Sicilië, de schatkamer van Europa

Sicilië, de schatkamer van Europa

Dag 1 • België - Catania - Acireale

We nemen onze vlucht naar Catania en trekken na aankomst gelijk de stad in voor een wandeling langs o.a. de vismarkt en de Dom. Vervolgens zetten we koers naar Acireale waar we drie nachten logeren in het ****hotel Orizzonte Acireale (of gelijkwaardig).

Dag 2 • Acireale - Ortigia - Siracusa - Acireale

We starten onze dag met een bezoek aan Ortigia, bekend van de ruïnes van de Apollotempel, de Piazza Archimedes, de Dom en de Fonte Aretusa. In de historische site Siracusa - eens de belangrijkste Griekse nederzetting op Sicilië - maken we vervolgens kennis met het boeiende verleden van het archeologisch park Neapolis met het Griekse theater, de grot die het ‘Oor van Dionysus’ wordt genoemd en het Romeins amfitheater (facultatief ± € 17 pp). 

Dag 3 • Acireale - Etna* - Taormina - Acireale

Na het ontbijt vertrekken we naar de Etna, de grootste nog actieve vulkaan in Europa. Indien de weersomstandigheden het toelaten, rijden we naar het hoogste punt waar de autocar kan komen (circa 1900 meter). Vrijblijvend kunnen we nog hogerop tot 2850 meter met een kabelbaan en terreinwagens. De liefhebbers kunnen aansluitend nog een wandeling maken met een vulkanoloog (facultatief ± € 78 pp). Wat later op de dag staat Taormina, de parel van Sicilië, op het programma. We maken een wandeling naar de Engelse tuinen met indrukwekkende panorama’s en flaneren op de Corso Umberto. De geïnteresseerden kunnen ook een bezoek brengen aan het Grieks-Romeins theater (facultatief ± € 13,50 pp).

*afhankelijk van de weersomstandigheden

Dag 4 • Acireale - Piazza Armerina - Agrigento

We starten met een rondleiding van de Villa Casale in Piazza Armerina (facultatief ± € 11 pp). In deze goed bewaarde Romeinse villa bewonderen we o.a. de prachtige vloermozaïeken. Vervolgens ontdekken we de unieke tempelvallei van Agrigento (facultatief ± € 13,50 pp). Overdag praalt de goudgele kleur van de tempels onder een staalblauwe lucht. We nemen vanavond onze intrek in het ***hotel Grand Mose (of gelijkwaardig).

Dag 5 • Erice - Segesta - Campofelice

In de voormiddag brengen we een bezoek aan Erice, een parel op 751 m hoogte. We wandelen langs de kronkelende geplaveide straatjes en genieten daarna nog van vrije tijd. De tempel van Segesta, onze volgende stop, is zeker een bezichtiging waard (facultatief ± € 10 pp). In de namiddag zetten we onze tocht verder richting Palermo en Campofelice en installeren we ons in het ****hotel Dolcestate Resort (of gelijkwaardig).

Dag 6 • Campofelice - Palermo - Campofelice

Vooreerst rijden we naar Monreale, waar we onder begeleiding van een plaatselijke gids de prachtige met mozaïeken versierde kathedraal bewonderen en de aanpalende kloostertuin. In Palermo aanschouwen we aansluitend o.a. de kathedraal en lopen we langs de Quatro Canti en de piazza pretoria. Voor het vrij middagmaal bezoeken nog even de San Lorenzokerk. ’s Namiddags maken we een rondrit langs de haven, de Ucciardone gevangenis, de Via della Liberta tot aan de opera, waar we een beetje vrije tijd voorzien. We besluiten de dag met een bezoek aan de Catacombe dei Cappuccini, een hoogst intrigerende bezienswaardigheid (prijs excursies dag 6: facultatief ± € 20,- pp).

Dag 7 • Campofelice - Cefalu - Madonie - Acireale

Vooreerst verkennen we het historische vissersplaatsje Cefalu, gekenmerkt door de enorme rots, La Rocca. We struinen door de pittoreske straatjes tot aan de Normandische kathedraal. Daarna trekken we door het Madoniegebergte, een uiterst mooi en nog onbekend natuurgebied en houden we halt in Castelbuono. Ten slotte zetten we onze rondreis verder naar Acireale en overnachten we in het ****hotel Orizzonte Acireale (of gelijkwaardig).

Dag 8 • Acireale - Noto - België

We sluiten onze reis af in Noto, een stad met een schitterend historisch centrum met barokke paleizen en kerken. Aansluitend volgt een transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.

Opgelet: het programma van dag 8 is afhankelijk van de vluchturen.

Hotels****

Ligging: alle hotels zijn vrij centraal gelegen

Uitrusting: mooie hotels met meestal zwembad en solarium, lift, restaurant, bar, salon, wifi, comfortabele kamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv en airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds buffet of 3 gangenmenu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

INBEGREPEN

• Vluchten Catania heen & terug

• Transfers met plaatselijke autocar

• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijtbuffet

• 1/4 liter wijn + 1/2 liter water bij het avondmaal

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België