Sfeervol Slovenië

Sfeervol Slovenië

Dag 1* • België - Ljubljana
We nemen onze vlucht vanuit België naar Ljubljana, waar we opgewacht worden door onze Premium autocar. We bezoeken het kasteel Ljubljana Grad, gebouwd op het hoogste punt van de stad. De Drie Bruggen of Tromostovje verbinden de twee delen van de stad met elkaar. Verder staat een geleide wandeling door de oude stad en een boottocht langs de mooiste bruggen van Ljubljana op het programma. Installatie in het ****Austria Trend Ljubljana hotel.
*bezoek afhankelijk van de vluchturen

Dag 2 • Velika Planina
Reikend tot een hoogte van 1660 m ligt Velika Planina als een zonneterras aan de voet van de machtige toppen van de Kamnische Alpen. De bekendste attractie zijn de meer dan 50 herdershutten die samen een van de best bewaarde herdersnederzettingen van Europa vormen. Na de middag brengen we een bezoek aan de bron van de Kamniška Bistrica rivier. In dit wondermooi landschap ontdekken we de geheimzinnige Karst wereld.

Dag 3 • Novo Mesto - Grad Otocec - Kostanjevica na Krki - Pleterje
De stad Novo Mesto behoort tot een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de Hallstatt-cultuur in Europa. De oude stadskern is gelegen op een heuvel in een bocht van de Krka-rivier. Op een klein eiland bevindt zich Grad Otocec, een romantisch kasteel. Kostanjevica na Krki is de kleinste stad van Slovenië en tevens de enige nederzetting totaal omgeven door water. Het Kartuizerklooster van Pleterje is een katholiek klooster waar de ‘bewoners’ een streng leven leiden.

Dag 4 • Postojna - Lipica - Portoroz
Voor de middag bezoeken we de Grotten van Postojna, een wonder der natuur behorend tot de mooiste grotten op aarde. Na de middag staat de stoeterij te Lipica op ons programma. De stoeterij is opgericht door Karel II van Oostenrijk. Veel van de paarden werden destijds gefokt voor zijn hof in Graz. Installatie in het ****LifeClass hotel Riviera of Neptun of Mirna in Portoroz.

Dag 5* • Piran en Vispicknick
Het stadje Piran is een authentiek mediterraan stadje met veel middeleeuwse architectuur. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn: de Kathedraal van Sint Joris, het prachtige Tarinjev plein en de oude stadsmuren. ’s Middags maken we een 3 uur durende boottocht langs de Sloveense kust met vispicknick. 
*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 6 • Tolmin - Kobarit - Vrši Pas - Bohinjsko Jezero
Voor de middag rijden we naar de Tolmin kloof, de belangrijkste bezienswaardigheid van het Triglav National Park. Aansluitend begeven we ons naar de Soca vallei, waarvan veel dichters en schrijvers de schoonheid beschreven hebben. Na de middag rijden we over de Vrši-pass, een bergpas in de Julische Alpen met een hoogte van 1.611 m. Het is een spectaculaire pass met heel wat haarspeldbochten. Installatie in het ****Hotel Jezero te Bohinjsko Jezero.

Dag 7 • Bled - Bohinjsko Jezero
Het kasteel van Bled ligt op een rots hoog boven het meer. Vanaf het kasteel hebben we een fabelachtig uitzicht. Met Pletna bootjes, een soort gondel, brengen we een bezoek aan de kerk van Maria-Hemelvaart op het eiland in het meer van Bled. Na de middag gaan we naar het meer van Bohinj, genesteld tussen steile bergwanden is het zonder twijfel het meest spectaculaire meer van Slovenië. Met de kabelbaan gaan we naar de Vogelberg op 1.500m hoogte. Aansluitend bezoeken we de Savica waterval. Om een prachtige dag te besluiten maken we een boottocht van ongeveer een uur op het Bohinj meer.

Dag 8* • Radovljica - Ljubljana - België
Voor de middag rijden we naar het kleine middeleeuwse plaatsje Radovljica. We bezoeken het Šivec huis, een mooi voorbeeld van 16e-eeuwse stedelijke architectuur. Nadien rijden we naar Ljubljana voor onze terugvlucht naar België.
*bezoek afhankelijk van de vluchturen

HOTELS****

AUSTRIA TREND LJUBLJANA ****

Ligging: gelegen in de onmiddellijke omgeving van het centrum Ljubljana, met schitterend uitzicht op de stad en haar omgeving

Uitrusting: modern 4 sterren hotel met receptie, lift, restaurant, bar/lounge, souvenirshop, voor pure ontspanning wordt gezorgd in de ‘Sense Wellness Club’ met hamam, Finse sauna, biosauna, whirlpool en ontspanningsruimte, gratis wifi, de comfortkamers beschikken over een eigen badkamer met bad/douche, toilet, gratis toiletartikelen en haardroger, airco, tv, kluis, minibar, bureau

Maaltijden: ontbijtbuffet,  ’s avonds ook buffet

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart 
 • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven 
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren. 

 • Transfer van bij u thuis naar de luchthaven en terug
 • Vlucht Brussel - Ljubljana (heen en terug)
 • Vervoer met *****ROYAL CLASS autocar
 • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt
 • Alle uitstappen zoals beschreven
 • Toegangen: kasteel Ljubljana, boottocht in Ljubljana, Velika Planina, grotten van Postonja, stoeterij Lipica, Piran Vispicknick, Tolmin kloof, kasteel van Bled, Pletna bootje Bled, kabelbaan Bohinj, waterval Bohinj, boottocht Bohinj, Sivec huis
 • Gebruik van draadloze headset
 • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België