Van oud naar nieuw in de Peloponnesos

Van oud naar nieuw in de Peloponnesos

Dag 1 • België - Tolo

Na onze aankomst in Athene rijden we richting Tolo met een korte halte aan het indrukwekkende kanaal van Korinthe, dat het vasteland met het schiereiland Peloponnesos verbindt. Installatie in het ****hotel John & George.

Dag 2 • Klooster Moni - Argos - Nauplion

We bezoeken het byzantijnse klooster Moni, de archeologische site van Argos en maken een stadsrondrit in het gezellige havenstadje Nauplion. Hierna ontdekken we het door de Venetianen gebouwde Palamidi kasteel. In een lokale distilleerderij komen liefhebbers van Ouzo nadien meer te weten over het productieproces van deze populaire Griekse geestrijke drank.

Dag 3 • Mystras

Vandaag genieten we volop van de faciliteiten van ons hotel. De liefhebbers van byzantijnse bouwkunst kunnen vrijblijvend met een plaatselijke gids de ‘spookstad’ Mystras ontdekken (te reserveren bij inschrijving). We verkennen nadien het klooster Peribleptos met de wereldvermaarde 14e eeuwse fresco’s, die op een dramatische wijze fragmenten uit het nieuwe testament verbeelden. Via Sparta, de stad van Leonidas, keren we later op de dag terug naar onze verblijfplaats in Tolo.

Dag 4 • Mycene

Deze ochtend staat de antieke stad Mycene op het programma, het belangrijkste politieke en culturele centrum van de Myceense cultuur. Vervolgens degusteren we in een plaatselijke wijnkelder een aantal uitstekende lokale wijnen. ’s Avonds genieten we volop van het galadiner op oudejaarsavond met Griekse en internationale livemuziek.

Dag 5 • Assini

Na de uitgebreide brunch maken we een verkwikkende wandeling langs het strand tot aan de archeologische site van Assini. Voor de rest van de dag genieten we van de faciliteiten van ons hotel.

Dag 6 • Epidaurus

Samen met onze gids bezoeken we Epidaurus, het heiligdom van Asklipios. We bezichtigen het best bewaarde openluchttheater van Griekenland. De akoestiek is nog steeds wonderbaarlijk, tot op de laatste rijen hoor je spreekwoordelijk een speld vallen. In de namiddag krijgen we een interessante initiatie in het productieproces van olijfolie.

Dag 7 • Kookles & Griekse avond

Een plaatselijke kok leert ons hoe we de typische Griekse gerechten kunnen bereiden. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden onze zelfbereide gerechten al dan niet op het terras geserveerd. Alvorens terug te keren naar ons hotel voor het avondmaal en een Griekse folklore-avond bezoeken we nog een sinaasappelplantage.

Dag 8 • Tolo - Athene - België

In de voormiddag keren we terug naar Athene voor een bezoek aan de wereldberoemde Acropolis. Na een laatste portie eeuwenoude cultuur zetten we onze terugtocht in. Onze plaatselijke chauffeur brengt ons naar de luchthaven waar we onze terugvlucht nemen naar België.


Opgelet: de programma’s van de 1e en 8e dag zijn afhankelijk van de vluchturen. De volgorde van het programma kan gewijzigd worden maar de inhoud blijft behouden.

Hotel John & George****

Ligging: in de oude stad van Tolo, met schitterend uitzicht op de baai, dichtbij het strand en de attracties

Uitrusting: uiterst comfortabel hotel, restaurant, bar, lift en zwembad (weersgebonden), comfortabel ingerichte kamers, badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, telefoon, safe, tv, balkon, zeezicht

Maaltijden: ontbijt, ’s middags en ’s avonds uitstekende maaltijden

 

  • Vluchten Brussel - Athene - Brussel 
  • Transfer luchthaven - hotel - luchthaven 
  • Volpension vanaf 1e dag avondmaal t.e.m. 8e dag ontbijt 
  • De uitstappen en toegangsprijzen zoals beschreven in het programma 
  • Kookles
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België