Val di Sole met Bernina Express

Val di Sole met Bernina Express

Dag 1 • België - Würzburg - Margetshöchheim

We worden thuis opgehaald en vertrekken vanuit Q8 Ranst. Via de autosnelwegen rijden we langs Keulen, Bonn en Frankfurt am Main in de richting van Würzburg. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Na de middag rijden we verder naar de universiteitsstad Würzburg. Het absolute hoogtepunt van deze stad is de Dom. Aansluitend rijden we naar Margetshöchheim voor overnachting in het ****Main Hotel Eckert.

Dag 2 • Margetshöchheim - Mezzana

Voor de middag rijden we naar Oostenrijk. Langs Reutte en de Fernpass gaat het richting Innsbrück. Na de middag volgen we de Brenner Autobahn. Deze snelweg vormt een Noord-Zuidverbinding en is de enige autosnelweg door de Alpen die niet door een tunnel gaat. Verder gaat het doorheen Italië naar de provincie Trentino. We rijden naar Mezzana waar we logeren in het ****hotel Monte Giner.

Dag 3* • Electrische trein naar Trento

Vandaag wacht ons een prachtige treinrit: we nemen de smalspoorlijn, een elektrische trein, voor de romantische route van Malè naar Trento. We laten ons betoveren door mooie bergdorpjes en diepe valleien, omringd door de majestueuze bergen van de Brenta Dolomieten. Het gevarieerde landschap zal ons boeien tot wanneer we uiteindelijk aankomen in Trento, de hoofdstad van Trentino. Het is een stad die zijn monumenten koestert en daar met recht trots op is. Zo kan Trento met de Duomo en zijn prachtige piazza met de Neptunusfontein zich met gemak meten met andere Italiaanse steden. Het kasteel Il Castello del Buonconsiglio was eeuwenlang de woonplaats van de bisschoppen van Trento. We wandelen kriskras door de eeuwenoude straatjes en bij iedere stap zien we mooie fresco’s, historische gebouwen, de karakteristieke porto’s, oude torens en stadsmuren. Na onze wandeling rijden we terug naar Mezzana.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 4 • Brenta Dolomieten

Vandaag maken we kennis met de Brenta-groep, het meest zuidelijke deel van de Dolomieten. We rijden omhoog door de prachtige Val di Sole vallei naar de bekende wintersportplaatsen zoals: Madonna di Campiglio of Pinzolo en genieten van indrukwekkende uitzichten. In 1988 werd het natuurpark Parco Naturale Adamello Brenta dat de Brenta en het westelijker gelegen massief van de Adamello omvat, opgericht. We rijden verder langs het kasteel van Stenico en stoppen voor een vrij middagmaal in Molveno, een leuk dorp gelegen aan het meer van Molveno. Na onze excursie door de betoverende bergen rijden we terug naar Val di Sole.

Dag 5 • Panoramische rit met de Bernina Express

Het hoogtepunt van de reis wacht vandaag op ons! Via de Tonale Pass rijden we naar Tirano, waar we op de trein stappen voor een fantastische reis. De kenmerken van de Bernina-spoorlijn zijn overtuigend: we reizen in tweede klas met vier stoelen per rij. De wagons beschikken over grote panoramische ramen waarmee we een prachtig uitzicht hebben. De reis van Tirano (Italië) naar St. Moritz (Zwitserland)* is één van de mooiste spoorlijnen ter wereld! We passeren het ronde viaduct van Brusio, één van de meest indrukwekkende bouwwerken van de spoorlijn. Nadien stijgt het langs machtige gletsjers en ruige bergtoppen tot Ospizio Bernina het hoogste punt van de spoorlijn (2.253m). Alvorens St.

Moritz in Zwitserland te bereiken passeren we langs de meren Lej Nair en Lago Bianco. De autocar staat voor ons klaar in St. Moritz om ons terug naar Mezzana te brengen.

*kan ook uitgevoerd worden in omgekeerde richting.

Dag 6 • Mezzana - Gampeljoch - Reschenpass - Ulm

We verlaten Val di Sole en rijden via de Gampeljoch naar Merano. De 27 kilometer lange pasweg verbindt de steden Fondo en Tesimo. Bij de Reschenpass, zien we de kerktoren als het ware oprijzen uit het water van de Reschensee. We zijn hier bij het drielandenpunt (Italië, Oostenrijk, Zwitserland) en rijden via de oude Romeinse handelsroute richting Landeck. Verder via de Fernpas rijden we naar de autosnelweg die ons naar Ulm zal brengen voor overnachting in het ****Maritim Ulm hotel.

Dag 7 • Ulm - België

Via de Duitse autosnelwegen rijden we richting België.

HOTELS****

MONTE GINER ****

Ligging: gelegen in het hart van het rustige Mezzana-Marilleva en Val di Sole, het gezellige centrum van Mezzana ligt op 500 meter, hier kun je heerlijk slenteren, winkelen of gezellig een terrasje doen

Uitrusting: familiaal uitgebaat hotel met receptie, lift, restaurant, bar, wellness met zwembad, jacuzzi, sauna, turks bad, massages & behandelingen mogelijk tegen betaling, gratis wifi, de comfort kamer, 20 m², is voorzien van een houten vloer, balkon, tv, telefoon, kluis, minibar, eigen badkamer met douche, toilet en haardroger; de elite kamer, 25 m², is extra ingericht met larikshout of Zwitsers grenen, en heeft een sofa; de junior suite, 28 m², heeft extra een zithoek met sofa en een zachte badjas met slippers

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu met saladebuffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis heen en terug
  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 7e dag het ontbijt
  • Uitstappen zoals beschreven
  • Toegangen: panoramische rit met de Bernina Express, treinrit Mezzana naar Trento heen en terug, geleide wandeling door Trento
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

Gerelateerde reizen