Turijn & Milaan, twee Noord-Italiaanse toppers

Turijn & Milaan, twee Noord-Italiaanse toppers

Dag 1 • België - Frankrijk
We rijden langs Frankrijk richting Bourg-en-Bresse, voor een overnachting in het ***hotel Kyriad Bourg-en-Bresse.

Dag 2 • Aosta - Turijn
We rijden door de Mont Blanc tunnel en komen in de Regio Val d’Aosta, waar we een bezoek brengen aan de hoofdstad Aosta, ‘het Rome van het Noorden’. We wandelen langs het Foro Romano, de kathedraal, de resten van het prachtige Romeinse theater en de boog van Augustus. Na het vrij middagmaal trekken we verder naar Turijn voor onze overnachting in het ****hotel Holiday Inn - Corso Francia.

Dag 3 • Turijn
Turijn is de hoofdstad van de regio Piemonte. Het is een elegante stad, met veel verborgen schoonheid die ons keer op keer weet te verrassen. Haar bijnaam is terecht ‘Le petit Paris’. Vandaag maken we een uitgebreide wandeling langsheen de prachtige paleizen, kerken, imposante pleinen, statige boulevards en kilometers overdekte galerijen. In de namiddag voorzien we voldoende vrije tijd om de vele winkelstraten te verkennen en de Mole Antonelliana, het symbool van Turijn, te bezoeken. En wie houdt er nu niet van om aan het einde van de dag neer te ploffen op een terras of aan de bar, met een heerlijk drankje en wat hapjes? Het concept van aperitivo heeft inmiddels heel Italië veroverd, maar het gebruik ontstond eind 18e eeuw in Turijn.

Dag 4 • Turijn - Milaan
Vandaag zetten we onze ontdekkingstocht door Turijn verder. We gaan naar het National Automobile Museum, ondergebracht in de Lingottofabriek, waar de FIAT-auto’s geproduceerd werden. Het was in 1923 de grootste fabriek in Europa. ’s Middags is er gelegenheid om te lunchen in de Eataly Torino Lingotto, de grootste voedselmarkt van Turijn. Vervolgens rijden we richting Milaan. Onderweg bezoeken we nog het Certosa di Pavia, één van de mooiste kloosters van Italië. Nadien rijden we verder voor onze overnachting in het ****Unahotels Scandinavia.

Dag 5* • Milaan
We maken uitgebreid kennis met het historische centrum van Milaan, de stad van mode, kunst en design, van Leonardo da Vinci, de Visconti’s en de Sforza’s. We beginnen op de indrukwekkende Piazza del Duomo met haar reusachtige en pas gerestaureerde kathedraal Santa Maria Nascente. We slenteren door de imponerende Galleria Vittorio Emanuele II naar de beroemde Scala. We verkennen de tuinen van het Castello Sforzesco. Onderweg merken we nog enkele authentieke trams op. We eindigen op één van de vele hippe terrasjes voor een aperitivo.
*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 6 • Milaan
Vandaag zetten we onze tocht door Milaan verder. We bezoeken de voormalige havenbuurt, de Navigli wijk en de wijk met de moderne wolkenkrabbers. In de namiddag maken we tijd vrij om te gaan winkelen of één van de vele musea te bezoeken. De Pinacoteca di Brera is hier zeker een aanrader.

Dag 7 • Milaan - Olten
In de ochtend trekken we in Milaan nog naar het prachtige Cimiterio Monumentale. Deze wereldberoemde begraafplaats heeft iets weg van een openluchtmuseum. Nadien rijden we over de Italiaanse en Zwitserse autowegen naar Olten, waar we overnachten in het ****hotel Arte. 

Dag 8 • Olten - België
We rijden verder over de Franse autowegen en Luxemburg naar België.

HOTELS*** & ****

Ligging: veelal zijn de hotel centraal gelegen

Uitrusting: mooie hotels met meestal lift, restaurant, bar, salon, wifi (soms betalend), comfortabel ingerichte kamers, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon en meestal tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds 3 gangenmenu


• ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
• Kamer met ontbijtbuffet vanaf de 2e dag t.e.m. de 6e dag
• Halfpension op de 1e & 7e dag
• Gebruik van draadloze headset
• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België