Sloveense kust

Sloveense kust

Izola: Izola of Isola betekent eiland in het Italiaans, wat vroeger ook het geval was.  Nadat het eiland met het vasteland verbonden werd, groeide de stad Izola en werd het één van de belangrijkste vissersplaatsen.  Tot op heden behoren de visserij en het wijn maken nog steeds tot de echte tradities van Izola. De bewogen geschiedenis van deze kleine vissershaven heeft prachtige architecturale  schatten en oude  legendes nagelaten die u terugvoeren naar de tijd dat Izola nog een eiland was. De stad is levenslustig en heeft een romantisch karakter. Er wordt gezegd dat als u éénmaal Izola bezocht heeft, u het nooit zal vergeten…

Portoroz: Portoroz is het traditierijkste toeristencentrum aan de Sloveense kust.  Het heeft een heel ander karakter dan de middeleeuwse plaatsjes die in de omgeving gelegen zijn.  Aan het einde van de 19e eeuw werd hier een kuuroord gesticht dat al snel een goede naam verwierf.  U vindt er naast de statige oudere gebouwen ook veel modernere hotels en appartementen die voornamelijk dateren uit de periode tussen 1968 en 1976.  De stad heeft naast talrijke grasstranden ook een ongeveer 1 km aangelegd zandstrand. Naast de vele winkeltjes vindt  u in Portoroz  tal van sportfaciliteiten zoals tennis, minigolf, zwemmen, fietsen, duiken... . Verder is er een heuse boulevard langs de zee en kan u zich ’s avonds  in de vele cafés, discotheken & het casino goed amuseren.

Piran: Piran is het schilderachtigste stadje aan deze kust!  Het ligt op het uiterste punt van een rotsschiereilandje, omgeven door stadsmuren. Typische kenmerken van deze stad zijn de smalle straten en de romantische pleintjes. Het bekendste pleintje van deze stad is het Tartiniplein, genoemd naar de bekende 18e eeuwse violist Tartini. Vanuit Portoroz is Piran te voet bereikbaar en is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.

Na de verwelkoming door onze plaatselijke host in Slovenië zal hij u nog meer informatie geven over welke uitstappen (afhankelijk van het aantal deelnemers) er mogelijk zijn vanuit  de Sloveense
Riviera, zoals:

Ljubljana - Bled: Bezoek aan de Sloveense hoofdstad Ljubljana en het meer van Bled, één van de mooiste meren in het Sloveense Alpengebied.

De grotten van Postojna: De druipsteengrotten die uniek zijn in de wereld.

Trieste (Italië): Bezoek aan de voormalige Habsburgse havenstad Triëste in Italië.

Dag 1 • België - Duitsland - Oostenrijk - Slovenië

Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar de centrale vertrekplaats.  De bagage wordt overgeladen en aansluitend rijden we via diverse snelwegen doorheen België, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk naar Slovenië.  Avondstop, film aan boord en middernachtstop.

Dag 2 • Slovenië

’s Morgens bereiken we Izola. Vrij ontbijt. Aansluitend naar Portoroz. Onze kamers zijn beschikbaar vanaf 14u00. Vrij middagmaal.  Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3 tem dag 10 • Slovenië

Verblijf in Portoroz of Izola op basis van halfpension. 

Dag 11 • Slovenië -  Oostenrijk - Duitsland - België

We verlaten onze kamer rond 10u00.  Vrij middagmaal. Na de middag vertrek richting België. Vrij avondmaal. Film aan boord en middernachtstop.

Dag 12 • België

In de vroege ochtend komen we toe in Aarlen. Vrij ontbijt, te reserveren bij boeking. Aansluitend wordt de bagage overgeladen  en rijden we  naar de verschillende afstapplaatsen.