Sprookjesachtige kastelen in de Ardennen

Sprookjesachtige kastelen in de Ardennen

Het zuidelijke deel van ons land is door ons allen gekend als de Ardennen. De streek is gekend voor zijn uitgestrekte bossen, kabbelende riviertjes en gezellig stadjes. Maar de regio herbergt ook vele mooie kastelen en forten. Vandaag bezoeken we twee kastelen die ons in een sprookje doen wanen.

Voormiddag: vanuit onze diverse opstapplaatsen rijden we naar Vêves. Hier bezoeken we het kasteel van de ‘Schone Slaapster’. Op ons eigen tempo ontdekken we de schatten van het kasteel. Het achttiende-eeuwse interieur van het kasteel spreekt tot ieders verbeelding. Ook de grote collectie zeldzaam porselein en de indrukwekkende schoorsteen zijn een bezoek meer dan waard. Nog een blikvanger is de oude keuken van het kasteel.

 

Middag: we genieten van een 3-gangen menu.

 

Namiddag: we zetten ons tocht verder. Door het mooie landschap rijden we langs de Maas naar Freyr. Hier brengen we een bezoek aan het kasteel van Freyr. Dit kasteel in renaissancestijl in gelegen in een prachtig heuvelachtig landschap aan de Maas. Het kasteel is omringd door schitterende tuinen en wordt daarom ook wel het kleine Versailles genoemd. In het kasteel kunnen we prachtig bemeubelde kamers bezoeken die getuigen van de geschiedenis van België. Het geheel is geclassificeerd als historisch monument en vormt een uitzonderlijk en uniek erfgoed in de vallei van de Haute-Meuse. Na ons kasteelbezoek nemen we nog even vrije tijd in Dinant alvorens de terugreis aan te vatten.

 

Avond: het einde van deze boeiende dag is voorzien om 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Bezoek aan kasteel van Vêves
  • Middagmaal
  • Bezoek aan kasteel van Freyr
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen