Spectaculair Zwitserland

Spectaculair Zwitserland

Dag 1 • België - Meiringen

We worden thuis opgehaald en vertrekken vanuit Q8 Ranst. Via de autosnelwegen gaat het richting Duitsland en Frankrijk. Na de middag  rijden we doorheen Zwitserland langs Bazel en Luzern naar Meiringen. We logeren in het **** hotel Alpbach.

 

Dag 2 • Aareschlucht - Freilichtmuseum Ballenberg

Gedurende duizenden jaren heeft de rivier in de Aarekloof een diepe kloof in het kalksteen uitgesleten. Sinds het einde van de 19e eeuw is de 1,4 kilometer lange beleveniskloof via veilige steigers en tunnels toegankelijk. Te midden van sierlijk aangelegde tuinen staan er meer dan 100 originele gebouwen in het openluchtmuseum van Ballenberg. De historische gebouwen met hun keukens, kamers en salons laten zien hoe het alledaagse leven op het platteland van Zwitserland er uitziet.

 

Dag 3 • Luzern - Vierwoudstrekenmeer

Verscholen in een indrukwekkend bergpanorama ligt Luzern aan het Vierwoudstrekenmeer. De stad is dankzij haar attractieve ligging aan het meer en de nabijgelegen bergen, een reisdoel op zich. Het stadsbeeld van Luzern wordt gekenmerkt door de overdekte Kapelbrug die met de beschilderde panelen tot één van de oudste overdekte houten bruggen van Europa mag gerekend worden. Een ander symbool van de stad is de Museggmauer middeleeuwse stadsmuur, die op een toren na in z’n oorspronkelijke weerbare vorm bewaard is gebleven. Na de middag varen we van Luzern naar Beckenried. Het door bekende bergen omgeven Vierwoudstrekenmeer is het meest veelzijdige meer van het Zwitserland. Het herinnert een beetje aan een fjordenlandschap maar wordt gekenmerkt door een mild zeeklimaat. De boottocht behoort tot de highlights van de regio.

 

Dag 4 • Trümmelbachfälle - Tandradtrein Rothorn

Met tien gletsjerwatervallen zijn de Trümmelbach watervallen uniek in Europa. In een smalle kloof valt de waterval in tien trappen naar beneden. De bovenste trappen liggen zo diep in de smalle, draaiende kloof, dat er geen daglicht meer op valt. Via Interlaken rijden we langs de oevers van de Brienzersee naar Brienz. De Brienzersee is één van de blauwste meren in Zwitserland. Het meer bevindt zich in het hart van het Berner Oberland en ligt tussen de plaatsen Interlaken en Brienz. Het gebied rondom het meer is prachtig doordat het omgeven is door de Alpen van het Berner Oberland. Vanuit Brienz loopt de tandradbaan naar de Brienzer Rothorn 2266 m. In ongeveer één uur duwen de kleine stoomlocomotieven de rode panoramawagens omhoog. Het panorama-uitzicht vanaf de top op 2350 m hoogte is indrukwekkend.

 

Dag 5* • Passentocht Grimsel - Furka- en Sustenpass

Indrukwekkende paswegen vullen vandaag ons programma. De Grimselpas leidt ons door een woest berglandschap, waarvoor stuwmeren en krachtcentrales kenmerkend zijn. Boven op de pas (2165 m) ligt het Dodenmeer (Totensee), waarvan de naam uit de tijd van de Napoleontische oorlogen stamt. We rijden nu in vele lange lussen naar beneden naar Gletsch. Hier heeft men een goed zicht op de Rhônegletsjer en de Furkapasweg. In het reusachtige Grand Hotel Glacier du Rhône te Gletsch is de sfeer van de grote tijd der Alpenpassen in het begin van de 19e eeuw voelbaar. We rijden na de middag naar het hoogste punt van de Furkapas en hebben bij hotel Bélvèdere uitzicht op de Rhônegletsjer. We wandelen naar de ijsgrot. De gletsjer zelf oogt witgrijs, maar in de 100 m. lange ijstunnel en in de ijshal licht alles op in magische subtiele blauwtinten. Via Andermatt en Wassen rijden we over de Sustenpass terug naar Meiringen.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

 

Dag 6 • Kussnacht - Brunnen - Einsiedeln - Altdorf

We rijden langs het Vierwoudstrekenmeer naar Kussnacht en houden halt bij de Astridkapel. Een kleine kapel opgericht als aandenken aan het dodelijke auto ongeval in 1935 van de Belgische Koningin Astrid. We volgen verder het meer en rijden langs Vitznau en Brunnen naar Einsiedeln, het belangrijkste Mariabedevaartsoord van Zwitserland. Aansluitend rijden we via de Axenstrasse langs de Tellskapelle naar Flüelen en terug Meiringen.

 

Dag 7 • Meiringen - België

Via Luzern rijden we langs Basel en Straatsburg richting België.

HOTEL ALPBACH ****

Ligging: centraal maar rustig gelegen in het centrum van het charmante Meiringen

Uitrusting: familiaal uitgebaat hotel met receptie, lift, lobby, restaurant, Stube, wellnessfaciliteiten (sauna, stoombad, solarium), gratis wifi, standaardkamers beschikken over een eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger, tv, kluisje

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen menu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Vreemde munt: Zwitserse Frank

  • Transfer van bij u thuis heen en terug

  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 7e dag het ontbijt
  • Uitstappen zoals beschreven
  • Toegangen: Aareschlucht Meiringen, Freilichtmuseum Ballenberg, Panorama boottocht van Luzern naar Beckenried, Trümmelbachfalle, Tandradtrein Rothorn, IJsgrot Rhônegletsjer.
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België