Schitterende schatten in Schotland

Schitterende schatten in Schotland

Dag 1 • België - IJmuiden - Newcastle

In de late namiddag worden we verwacht voor inscheping op onze veerboot naar Newcastle. Aan boord genieten we van een uitgebreid buffet en een deugddoende nachtrust (voor een vlot verloop is het aan te raden ook over een kleine bagage te beschikken).

Dag 2 • Newcastle - Glasgow

Eénmaal ontscheept, trekken we richting Glasgow. Net voor de Schotse grens maken we een korte wandeling naar de Hadrian Wall en houden we halt bij Gretna Green, waar ieder jaar nog duizenden huwelijken worden ‘gesmeed’. In de namiddag ontdekken we het dynamische Glasgow en verwonderen we ons aan het interieur in de stijlvolle gotische kathedraal. We overnachten in het ****hotel Glynhill.

Dag 3 • Glasgow - Aviemore

Op weg naar de Highlands passeren we het idyllische Loch Tulla en de machtige rotsformaties van Glen Coe. We nemen ons middagmaal in Fort William en zetten nadien onze tocht verder noordwaarts, langs de Ben Nevis en door de Great Glen tot aan het welbekende Loch Ness, waar we op de achtergrond het Urquhart Castle passeren en tegen de avond onze intrek nemen in het ***The Nethybridge Hotel.

Dag 4 • Aviemore

Via het grootste nationale park ‘The Cairngorms’ bereiken we het House of Fraser, waar we meer te weten komen over het vervaardigen van een echte Schotse kilt (facultatief ± £ 4 pp). Voor het middagmaal wonen we nog een demonstratie bij van ‘working sheepdogs’. Het blijft een wonder hoe deze honden zo accuraat een kudde schapen kunnen bijeendrijven, echt spectaculair! Het Highland Folk Museum biedt ons aansluitend de kans om kennis te maken met het plattelandsleven van weleer. 

Dag 5 • Aviemore - Edinburgh

In het charmante Pitlochry houden we even halt bij de ingenieuze zalmtrap. Aansluitend legt men ons tijdens een bezoek aan de Blair Athol distilleerderij haarfijn uit hoe men whisky - de nationale trots - precies vervaardigt (facultatief ± £ 14,50 pp). Een bezoek aan Blair Castle en zijn magnifieke tuinen mag deze namiddag zeker niet ontbreken. We genieten nog even na van dit prachtige landgoed tijdens onze rit naar Edinburgh, waar we verblijven in het ****Wilde Aparthotels by Staycity Edinburgh.

Dag 6* • Edinburgh

Hoog boven de Schotse hoofdstad torent het monumentale Edinburgh Castle, één van de topattracties van Groot-Brittannië. We hebben de volledige voormiddag de tijd dit immense kasteel op ons eigen tempo te verkennen (facultatief ± £ 19 pp, te reserveren bij inschrijving). Na het vrije middagmaal vullen we de namiddag zelf verder in. Ideaal om nog even een geschikt souvenir op de kop te tikken of ergens heerlijk te genieten van een echte high-tea. Diegenen die de Royal Mile en omgeving nog wat verder willen verkennen, kunnen aansluiten bij onze gids, die ons onder meer laat kennismaken met The New Houses of Parliament en het koninklijke Holyrood House. Tegen de avond ontmoeten we elkaar terug in het hotel en maken we ons klaar voor een echte Schotse avond in de Prestonfield Stables, met zang, dans en lokale lekkernijen. *wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 7 • Edinburgh - IJmuiden

We eindigen in schoonheid met een bezoek aan het statige Abbotsford House, de voormalige residentie van Sir Walter Scott (facultatief ± £ 14 pp). In Jedburgh nemen we nog even tijd voor het vrije middagmaal, we maken nog een fotostop aan Carter Bar en schepen vervolgens in te Newcastle.

Dag 8 • IJmuiden - België

Na het ontschepen in de ochtend rijden we terug van IJmuiden naar de centrale opstapplaats.

Hotels *** & ****

Ligging: de hotels zijn vrij centraal gelegen

Uitrusting: mooie hotels met restaurant, bar, lift, hotel Glynhill met binnenzwembad, comfortabele kamers met bad of douche en toilet, telefoon, tv en wifi

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu of buffet

  • Internationaal reispaspoort is verplicht
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Elektriciteit: best een wereldadapter meenemen
  • Vreemde munt: Britse Pond

INBEGREPEN

• ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt

• Overtochten van IJmuiden naar Newcastle en terug. Aan boord beschikt u over een standaard tweepersoons binnenkajuit

• Dag 4: demonstratie herdershonden, dag 5 bezoek Blair Castle en dag 6 Schotse avond in Prestonfield Stables

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België