Sardinië, een karaktervol vakantieparadijs

Sardinië, een karaktervol vakantieparadijs

Dag 1 • België - Olbia

We nemen onze vlucht naar Olbia en installatie in een ****hotel in de buurt van Olbia.

Dag 2 • Porto Cervo - Alghero

In de voormiddag trekken we naar Porto Cervo, een van de mooiste baaien van de Costa Smeralda. Daarna rijden we door naar Castelsardo, schilderachtig gelegen aan de golf van Asinara. De kathedraal (± € 2 pp, navette € 2 pp) biedt een adembenemend uitzicht op de zee. In de oude stad kunnen we in het museum van het kasteel de kunst van het mandenvlechten bewonderen (± € 2 pp). We rijden richting Alghero voor installatie in een ****hotel.

Dag 3 • Alghero - Capo Caccia - Grotta di Nettuno

Alghero is een havenstad gelegen op een schiereiland aan de westkust. Indien de weersomstandigheden het toelaten, maken we een boottocht naar de grot van Neptunus. Na het aanmeren in de grot, kunnen we ongeveer 400m de sprookjesachtige wereld inlopen. We varen terug naar Alghero. In Alghero kuieren we door kleine straatjes en vinden hier allicht het juiste souvenir.

Dag 4 • Bosa - Barumini

Na het ontbijt rijden we naar Bosa, een schilderachtig middeleeuws kuststadje gelegen aan de Temo, de enige bevaarbare rivier (Trenino ± € 5 pp). Aansluitend trekken we verder door naar Barumini waar we een facultatief bezoek brengen aan de archeologische site Su Nuraxi (± € 9 pp). Aansluitend rijden we naar Cagliari voor installatie in een ****hotel.

Dag 5 • Nora - Cagliari

De nederzetting Nora bevindt zich dichtbij het plaatsje Pula. De overblijfselen van deze belangrijke nederzetting liggen direct aan zee. Zeer duidelijk zichtbaar zijn de mozaïeken, het theater en de fundamenten van de Romeinse villa’s. In de namiddag verkennen we Cagliari. We maken een stadswandeling door de oude Castello wijk en wandelen langs de voornaamste bezienswaardigheden, de Torre San Pancrazio, de Olifantentoren en de kathedraal. We aneren langs de Via Roma, de haven en de marine buurt en brengen een bezoek aan de kerk van Bonaria, de belangrijkste kerk van Sardinië. Vervolgens rijden we langs het bekende strand Poetto en het natuurgebied Molentargus met de vele amingo’s.

Dag 6 • Arbatax - Gennargentu

We verlaten Cagliari en houden halt te Arbatax waar we genieten van de spectaculaire zichten van de ‘Rode Rotsen’. We zetten onze route verder tot Santa Maria Navarrese, waar we tijd nemen voor een korte wandeling tot aan de Spaanse toren. Vervolgens verlaten we de kust om door de Gennargentu te trekken, een van de drie nationale natuurparken met zijn zilvergrijze bergen. Nadien rijden we richting Orosei, een klein dorp in de Baronia. We genieten deze dag van de prachtige natuur met immense zichten. Installatie in een ****hotel in de buurt van Orosei.

Dag 7 • Mammoiada - Orgosolo - Supramonte - Orosei

We beginnen onze dag met een bezoek aan het museum van de maskers te Mammoiada (± € 3 pp). In het hartje van de Barbagia ligt het karakteristieke dorp Orgosolo. Het is niet alleen bekend vanwege de vele muurschilderingen maar ook wegens het gewelddadig verleden en vele bloedige vendetta’s. We genieten van een middagmaal in de Supramonte, het gebied van de herders. Hier maken we kennis met het echte leven in het ruigere binnenland. Indien de weersomstandigheden gunstig zijn, kunnen we een facultatieve jeeptocht maken door het bergmassief (± € 32 pp).

Dag 8 • La Maddalena - Olbia - België

Na het ontbijt rijden we richting Palau. Hier nemen we de veerboot naar het eiland La Maddalena. We brengen een facultatief bezoek aan het huis van Garibaldi (± € 7 pp). Vervolgens maken we een rondrit op het eiland. Indien de vluchturen het toelaten rijden we nog langs enkele prachtige baaien aan de Costa Smeralda of een dorpje in het binnenland. Aansluitend transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.

Opgelet: de volgorde van het programma kan aangepast worden, Programma van dag 1 en dag 8 zijn afhankelijk van de vluchturen.

Hotels****

Ligging: de hotels zijn centraal gelegen in de regio die u bezoekt

Uitrusting: mooie hotels met veelal buitenzwembad, tuin, lift, restaurant, bar, salon, mooi en comfortabele kamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv en veelal airco

Maaltijden: uitgebreid ontbijt veelal in buffetvorm, ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden of buffetten

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Olbia heen en terug

  • Transfers en rondrit met een plaatselijke autocar met airco
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt en 1 middagmaal
  • Inbegrepen: boottocht en inkomgeld voor de Grotte di Nettuno (afhankelijk van de weersomstandigheden), bij slechte weersomstandigheden wordt een alternatief programma aangeboden
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België