Sardinië, een karaktervol vakantieparadijs

Sardinië, een karaktervol vakantieparadijs

Dag 1 • België - Olbia - Costa Smeralda

We nemen onze vlucht naar Olbia en overnachten in een ****hotel in de buurt van Costa Smeralda.

Dag 2 • La Maddalena  

Na het ontbijt voert onze plaatselijke chauffeur ons naar Palau waar we de veerboot nemen naar het eiland La Maddalena. We lopen even binnen in het huis van Garibaldi (facultatief ± € 7 pp). Vervolgens maken we een rondrit op het eiland. Op weg naar ons hotel passeren we nog langs enkele prachtige baaien aan de Costa Smeralda en houden we halt in Porto Cervo, een prachtige jachthaven aan de Costa Smeralda. 

Dag 3 • Costa Smeralda - Arzachena - Castelsardo - Alghero

In de voormiddag trekken we naar Prisgiona, een klein Nuraghe dorpje waar we zomaar eventjes 3000 jaar terug in de tijd keren. Opnieuw in het heden zetten we onze rit verder naar Castelsardo, schilderachtig gelegen aan de Golf van Asinara. Een navette brengt ons tot in de oude stad. In het museum van het kasteel bewonderen we de kunst van het mandenvlechten (facultatief navette + museum = ± € 6 pp). Ten slotte rijden we richting Alghero voor een verblijf in een ****hotel.

Dag 4 • Alghero - Grotta di Nettuno

Alghero is een havenstad gelegen op een schiereiland aan de westkust. Indien de weersomstandigheden het toelaten, maken we vanochtend een facultatieve boottocht naar de grot van Neptunus. Na het aanmeren in de grot kunnen we tot ongeveer 400 meter de sprookjesachtige wereld inlopen (facultatief ± € 26 pp). We varen terug naar Alghero. Na het vrije middagmaal kuieren we door kleine straatjes met leuke souvenirwinkeltjes, die in de voorziene vrije tijd ook bezocht kunnen worden.

Dag 5 • Bosa - Pozzo Sacro di Santa Crisitina - Oristano

Deze ochtend staat het kleurrijke Bosa op het programma, een schilderachtig middeleeuws kuststadje gelegen aan de Temo, de enige bevaarbare rivier van Sardinië (facultatief treintje ± € 5 pp). Nadien trekken we verder naar Santa Cristina, waar we het mysterie van de Pozzo Sacro ontdekken (facultatief ± € 4 pp). Vanavond logeren we in een ****hotel in de buurt van Oristano.

Dag 6 • Mamoiada - Oliena - Orosei

We beginnen de dag met een echt Sardijns verhaal in het museum van de maskers te Mamoiada. Hoe deze historische maskers worden vervaardigd, zien we aansluitend in het atelier (facultatief museum + atelier = ± € 6 pp). Vandaar zetten we koers naar Oliena. In een plaatselijke wijnkantine komen we meer te weten over de typische Cannonau wijn. Uiteraard sluiten we dit interessant tussendoortje af met een degustatie van drie wijntjes (facultatief ± € 13 pp). Tegen de avond nemen we onze intrek in een ****hotel in de buurt van Orosei.

Dag 7 • Supramonte - Orgosolo

Indien de weersomstandigheden gunstig zijn, kunnen we een jeeptocht maken door het bergmassief (facultatief ± € 37 pp). We genieten daarna van een middagmaal in de Supramonte, het gebied van de herders. Hier maken we kennis met het echte leven in het ruigere binnenland. Op onze terugweg stoppen we nog even in Orgosolo, een kleurrijk bergdorpje gekend voor zijn Murales. De bonte muurschilderingen met vaak een politieke of historische context zijn allen een verhaal apart en bijzonder fotogeniek.   

Dag 8 • Olbia - België

Indien de vluchturen het toelaten, verkennen we nog even het centrum van Olbia. Aansluitend nemen we onze terugvlucht naar België.

Opgelet: de volgorde van het programma kan aangepast worden.

Hotels****

Ligging: de hotels zijn meestal centraal gelegen

Uitrusting: mooie hotels met veelal buitenzwembad, tuin, lift, restaurant, bar, salon, mooi en comfortabele kamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv, en meestal wifi en airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds 3 gangenmenu of buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

INBEGREPEN

• Vluchten Olbia heen en terug

• Transfers en rondrit met een plaatselijke autocar met airco

• Halfpension 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt en 1 middagmaal op dag 7

• Veerboot Palau - La Maddalena op dag 2

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België