Sardinië, een karaktervol vakantieparadijs

Sardinië, een karaktervol vakantieparadijs

Sardinië, het Italiaanse eiland vol contrasten laat niemand onberoerd. De ruige kustlijn van de Costa Smeralda met prachtige baaien en witte zandstranden alsook de Maddalena archipel met smaragdgroen zeewater, bieden een overweldigende aanblik. Ontdek dit nog vrij onbekend eiland vol met verborgen schoonheden.

Dag 1 • België - Olbia

We nemen onze vlucht met Brussels Airlines naar Olbia gelegen in het noorden van Sardinië. Bij aankomst maken we kennis met onze plaatselijke chauffeur. Installatie in een ****hotel in de buurt van Olbia.

Dag 2 • La Maddalena - Caprera -  Castelsardo

Na het ontbijt rijden we richting Palau. Hier nemen we de veerboot naar het eiland La Maddalena. Een 600m lange brug, Passo della Moneta, verbindt La Maddalena met het eiland Caprera. Dit eiland werd in 1856 gekocht door Giuseppe Garibaldi, de held van de Italiaanse eenwording. Hij bewoonde het eiland tot aan zijn dood in 1882. We brengen een facultatief bezoek aan het huis van Garibaldi (± € 7 pp) Vervolgens maken we een rondrit op het eiland La Maddalena en genieten van de prachtige vergezichten. Daarna rijden we naar Castelsardo, gelegen aan de golf van Asinara. Schilderachtig ligt deze labyrintische oude stad op een steile rots aan zee. De kathedraal (± € 2 pp, navette € 2 pp) verheft zich aan de rand van de klip met een adembenemend uitzicht op zee. In de oude stad kunnen we de kunst van het mandenvlechten bewonderen. Vrouwen zitten in de deuropeningen manden te vlechten en bieden hun producten te koop aan. We rijden richting Alghero voor installatie in een ****hotel.

Dag 3 • Alghero - Capo Caccia - Grotta di Nettuno

Alghero, ook wel klein Barcelona genoemd, is een charmante havenstad gelegen op een klein schiereiland aan de westkust. Indien de weersomstandigheden het toelaten maken we een boottocht naar Capo Caccia, dat gekenmerkt wordt door de kliffen uit suikerwitte kalksteen, het azuurblauwe zeewater en de prachtige vergezichten. Van de vele aanwezige grotten op Sardinië, is de Neptunus grot de spectaculairste. Na het aanmeren in de grot, kunnen we ongeveer 400m de sprookjesachtige wereld inlopen. We varen terug naar Alghero. De stadswallen omarmen als het ware de vrij goed bewaarde oude stad. We kuieren door kleine straatjes met tweetalige naamborden, in het Italiaans en het Catalaans, en vinden allicht hier het juiste souvenir.

Dag 4 • Bosa - Barumini

Na het ontbijt rijden we naar Bosa, een schilderachtig middeleeuws kuststadje gelegen aan de Temo, de enige bevaarbare rivier (Trenino ± € 5 pp). Bosa heeft het schoonste zeewater van heel Italië. Aansluitend verder door naar Barumini waar we een facultatief bezoek brengen aan de archeologische site Su Nuraxi (± € 9 pp). Deze site dateert uit 1500 v.Chr. en werd in de jaren vijftig opgegraven door de archeoloog Lilliu. We bewonderen de best bewaarde ‘Nuraghi’, prehistorische bouwwerken die enkel in Sardinië te vinden zijn. Het ganse complex is gecentreerd rond een centrale toren verbonden met vier zijtorens. Sinds 1992 is Su Nuraxi opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Aansluitend rijden we naar Cagliari voor installatie in een ****hotel

Dag 5 • Nora - Cagliari

Aan het begin van de achtste eeuw voor Christus stichtten de Feniciërs een aantal steden op Sardinië; Tharros, Bithia, Sulcis, Nora en Karalis (Cagliari) die later door de romeinen overgenomen werden. De nederzetting Nora, bevindt zich dichtbij het plaatsje Pula. De overblijfselen van deze belangrijke nederzetting ligt direct aan zee.Zeer duidelijk zichtbaar zijn de mozaiek decoraties, een warmwaterbad, het theater en de fundamenten van de romeinse villa’s. De historische opgravingen worden tentoongesteld in het Archeologische Museum in Pula (± € 8,5 pp). In de namiddag verkennen we Cagliari, de hoofdstad van Sardinië. We maken een stadswandeling door de oude Castello wijk, het historische centrum, en wandelen langs de voornaamste bezienswaardigheden, de Torre San Pancrazio en de Olifantentoren. We bezoeken de kathedraal met de prachtige crypte. We flaneren langs de Via Roma, de haven en de marine buurt met de smalle levendige straatjes. We brengen een bezoek aan de kerk van Bonaria, de belangrijkste kerk van Sardinië. We rijden langs het bekende strand Poetto en het natuurgebied Molentargus met de vele flamingo’s. 

Dag 6 • Arbatax - Gennargentu

We verlaten Cagliari en houden halt te Arbatax waar we genieten van de spectaculaire zichten van de ‘Rode Rotsen’, enig en uniek. We zetten onze route verder tot Santa Maria Navarrese, een wondermooi kustplaatsje waar we tijd nemen voor een korte wandeling tot aan de Spaanse toren. Vervolgens verlaten we de kust om door de Gennargentu te trekken, één van de drie nationale natuurparken met zijn zilvergrijze bergen. Van hieruit rijden we richting Orosei, een klein maar lieflijk dorp in de Baronia, gelegen aan de Golf van Orosei. Installatie in een ****hotel in de buurt van Orosei.

Dag 7 • Orgosolo - Supramonte - Orosei

In het hartje van de Barbagia ligt het karakteristieke dorp Orgosolo. Het is niet alleen bekend vanwege de vele muurschilderingen (murales) maar ook wegens het gewelddadig verleden en vele bloedige vendetta’s. We genieten van een middagmaal in de Supramonte bij de herders. Hier maken we kennis met het echte leven in het ruigere binnenland.

Dag 8 • Olbia - België

Indien de vluchturen het toelaten flaneren we nog langs enkele prachtige baaien aan de Costa Smeralda of een liefelijk dorpje in het binnenland. Aansluitend transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.

Opgelet: de volgorde van het programma kan aangepast worden, dag 1 en dag 8 zijn afhankelijk van de vluchturen.

Hotels ****

Ligging: de hotels zijn centraal gelegen in de regio die u bezoekt

Uitrusting: mooie hotels met veelal buitenzwembad, tuin, lift, restaurant, bar, salon

Kamers: mooi en comfortabel, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv en veelal airco

Maaltijden: uitgebreid ontbijt veelal in buffetvorm, ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden of buffetten

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Olbia heen en terug met Brussels Airlines
  • Transfers en rondrit met een plaatselijke autocar met airco
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 8e dag het ontbijt en 1 middagmaal
  • Inbegrepen: boottocht en inkomgeld voor de Grotte di Nettuno (afhankelijk van de weersomstandigheden)
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België