Sardinië 'in het voetspoor van de goden'

Sardinië 'in het voetspoor van de goden'

Dag 1 • België - Piotta

We rijden door tot in Zwitserland waar we logeren in het *** Motel Gottardo Sud.

Dag 2 • Piotta - Como - Genua

Op onze weg naar Genua stoppen we, afhankelijk van de vertrekuren van de veerboot, voor een wandeling aan het welgekende Comomeer. ‘s Avonds schepen we in voor de nachtvaart naar Porto Torres. Aan boord genieten we van het avondmaal en de faciliteiten (voor een vlot verloop is het aan te raden ook over een kleine bagage te beschikken).

Dag 3 • Porto Torres - Castelsardo - Calangianus - Costa Smeralda

Na een verkwikkend ontbijt ontschepen we op Sardinië, waar de olifantenrots menig fotograaf zal beroeren. Via het kleurrijke stadje Castelsardo trekken we naar het eeuwenoude Castello, dat het museum van de vlechtkunst herbergt (facultatief navette + inkom ± € 6 pp). In Calangianus leren we vervolgens meer over de toepassingen van kurk, de plaatselijke grondstof (facultatief ± € 2 pp). Tegen de avond installeren we ons in het **** hotel Colonna du Golf (of gelijkwaardig).

Dag 4 • La Maddalena archipel - Caprera - Costa Smeralda

Vanuit Palau varen we naar La Maddalena, het grootste eiland van de archipel. Na een bezoek aan het huis van Garibaldi, de nationale held (facultatief ± € 7 pp) maken we een rondrit op het eiland met zijn overweldigende ongerepte kusten.

Dag 5 • Porto Rotondo - Mamoiada - Orosei

We flaneren deze ochtend langs één van de mooiste baaien van Porto Rotondo. Nadien zetten we koers naar het binnenland om kennis te maken met de eigenheid van het Sardijnse volk. Een rondleiding in het folkloremuseum te Mamoiada mag zeker niet ontbreken (facultatief ± € 3 pp), net zoals het boeiende verhaal in het atelier waar men nog typische maskers vervaardigt (facultatief ± € 4 pp). De nacht brengen we door in het **** hotel Maria Rosaria (of gelijkwaardig).

Dag 6* • Supramonte - Orgosolo - Orosei

Voor het middagmaal trekken we de massieve bergen verder in en maken we een jeeptocht (facultatief ± € 35 pp). In dit grootse herdersgebied stillen we onze honger met een typische maaltijd, opgeluisterd met de nodige folklore. Het dorpje Orgosolo verrast ons in de namiddag met zijn opvallende muurschilderingen.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 7 • Gennargentu - Cagliari

Doorheen de zilvergrijze bergen van het Gennargentu-gebied zetten we onze rondreis verder tot Santa Maria Navarese. Na het bezichtigen van de Spaanse toren volgen de fameuze ‘rode rotsen’, een magnifiek natuurfenomeen in Arbatax. We logeren vanavond in het **** hotel Califfo (of gelijkwaardig).

Dag 8 • Cagliari - Tharros - Oristano

Deze ochtend verkennen we het historisch centrum van Castello, bekend omwille van de olifantentoren. Na een vrij middagmaal in de marinewijk begeven we ons naar het schiereiland Sinis, waar we de geschiedenis opsnuiven in de archeologische site Tharros (facultatief ± € 6 pp). Aansluitend overnachten we in het **** hotel le Torri (of gelijkwaardig).

Dag 9 • Nuraghe Santa Cristina - Bosa - Alghero

Op het ochtendprogramma staat vooreerst een bezoek aan het unieke nuraghe heiligdom, dichtbij het kerkje Santa Cristina (facultatief ± € 5 pp). In Bosa, een pittoresk stadje tegen de helling van de Serravale, maken we met het treintje een boeiende rondrit (facultatief ± € 5 pp). Bosa is trouwens ook gekend voor zijn heerlijke Malvasia wijn. We zetten onze tocht verder langs de indrukwekkende kustweg richting Alghero, waar we verblijven in het **** hotel Catalunya (of gelijkwaardig).

Dag 10 • Alghero - Grotta di Nettuno - Porto Torres

We ontdekken het charmante havenstadje Alghero, omwille van de Catalaanse invloeden ook wel ‘klein Barcelona’ genoemd. Als de weersomstandigheden het toelaten, varen we naar de betoverende omgeving van de Grotta di Nettuno, een waardige afsluiter voor ons verblijf op dit prachtige eiland! We dineren en overnachten vanavond al varend op de veerboot richting Genua.

Dag 11 • Genua - Bellinzona - Mulhouse

Na ontscheping in Genua zetten we onze doorreis verder naar het Franse Mulhouse. Onderweg maken we nog even een korte tussenstop in Bellinzona, de meest Italiaanse stad in Zwitserland. Onze laatste nacht verblijven we in het *** hotel Bristol.

Dag 12 • Mulhouse - België

Met mooie herinneringen zetten we onze terugreis verder naar België.

HOTELS ****

Ligging: meestal vrij centraal gelegen

Uitrusting: meestal lift, restaurant, bar, meestal zwembad, gratis wifi, comfortabel ingerichte kamers met badkamer met douche of bad, toilet, telefoon, tv en airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen menu of buffet

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

 

INBEGREPEN

• ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tot de 12e dag het ontbijt

• Dag 4: boottocht Palau - La Maddalena, dag 6: middagmaal, dag 10: boottocht + grot

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België