Sicilië, de schatkamer van Europa

Sicilië, de schatkamer van Europa

Dag 1 • België - Catania - Acireale

We nemen onze vlucht naar Catania. Vervolgens rijden we naar Acireale voor installatie in het ****hotel Orizzonte Acireale (of gelijkwaardig).

Dag 2 • Noto - Modica

Onze eerste kennismaking met Sicilië is de historische stad Modica. Dit Unesco-werelderfgoed staat o.a. bekend om zijn barokke architectuur en zijn chocolatiers. Hier kunnen we een rondrit maken met een toeristisch treintje doorheen de stad (± € 5 pp). Na het vrije middagmaal bezoeken we Noto, een stad met een schitterend historisch centrum met barokke paleizen en kerken.

Dag 3 • Etna* - Taormina

Na het ontbijt vertrekken we naar de Etna, de grootste nog actieve vulkaan in Europa. Indien de weersomstandigheden het toelaten, rijden we naar het hoogste punt waar de autocar kan komen (circa 1900 meter). Vrijblijvend kunnen we nog hogerop tot 2850 meter met een kabelbaan en terreinwagens. De liefhebbers kunnen aansluitend nog een wandeling maken met een vulcanoloog (€ 65 pp). Wat later op de dag staat Taormina, de parel van Sicilië, op het programma. We maken een wandeling naar de Engelse tuinen met prachtige panorama’s en flaneren op de Corso Umberto. Facultatief kunnen we ook een bezoek brengen aan het Griekse-Romeinse theater (± € 10 pp).

*Afhankelijk van de weersomstandigheden

Dag 4 • Piazza Armerina - Agrigento

We starten met een rondleiding in de Piazza Armerina de Villa Casale (± € 10 pp). In deze goed bewaarde Romeinse villa bewonderen we o.a. de prachtige vloermozaïeken. Vervolgens brengen we een facultatief bezoek aan de unieke tempelvallei van Agrigento (± € 12 pp). Overdag praalt de goudgele kleur van de tempels onder een straalblauwe lucht. Installatie in ****hotel Grand Mose (of gelijkwaardig).

Dag 5 • Selinunte - Campofelice

In de voormiddag brengen we een facultatief bezoek aan het archeologisch park (± € 6 pp). De ruïnes bestaan uit 2 delen: de akropolis en de oostelijke tempels. Daarna kunnen we gratis proeven van de Siciliaanse olijfolie, wijnen en dessertwijnen. In de namiddag zetten we onze tocht verder richting Palermo en Compofelice en installeren we ons in ****hotel Dolcestate Resort (of gelijkwaardig).

Dag 6 • Palermo

Vooreerst rijden we naar Monreale waar we onder begeleiding van een plaatselijke gids de prachtige met mozaïeken versierde kathedraal bewonderen. In Palermo aanschouwen we aansluitend o.a. het Noormannenpaleis met zijn schitterende mozaïeken, de kathedraal en lopen we langs de Quatro Canti, de Piazza Pretoria en de Vucceriamarkt. Na het vrije middagmaal maken we nog een rondrit voorbij de haven tot aan het Teatro Massimo, waar we nog wat genieten van wat vrije tijd. We besluiten de dag met een bezoek aan de Catacombe dei Capucini, een hoogst intrigerende bezienswaardigheid (prijs excursies dag 6: ± € 25 pp).

Dag 7 • Cefalu - Madonië

We bezoeken eerst het historische vissersplaatsje Cefalu, gekenmerkt door de enorme rots, La Rocca. We struinen door de pittoreske straatjes tot aan de Normandische kathedraal. Daarna trekken we door het Madoniegebergte, een uiterst mooi en nog onbekend natuurgebied en houden we halt in Castelbuono. Ten slotte zetten we onze rondreis verder naar Acireale voor installatie in het ****hotel Orizzonte Acireale (of gelijkwaardig).

Dag 8 • Catania - Ortigia - Siracusa - België

In Catania bezichtigen we o.a. de vismarkt en de dom. Daarna trekken we verder door naar Siracusa, eens de belangrijkste Griekse nederzetting op Sicilië. We maken een wandeling op Ortigia met de ruïnes van de Apollotempel, de Piazza Archimedes, de Dom en de Fonte Aretusa. Nadat we genoten hebben van het vrij middagmaal, ontdekken we het archeologisch park Neapolis met het Griekse theater, de grot die het ‘Oor van Dionysus’ wordt genoemd en het Romeins amphitheater (± € 14 pp). Aansluitend transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.

Opgelet: het programma van dag 1 en dag 8 zijn afhankelijk van de vluchturen.

Hotels****

Ligging: alle hotels zijn vrij centraal gelegen

Uitrusting: mooie hotels met meestal zwembad en solarium, lift, restaurant, bar, salon, mooi en comfortabele kamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv en veelal airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds buffet of nationale en internationale 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Catania heen & terug

  • Transfers met plaatselijke autocar
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijtbuffet
  • Tafeldranken bij avondmaal
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België