in de stad Como waar we de prachtige kathedraal bezoeken. We genieten van een vrije lunch en een kleine stadswandeling in deze stad van Volta Plinius de oudere en de jongere. Vervolgens verder richting Zwitserland. Installatie in ***hotel Stans Süd.

Dag 9 • Stans - België

Via de Zwitserse en Franse autosnelwegen rijden we terug naar België.

Hotel Le Tegnue****

Ligging: aan de boulevard van Sottomarina, aan de Golf van Venetië

Uitrusting: receptie, restaurant, bar, terras, zwembad, gratis wifi, comfortabel ingerichte kamers, airco, tv, minibar, badkamer met bad of douche, toilet, gratis wifi

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 9e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België