Venetië en het mooiste van de Po-Delta

Venetië en het mooiste van de Po-Delta

Dag 1 • België – Ulm

We rijden via de Duitse snelwegen naar Ulm. Overnachting in het *** hotel Seligweiler.

Dag 2 • Ulm – Sottomarina

Na ons ontbijt rijden we verder naar Italië tot in onze verblijfplaats Sottomarina waar we overachten in het **** hotel Le Tegnue.

Dag 3 • Venetië

Vandaag bezoeken we de toeristische trekpleisters van Venetië. Op de Piazzale Roma beginnen we onze geleide wandeling richting Rialtobrug en San Marcoplein met de monumentale San Marco basiliek. We wandelen langs de Brug der Zuchten, blijven stilstaan bij enkele van de vele kerken die Venetië rijk is en blazen even uit op één van de vele terrasjes.

Dag 4 • Tresigallo – Pomposa – Po-Delta

We kunnen niet aan de architectuur van het Italiaanse fascisme voorbijgaan. Tresigallo werd tijdens het bewind van Benito Mussolini tussen 1927 en 1934 helemaal nieuw opgebouwd als schoolvoorbeeld van de ideale rationele stad. We wandelen via de Piazza della Repubblica langs het Palazzo Pio en de Ex Casa del Fascio. Vervolgens trekken we naar de abdij van Pomposa. In de middeleeuwen was deze Benedictijnerabdij één van de rijkste abdijen van heel Italië. Daarna maken we een facultatieve boottocht door het Park van de Po-delta (± € 15 pp) en bezoeken we Comacchio, ook wel klein Venetië genoemd.

Dag 5 • Venetië

Vandaag trekken we naar de volkse wijken van Venetië, langs een wirwar van kanaaltjes en bruggetjes. Weg van de drukte bezoeken we de oude getto’s en het gebied rond het Arsenaal.

Dag 6 • Verona

Deze dag wijden we volledig aan Verona, de stad van Romeo en Julia. We staan verwonderd van al dat moois op wandelafstand zoals: Piazza Bra, de Arena, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori, de Duomo San Zeno, en Casa di Guillietta, waar Julia haar liefde betuigde aan haar Romeo.

Dag 7 • Lagune van Venetië

Vandaag beleven we een dag op het water. We maken een facultatieve mini-cruise (+/- € 20pp) in de lagune van Venetië. We starten onze boottocht met een bezoek aan Murano, bekend voor zijn vele glasblazerijen. Vandaar varen we naar Burano waar we onze vrije lunch nemen tussen de vele gekleurde huisjes. Na ons middagmaal varen we naar Torcello waar we o.a. een facultatief bezoek brengen aan de prachtige basiliek ( +/- € 6pp). Tot slot bezoeken we nog het eiland San Michele, waar het kerkhof van Venetië is gevestigd. Tijdens de terugvaart naar Sottomarina zien we opnieuw Venetië uit het water voor ons oprijzen.

Dag 8 • Sottomarina – Como – Kriens

Vanuit Sottomarina rijden we via Verona en Milaan naar Como. Hier nemen we onze vrije lunch en nadien brengen we nog een bezoek aan de prachtige kathedraal. Vervolgens rijden we  verder richting Zwitserland waar we overnachten in het ***hotel Ibis kriens.

Dag 9 • Kriens – België

Via de Zwitserse en Franse autosnelwegen rijden we terug naar België.

HOTEL LE TEGNUE****

Ligging: aan de boulevard van Sottomarina, aan de Golf van Venetië

Uitrusting: gezellig hotel met receptie, restaurant, bar, terras, zwembad, gratis wifi, confortabel ingerichte kamers, airco, tv, minibar, badkamer met bad of douche, toilet

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen menu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

INBEGREPEN

• ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

• Halfpension van de 1e dag avondmaal tem 6e dag het ontbijtbuffet

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit Belgie