Sardinië, een karaktervol vakantieparadijs

Sardinië, een karaktervol vakantieparadijs

Dag 1 • België - Olbia

We nemen onze vlucht naar Olbia en overnachten in een ****hotel in de buurt van Olbia.

Dag 2 • Porto Cervo - Alghero

In de voormiddag trekken we naar Porto Cervo, een prachtige jachthaven aan de Costa Smeralda. Daarna rijden we door naar Castelsardo, schilderachtig gelegen aan de Golf van Asinara. De kathedraal (facultatief ± € 2 pp, navette ± € 2 pp) biedt een adembenemend uitzicht op de zee. In de oude stad kunnen we in het museum van het kasteel de kunst van het mandenvlechten bewonderen (facultatief ± € 2 pp). We rijden richting Alghero voor een verblijf in een ****hotel.

Dag 3 • Alghero - Capo Caccia - Grotta di Nettuno

Alghero is een havenstad gelegen op een schiereiland aan de westkust. Indien de weersomstandigheden het toelaten, maken we een facultatieve boottocht naar de grot van Neptunus. Na het aanmeren in de grot kunnen we tot ongeveer 400 meter de sprookjesachtige wereld inlopen (facultatief ± € 26 pp). We varen terug naar Alghero. In Alghero kuieren we door kleine straatjes en vinden we hier allicht een geschikt souvenir.

Dag 4 • Bosa - Barumini - Cagliari

Na het ontbijt brengt de chauffeur ons naar Bosa, een schilderachtig middeleeuws kuststadje gelegen aan de Temo, de enige bevaarbare rivier van Sardinië (facultatief treintje ± € 5 pp). Aansluitend trekken we verder door naar Barumini, waar we de archeologische site Su Nuraxi ontdekken (facultatief ± € 14 pp). We logeren vanavond in een ****hotel in de buurt van Cagliari.

Dag 5 • Nora - Cagliari

De nederzetting Nora bevindt zich dichtbij het plaatsje Pula. De overblijfselen van deze belangrijke nederzetting liggen direct aan zee. Zeer duidelijk zichtbaar zijn de mozaïeken, het theater en de fundamenten van de Romeinse villa’s. In de namiddag verkennen we Cagliari. We maken een stadswandeling door de oude Castello wijk en struinen langs de voornaamste bezienswaardigheden: de Torre San Pancrazio, de olifantentoren en de kathedraal. We aneren langs de Via Roma, de haven, de marinewijk en brengen een bezoek aan de kerk van Bonaria, de belangrijkste kerk van Sardinië. Vervolgens rijden we langs het bekende strand Poetto en het natuurgebied Molentargus met de vele amingo’s.

Dag 6 • Arbatax - Gennargentu

We verlaten Cagliari en houden halt te Arbatax waar we genieten van de spectaculaire zichten van de ‘Rode Rotsen’. We zetten onze route verder tot Santa Maria Navarrese voor een korte wandeling tot aan de Spaanse toren. Vervolgens verlaten we de kust om door de Gennargentu te trekken, één van de drie nationale natuurparken gekenmerkt door zilvergrijze bergen. Nadien rijden we richting Orosei, een klein dorp in de Baronia. We genieten deze dag van de prachtige natuur met immense zichten. Deze avond verblijven we in een ****hotel in de buurt van Orosei.

Dag 7 • Mammoiada - Orgosolo - Supramonte - Orosei

Indien de weersomstandigheden gunstig zijn, kunnen we een jeeptocht maken door het bergmassief (facultatief ± € 35 pp). We genieten daarna van een middagmaal in de Supramonte, het gebied van de herders. Hier maken we kennis met het echte leven in het ruigere binnenland. In het hartje van de Barbagia ligt het karakteristieke dorp Orgosolo. Dit plaatsje is niet alleen gekend vanwege de vele muurschilderingen maar ook wegens het gewelddadig verleden en de vele bloedige vendetta’s. We sluiten de dag met een bezoek aan het museum van de maskers te Mammoiada (facultatief ± € 3 pp).

Dag 8 • La Maddalena - Olbia - België

Deze ochtend voert onze chauffeur ons naar Palau waar we de veerboot nemen naar het eiland La Maddalena. We brengen een bezoek aan het huis van Garibaldi (facultatief ± € 7 pp). Vervolgens maken we een rondrit op het eiland. Indien de vluchturen het toelaten, rijden we nog langs enkele prachtige baaien aan de Costa Smeralda of een dorpje in het binnenland. Ten slotte volgt een transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.

Opgelet: de volgorde van het programma kan aangepast worden, programma van dag 1 en dag 8 is afhankelijk van de vluchturen.

 

Hotels****

Ligging: de hotels zijn meestal centraal gelegen

Uitrusting: mooie hotels met veelal buitenzwembad, tuin, lift, restaurant, bar, salon, mooi en comfortabele kamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv, en meestal wifi en airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds 3 gangenmenu of buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

INBEGREPEN

• Vluchten Olbia heen en terug

• Transfers en rondrit met een plaatselijke autocar met airco

• Halfpension 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt en 1 middagmaal op dag 7

• Veerboot Palau - La Maddalena op dag 8

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België