Van Noord-Spanje naar Portugal

Van Noord-Spanje naar Portugal

Het traject door Spanje voert ons door imposante natuurgebieden, langs het beroemde bedevaartsoord Santiago de Compostela en twee van de mooiste steden in Spanje: Salamanca en Burgos. Portugal is met haar ontelbare kunstschatten en pittoreske plaatsjes dan weer een ware parel in de zuidwestelijke uithoek van Europa. Heeft u ook al zin in overheerlijke tapas, pinchos en bacelhau?

Dag 1 • België - Bordeaux

We rijden via de autosnelwegen richting Parijs. Na de middag zetten we onze weg verder via Tours en Poitiers naar Saintes waar we verblijven in het ***hotel  Comfort Saintes.

 

Dag 2 • Guernica - Torrelavega

Voor de middag trekken we doorheen de Landes richting Biarritz. Nadien volgen we onze route verder langs San Sebasian naar het Baskische Guernica met bezoek aan het Casa de Juntas. In de namiddag bezichtigen we het karakteristieke Castro Urdiales aan de Costa Cantabrica. Aansluitend gaan we naar Torrelavega voor installatie in het ****hotel Torresport.

 

Dag 3 • Santillana del Mar - Covadonga - La Coruña

Samen met onze gids wandelen we door Santillana del Mar, een stadje in de onmiddellijke omgeving van Torrelavega, dat zijn laatmiddeleeuwse karakter zorgvuldig heeft bewaard. Daarna rijden we naar Covadonga, de wieg van Spanje en een heiligdom voor de Spanjaarden, gelegen op de flanken van de Picos de Europa. Na de middag zetten we onze tocht verder richting La Coruña in Galicië, voor installatie in het ****AC Coruña.

 

Dag 4 • Santiago de Compostela - Povoa de Varzim

We maken een korte rit naar het bruisende bedevaartsoord Santiago de Compostela, met een fraai historisch centrum. We lopen binnen in het kerkmuseum, met een flinke portie Vlaamse kunstwerken, en de kathedraal met het Graf van de H. Jacobus. Door de Minho-streek reizen we naar Povoa de Varzim voor installatie in het ****hotel Axis Vermar.

 

Dag 5* • Porto

In het stadscentrum van Porto neemt de gids ons mee langs de Ponte Dom Luis, de prachtige Sé kathedraal, de Santa Clara, het treinstation São Bento en de beurs. Na het vrije middagmaal maken we de vijfbruggenboottocht op de Douro en bezoeken we één van de  bekende porthuizen, met aansluitend een degustatie.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

 

Dag 6 • Coimbra - Tomar - Fatima

Onze volgende stop is Coimbra, waar we de oude universiteit van Portugal met zijn wereldberoemde bibliotheek bezichtigen. Vervolgens staat Tomar op het programma voor een rondleiding  in het beroemde Tempelierskasteel. Nadien zetten we onze weg verder naar Fatima en overnachten er in een ***hotel . We brengen een vrij bezoek aan het heiligdom. Liefhebbers kunnen ’s avonds deelnemen aan ‘de kaarskensprocessie’.

 

Dag 7 • Batalha - Alcobaça - Obidos - Evora

In Batalha verwonderen we ons in de indrukwekkende kerk. Het daaropvolgende klooster ‘Santa Maria da Vitoria’ in Batalha met haar onafgewerkte torens is evenzeer de moeite waar. Onze kleine tour van ‘de heilige Drievuldigheid’ eindigen we in het benedictijnenklooster van Alcobaça, met de graftombes van Pedro en Ines. Rond de middag komen we aan in het zeer mooie, aan de kust gelegen, Nazaré. Onderweg naar Evora stoppen we nog in het middeleeuws, ommuurd bloemenstadje Obidos. We overnachten in het ****hotel Evora.

 

Dag 8 • Evora - Arraiolos - Lissabon

In Evora maken we kennis met de São Franciscokerk en de Capela dos Ossos. Na de middag leren we meer over kurk in een kurkbedrijf in de buurt van Arraiolos. Nadien gaat het verder naar de hoofdstad van Portugal, Lissabon, voor installatie in het **** Ramada by Wyndham.

 

Dag 9* • Lissabon

We nemen ‘Tram 28’ naar de oude Alfamawijk. Daar vatten we onze stadswandeling aan door de voornaamste wijken en bezienswaardigheden van de Portugese hoofdstad. We passeren het Castelo São Jorge en de Sé en wandelen door de ‘Baixa’ naar de ‘Rossio’ en de Praça do Commercio. Na de middag klimmen we met de ‘Elevador da Gloria’ naar de Bairro Alto, voor een bezoek aan de wondermooie Igreja São Roque. Daarna zetten we onze rondleiding verder via de Igreja do Carmo naar de Elevador de Santa Justa waarmee we terug afdalen naar de Baixa. We genieten nog van vrije tijd en keren met ons dagticket openbaar vervoer terug naar het hotel.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

 

Dag 10* • Sintra

Via de Boca do Inferno in Cascais en de Cabo da Roca, het meest westelijk gelegen punt van het Europees vasteland, rijden we naar Sintra, waar we een rondleiding krijgen in het indrukwekkende Palacio Nacional. In de namiddag keren we terug naar Lissabon voor een rondwandeling in Belém, langs de Torre, het Padrão en de Jeronimoskerk. Liefhebben kunnen hier de ‘echte Pasteis de Belém’ proeven.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

 

Dag 11 • Salamanca

We maken een mooie rit langs de Serra da Estrela en Guarda naar de Portugees-Spaanse grens. Daar vervolgen we onze weg naar Salamanca, waar we een wandeling maken langs de oude en nieuwe kathedraal en de universiteit. Installatie in het ****hotel  Regio.

 

Dag 12 • Salamanca - Saintes

Via de autowegen, trekken we naar Burgos waar we ons laten overweldigen door één van de mooiste kathedralen van Spanje! Daarna verlaten we Spanje via San Sebastian richting Frankrijk voor een verblijf in het ***hotel Comfort Saintes.

 

Dag 13 • Saintes - België

Via Tours rijden we richting Orléans. Nadien zetten we onze terugreis verder naar België.

Hotels *** & ****

Ligging: meestal vrij centraal bij de bezienswaardigheden gelegen

Uitrusting: mooie tot luxehotels met lift, restaurant, bar, salon, sommige met zwembad

Kamers: mooie en comfortabel ingerichte kamers, badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, tv, veelal met airco en minibar

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds nationale en internationale 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis naar de centrale verzamelplaats en terug

  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf 1e dag avondmaal tem 13e dag ontbijt
  • Inbegrepen: alle bezoeken en toegangen zoals vermeld in het programma
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

Gerelateerde reizen