Sevilla

Sevilla

Sevilla, hoofdstad van Andalusië, is een stad met veel gezichten. Het is de bakermat van flamenco, tapas, stierengevechten en prachtige gebouwen. Sevilla bulkt van de historische, architecturale en culturele pareltjes en een passie voor het goede leven. Dit is Spanje op zn best.

Dag 1 • België - Sevilla

We nemen onze vlucht naar Sevilla. Bij aankomst maken we een eerste wandeling door het hart van de stad. We bewonderen de grootste kathedraal van Spanje met daarnaast de Giraldi, omgetoverd in een Renaissance klokkentoren, en wandelen verder door het voetgangersgebied rond de Calle Sierpes naar de Metropol parasol.

Dag 2 • Sevilla

In de voormiddag kuieren we door de straatjes van de Barrio de Santa Cruz en eindigen aan de barokke San Salvadorkerk. ‘s Namiddags bezoeken we het casa de Pilatos en is er voldoende vrije tijd om een bezoek te brengen aan de kerk van Ei Salvador en een facultatieve tocht per koets te maken ( ± € 15 pp).

Dag 3 • Sevilla

‘s Morgens bezoeken we de Barrio Marcarena. In deze wijk vinden we de Virgen de la Esperanza, de bekendste en meest vereerde Madonna van Sevilla, wisselen gebouwen met Moorse invloeden en barokkerken elkaar af en is het donderdag… marktdag! ‘s Namiddags maken we facultatief een boottocht op de Guadalquivir (± € 14 pp), de oude rivier die Sevilla verbindt met de Atlantische Oceaan. Nadien is er vrije tijd om te winkelen of om één van de vele musea te bezoeken.

Dag 4 • Sevilla

In de voormiddag bezoeken we de wijken Arenal en Triana. We lopen voorbij het Teatro de la Maestranza, waar de stierengevechten plaatsgrijpen, bezoeken de overdekte markt, de Mercato de Triana, en lopen verder tot aan de Puerta de Jerez. ‘s Namiddags is het prachtige Parque de Maria Louisa aan de beurt. We bewonderen er de bouwwerken van de wereldtentoonstelling van 1929 en de schoonheid van de Plaza de España. ’s Avonds genieten we van een facultatief avondmaal (te reserveren bij boeking) in een van de vele tapasbars in de stad.

Dag 5 • Sevilla - België

Afhankelijk van onze vluchturen kunnen we vandaag de ontdekking van Sevilla op eigen houtje verderzetten en een facultatief bezoek brengen aan het Real Alcazar (± € 9,50 pp) of naar Itálica, de eerste Romeinse stad van Spanje, gaan.  Nadien nemen we onze transfer naar de luchthaven voor onze vlucht naar België.

Opgelet: het programma kan aangepast worden in functie van de vluchturen

HOTEL VIA SEVILLA MAIRENA****

Ligging: gelegen in Mairena de Aljarafe, vlakbij winkelcentrum met supermarkt, shops en restaurants; metro naast het hotel (ongeveer 15 min naar het centrum van Sevilla)

Uitrusting: groot & modern hotel met prachtig uitzicht op de stad, receptie, lift, restaurant, bar, airco, gratis wifi

Kamers: moderne & ruime kamers met badkamer met bad/douche, haardroger en toilet, tv, telefoon, bureau, kluisje, minibar, airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden of buffet

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Sevilla heen en terug
  • Transfers luchthaven-hotel-luchthaven met plaatselijke autocar; alle andere verplaatsingen te voet en met het openbaar vervoer
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headsets
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België