Sicilië, de schatkamer van Europa

Sicilië, de schatkamer van Europa

Dag 1 • België - Catania - Acireale

We nemen onze vlucht naar Catania. Vervolgens zetten we koers naar Acireale waar we drie nachten logeren in het ****hotel Orizzonte Acireale.

Dag 2 • Acireale - Noto - Modica - Acireale

De historische stad Modica is onze eerste kennismaking met Sicilië. Dit Unesco-Werelderfgoed staat o.a. bekend om zijn barokke architectuur en zijn chocolatiers. Hier kunnen we een rondrit maken met een toeristisch treintje doorheen de stad (facultatief ± € 6 pp). Na het vrije middagmaal bezoeken we Noto, een stad met een schitterend historisch centrum met barokke paleizen en kerken.

Dag 3 • Acireale - Etna* - Taormina - Acireale

Na het ontbijt vertrekken we naar de Etna, de grootste nog actieve vulkaan in Europa. Indien de weersomstandigheden het toelaten, rijden we naar het hoogste punt waar de autocar kan komen (circa 1900 meter). Vrijblijvend kunnen we nog hogerop tot 2850 meter met een kabelbaan en terreinwagens. De liefhebbers kunnen aansluitend nog een wandeling maken met een vulcanoloog (facultatief ± € 65 pp). Wat later op de dag staat Taormina, de parel van Sicilië, op het programma. We maken een wandeling naar de Engelse tuinen met indrukwekkende panorama’s en flaneren op de Corso Umberto. De liefhebbers kunnen ook een bezoek brengen aan het Grieks-Romeins theater (facultatief ± € 10 pp).

*afhankelijk van de weersomstandigheden

Dag 4 • Acireale - Piazza Armerina - Agrigento

We starten met een rondleiding van de Villa Casale in Piazza Armerina (facultatief ± € 10 pp). In deze goed bewaarde Romeinse villa bewonderen we o.a. de prachtige vloermozaïeken. Vervolgens ontdekken we de unieke tempelvallei van Agrigento (facultatief ± € 12 pp). Overdag praalt de goudgele kleur van de tempels onder een straalblauwe lucht. We nemen vanavond onze intrek in het ****hotel Grand Mose.

Dag 5 • Agrigento - Selinunte - Campofelice

In de voormiddag brengen we een bezoek aan het archeologisch park (facultatief ± € 6 pp). De ruïnes bestaan uit twee delen: de Akropolis en de oostelijke tempels. Daarna kunnen we gratis proeven van de Siciliaanse olijfolie, wijnen en dessertwijnen. In de namiddag zetten we onze tocht verder richting Palermo en Campofelice en installeren we ons in het ****hotel Dolcestate Resort.

Dag 6 • Campofelice - Palermo - Campofelice

Vooreerst rijden we naar Monreale, waar we onder begeleiding van een plaatselijke gids de prachtige met mozaïeken versierde kathedraal bewonderen. In Palermo aanschouwen we aansluitend o.a. het Noormannenpaleis met zijn schitterende mozaïeken, de kathedraal en lopen we langs de Quatro Canti, de Piazza Pretoria en de Vucceriamarkt. Na het vrije middagmaal maken we nog een rondrit voorbij de haven tot aan het Teatro Massimo, waar we nog wat genieten van wat vrije tijd. We besluiten de dag met een bezoek aan de Catacombe dei Cappuccini, een hoogst intrigerende bezienswaardigheid (prijs excursies dag 6: facultatief ± € 29 pp).

Dag 7 • Campofelice - Cefalu - Madonie - Acireale

Vooreerst verkennen we het historische vissersplaatsje Cefalu, gekenmerkt door de enorme rots, La Rocca. We struinen door de pittoreske straatjes tot aan de Normandische kathedraal. Daarna trekken we door het Madoniegebergte, een uiterst mooi en nog onbekend natuurgebied en houden we halt in Castelbuono. Ten slotte zetten we onze rondreis verder naar Acireale en overnachten we in het ****hotel Orizzonte Acireale.

Dag 8 • Acireale - Catania - Ortigia - Siracusa - België

In Catania bezichtigen we o.a. de vismarkt en de Dom. Daarna trekken we verder door naar Siracusa, eens de belangrijkste Griekse nederzetting op Sicilië. We maken een wandeling op Ortigia met de ruïnes van de Apollotempel, de Piazza Archimedes, de Dom en de Fonte Aretusa. Nadat we genoten hebben van het vrije middagmaal, ontdekken we het archeologisch park Neapolis met het Griekse theater, de grot die het ‘Oor van Dionysus’ wordt genoemd en het Romeins amfitheater (facultatief ± € 15 pp). Aansluitend volgt een transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.

Opgelet: het programma van dag 8 is afhankelijk van de vluchturen.

Hotels****

Ligging: alle hotels zijn vrij centraal gelegen

Uitrusting: mooie hotels met meestal zwembad en solarium, lift, restaurant, bar, salon, wifi, comfortabele kamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv en veelal airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds buffet of nationale en internationale 3-gangen menu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

INBEGREPEN

• Vluchten Catania heen & terug

• Transfers met plaatselijke autocar

• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijtbuffet

• 1/4 liter wijn + 1/2 liter water bij het avondmaal

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België