Umbrië, het groene hart van Italië

Umbrië, het groene hart van Italië

Dag 1 • België - Piotta

We vertrekken vanuit België naar Zwitserland waar we overnachten in een ***hotel.

Dag 2 • Piotta - Foligno

Na ons ontbijt rijden we naar onze verblijfsplaats Folligno, waar we ons installeren in het ****Guesia Village Hotel & Spa.

Dag 3 • Orvieto - Spoleto 

Vandaag brengen we een bezoek aan Orvieto, één van de grootste Umbrische sieraden. Het stadsbeeld wordt volledig gedomineerd door de prachtige dom (± € 5pp), waar een uiterst kostbaar reliekschrijn wordt bewaard. Ook de Pozzo di San Patrizio (+/- € 5pp) loont de moeite, een immense waterput waarvan de ezels het water naar boven droegen langs twee spiraalvormige trappen. Tot na onze lunch genieten we van vrije tijd. Nadien ontdekken we Spoleto en Todi. Spoleto is gekend voor zijn vele gezellige steegjes en verdoken pleinen en fonteinen. Het prachtige Piazza del Popolo is het centrum van de stad en wordt beschouwd als één van de meest pittoreske pleinen van heel Italië. 

Dag 4 • Assisi - Spello

Vlak bij Assisi ligt de Santa Maria degli Angeli. In het centrum van deze 16e eeuwse basiliek bevindt zich de oude kapel La Porziuncola. In Assisi wandelen we doorheen de historische stadskern en  bezoeken we o.a. de Sint-Franciscusbasiliek. Na de lunch trekken we verder naar Spello, een versterkt stadje met talrijke Romeinse poorten en middeleeuwse kerken.

Dag 5 • Castiglione del Lago - Trasimeense meer

We starten onze dag in Castiglione del Lago, een goed bewaard stadje waar zich het paleis van de markies Della Corgna(± € 8 pp) en de burcht Rocca del Leone bevindt. Nadien genieten we volop van de natuur aan en op het Trasimeense meer, waarop we een ontspannen boottochtje maken. Het meer ligt midden tussen de verdedigingswerken van middeleeuws Umbrië. Waar je ook kijkt, tussen de heuvels van het meer zie je altijd wel een kasteel.

Dag 6 • Bevagna & Montefalco

Bevagna is een stadje met een typisch middeleeuwse sfeer die men vooral aantreft op de Piazza Silvestri, het magische plein dat het centrum van de stad vormt.Facultatief bezoek aan een wijn- en olijfoliebedrijf incl. middagmaal (± € 20 pp) De toren van het middeleeuwse Palazzo del Comune in Montefalco trakteert ons op een schitterend vergezicht waar we o.a. Assisi en Spoleto in de verte kunnen spotten.

Dag 7 • Roccaporena - Gubbio

‘s Ochtends rijden we naar Gubbio. In deze middeleeuwse stad maken we een mooie wandeling en zien we de Piazza Grande en de Basilicata van Sint Ubaldo. Het Palazzo dei Consoli, een 14de eeuws paleis bepaalt het silhouet van de stad. Vervolgens ontdekken we Rocaporena, de verblijfplaats van de heilige Rita. In Norcia, de stad van de paddenstoelen en het wild, kunnen we in onze vrije tijd genieten van de lokale lekkernijen op een terrasje.

Dag 8 • Perugia - Reggio Emilia

In de hoofdstad van Umbrië bewonderen we o.a. de duomo van San Lorenzo, de Loggia di Braccio Fortebraccio, het Palazzo dei Priori en de beroemde Fontana Maggiore met haar prachtig reliëfwerk. Vervolgens zetten we onze terugreis in en rijden we naar ****hotel Tricolore Belmare.

Dag 9 • Reggio Emilia - Parma - Mulhouse

Nosn ontbijt rijden we naar Parma. we brengen een kort bezoek aan de stad en rijden verder naar Mulhouse waar we overnachten in het ***Hotel Bristol in Mulhouse of gelijkwaardig.

Dag 10 • Mulhouse - België

Na het ontbijt rijden we terug naar België.

GUESIA VILLAGE HOTEL & SPA****

Ligging: in een groene omgeving, dicht bij het historische centrum van Foligno en centraal ten opzichte van de mooiste kunststeden in de regio

Uitrusting: uitstekend hotel met receptie, lift, restaurant, bar, park met prachtige ontspanningsruimtes, 2 zwembaden (juni-sept), tuin, (dak)terras, fitness, wellness ‘Guesia Relax’ met verwarmd binnenzwembad, Finse sauna, Turks stoombad, ligzetels, gratis wifi, comfortkamers met badkamer met douche, toilet en haardroger, airco, flatscreen-tv, minibar, theehoek, kluis

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds een 4-gangen menu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Transfers met plaatselijke autocar
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 10e dag het ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België