Salzburg & Wenen

Salzburg & Wenen

Dag 1 • België - Ulm

We rijden naar Ulm voor installatie in het ***hotel Seligweiler.

Dag 2 • Ulm - Salzburg

We rijden naar Salzburg en bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden. We wandelen door de prachtige binnenstad langs o.a. de Dom, de Getreidegasse, het geboortehuis van Mozart en uiteraard ook de Residenz, een prominent gebouw dat vroeger dienst deed als zetel van de Salzburgse prins aartsbisschoppen. De 15 staatskamers worden nog vaak gebruikt bij formele plechtigheden. ‘s Namiddags bezoeken we een museum en/of kuieren doorheen deze gezellige stad. Nadien installatie in een ***hotel omgeving Salzburg.

Dag 3 • Salzburg - St. Wolfgang - Linz - Unterkirchbach

Deze ochtend rijden we doorheen Salzkammergut. We houden onderweg halt voor een bezoekje aan St. Wolfgang, een pittoresk plaatsje met nauwe straatjes, prachtige houten huizen met veel bloemenpracht en heerlijke uitzichtpunten over de St. Wolfgang See. St. Wolfgang is ook gekend omwille van het hotel “Im Weissen Rössl” dat de hoofdrol speelt in de gelijknamige operette. Nadien rijden we naar Linz waar we een stadswandeling maken en genieten van vrije tijd. We rijden naar Unterkirchbach voor installatie in het ***hotel Marienhof.

Dag 4 • Wenen

In de ochtend rijden we naar het centrum van Wenen. We bezichtigen de Stephansdom en wandelen door de Kärtner Strasse naar de Opera (± € 7,50 pp) voor een facultatief bezoek. Aansluitend bezoeken we facultatief de “Hofburg met Silberkammer” (± € 15 pp) waar we helemaal opgaan in het leven van de Habsburgers. Nadien wandelen we langs het herdenkingsmonument van Sissi naar het Rathaus, het Parlement en de Maria Theresienplatz.

Dag 5 • Wenen

Wie wil genieten van een geweldig uitzicht over de stad Wenen, raden we een facultatief bezoek aan de Donauturm (± € 14,50 pp) aan. Met een lift gaan we naar 252m hoogte en kijken vanop het uitzichtsplatform over de stad Wenen of genieten van een koffietje in een van de 2 ronddraaiende restaurants. Daarna gaan we naar het amusementspark Prater met zijn wereldberoemd reuzenrad, gebouwd aan het einde van de 19e eeuw. Het rad speelde een belangrijke rol in de film “The Third Man”. Nadien bezoeken we het Hundertwasserhaus, een kleurrijk gebouw met appartementen ontworpen door de controversiële Oostenrijkse architect Hundertwasser die ook verantwoordelijk is voor nog andere gelijkaardige gebouwen in Wenen. ’s Namiddags brengen we een bezoek aan het Stadtpark waar we het beroemde beeld van Johann Strauss ontdekken. ‘s Avonds wonen we facultatief een concert (± € 25 pp) van het Wiener Residenzorchester bij.

Dag 6* • Wenen

Voor de middag bezoeken we facultatief het paleis Schönbrunn (± € 20 pp), de voormalige zomerresidentie van de keizerlijke familie en de favoriete verblijfplaats van de Habsburgse monarchen. Ook een wandeling in de tuinen loont de moeite. Nadien staat een facultatief bezoek aan de Kaisersgruft (± € 6 pp) op ons programma. Hier hebben Keizer Franz Joseph, Sissi en de overige Habsburgers hun schitterende graftombes. ’s Namiddags hebben we tijd om langs de winkels te kuieren of een van de koffiehuizen te bezoeken en te genieten van een lekker stuk beroemde Sachertorte.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 7 • Unterkirchbach - Wachau - Deggendorf

We verlaten het Wienerwald en rijden naar de Wachauvallei. We maken een facultatieve boottocht op de Wachau (± € 17 pp) en brengen tot slot een facultatief bezoek aan het wereldberoemde klooster “Stift Melk” (± € 10,50 pp), een van Oostenrijks imposantste en bekendste barokke bouwwerken, rijk aan vele historische kunstschatten. ‘s Namiddags rijden we naar de omgeving van Deggendorf voor installatie in een ***hotel.

Dag 8 • Deggendorf - België

Voor de middag rijden we langs Duitse autosnelwegen richting Nürnberg en keren terug naar België.

Hotels***

Ligging: veelal zijn de hotels rustig gelegen

Uitrusting: mooie hotels met meestal lift, restaurant, bar, salon, wifi (soms betalend) comfortabel ingerichte kamers met badkamer met bad of douche, toilet, telefoon en meestal tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België