Sfeervol Slovenië

Sfeervol Slovenië

Dag 1 • België – Ljubljana - Bled

We nemen onze vlucht vanuit België naar Ljubljana, waar we opgewacht worden door onze Premium autocar. We rijden richting Bled voor in te checken in ****Hotel Park.

Dag 2 • Velika Planina - Škofja Loka

In de voormiddag maken we een bezoek aan Velika Planina, een van de bekendste attracties van Slovenië, gelegen op meer dan 1600 m in een glooiend weidelandschap in de Kamnische Alpen. Via de kabelbaan bereiken we één van de best bewaarde herdersnederzettingen van Europa. De meer dan 50 herdershutten zijn gebouwd in unieke houtarchitectuur. Het dorp wordt nog steeds gebruikt door herders die er verblijven van juni tot september en er is de mogelijkheid om lokale zelfgemaakte producten te kopen. Op onze terugweg stoppen we onderweg nog in Škofja Loka, één van de best bewaarde Middeleeuwse stadjes van het land.

Dag 3 • Bled

We beginnen onze dag met een bezoek aan het kasteel van Bled. Hoog gelegen op een rots boven het Meer van Bled biedt het kasteel een fabelachtig uitzicht. Daarna maken we de afdaling om met de typische Pletna bootjes een bezoek te brengen aan de kerk van Maria-Hemelvaart op het eiland in het meer. In de namiddag zetten we onze tocht verder naar het meer van Bohinj. Het is zonder twijfel het meest spectaculaire meer van Slovenië. Met de kabelbaan gaan we naar de Vogelberg op 1500 m hoogte om te genieten van de prachtige uitzichten.

Dag 4 • Ljubljana

Vandaag bewonderen we Ljubljana, één van de kleinste hoofdsteden van Europa. De naam van de stad is afgeleid van het Sloveense ‘ljubljena’ wat geliefde betekent. De stad is rijk aan barokke architectuur en gebouwen in Weense secession stijl. We maken een wandeling langs de bekendste en mooiste plekjes van de stad, zoals het Prešerenplein, de drie bruggen ‘Tromostovje’, de Sint-Nicolaaskathedraal etc. We kunnen gezellig langs de rivier kuieren, winkeltjes bezoeken en genieten van de gezellige sfeer die in de stad overheerst.

Dag 5 • Bled - Postojna - Portoroz

We verlaten de imposante Julische Alpen en rijden richting de prachtige Sloveense kust. Onderweg maken we een stop voor een bezoek aan de Grotten van Postojna, dat wordt omschreven als een wonder der natuur. Het behoort tot één van de mooiste grotten op aarde. Momenteel zijn er 21 km aan tunnels onderzocht, wat het ook tot één van de langste grottenstelsels ter wereld maakt. Na ons bezoek zetten we onze rit verder en installeren we ons in *****Grand Hotel Bernardin.

Dag 6* • Piran en Vispicknick

We ontdekken het authentiek mediterraan stadje Piran met veel middeleeuwse architectuur. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn: de Kathedraal van Sint Joris, het prachtige Tarinjev plein en de oude stadsmuren. ’s Middags maken we een 3 uur durende boottocht langs de Sloveense kust met een lekkere vispicknick.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 7 • Lipica - Koper

Vandaag ontdekken we de wereldberoemde stoeterij te Lipica, die werd opgericht door Karel II van Oostenrijk eind 16e eeuw. Hier werden de bekende Lipizzaner paarden gefokt voor het Habsburgse hof. Een uitgebreide rondleiding dompelt ons helemaal onder in het rijke culturele en natuurlijke erfgoed. Hier hebben we ook de mogelijkheid om een show bij te wonen waar we vol bewondering de rijkunsten van paard en ruiter kunnen aanschouwen. Op onze terugweg stoppen we nog in Koper, waar we veel Venetiaanse sporen terugvinden.

Dag 8 • Portoroz - België

We vertrekken vanuit Portoroz voor onze rit naar Ljubljana voor onze terugvlucht naar België.

HOTEL PARK BLED ****

Ligging: gelegen op 100m van het meer van Bled met kamers die uitzicht bieden op het meer, de bergen, of het achterliggende park

Uitrusting: modern uitgerust hotel met receptie, lift, gratis wifi, restaurant, bar, roomservice, wellnesscentrum, groot binnenzwembad, fitnessruimte, kamers met airco, kluisje, minibar, satelliet-tv, badkamer met bad of douche, kamers met eigen balkon

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds buffet

GRAND HOTEL BERNARDIN PORTOROZ*****

Ligging:  gelegen aan de kust met zicht op zee, vlakbij Portoroz

Uitrusting: luxehotel met receptie, lift, restaurants, pianobar, poolbar, terras, prive strand, kamers met airco & eigen balkon met uitzicht op zee, zithoek, flatscreen tv, radio, minibar, kluisje, badkamers met ligbad, toilet, haardroger, fitness, wellnesscentrum

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart 
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven 
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren. 

INBEGREPEN

  • Transfer van bij u thuis heen en terug
  • Vervoer met *****ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal t.e.m. de 8ste dag het ontbijt
  • Alle uitstappen zoals beschreven
  • Toegangen: Velika Planina, kasteel van Bled, Pletna bootje, Vogelberg, grotten van Postonja, Piran Vispicknick, stoeterij Lipica,
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België