Salzburg & Wenen

Salzburg & Wenen

Dag 1 • België - Ulm
We rijden langs Duitse autosnelwegen naar Ulm waar we logeren in het ***hotel Seligweiler.

Dag 2 • Ulm - Salzburg
Tegen de middag bereiken we Salzburg en wandelen we via de tuinen van Schloss Mirabel naar het centrum van de stad. Na de lunchpauze wandelen we door de prachtige binnenstad met de Dom, het Peterskerkhof, de Residenz een prominent gebouw dat vroeger dienst deed als zetel van de Salzburgse prins aartsbisschoppen en de Getreidegasse met het geboortehuis van Mozart. Na nog wat vrije tijd rijden we naar Eugendorf, in de nabijheid van Salzburg, waar we onze intrek nemen in het ***hotel Schwaighofen.

Dag 3 • Salzburg - St. Wolfgang – Bad Ischl - Unterkirchbach
Deze ochtend rijden we richting Salzkammergut. In St Gilgen nemen we de boot (± € 9 pp) en varen over de Wolfgangsee naar St Wolfgang, gekend door hotel ‘Im Weissen Rössl’ dat de hoofdrol speelt in de gelijknamige operette. Het is een pittoresk plaatsje met nauwe straatjes, prachtige houten huizen met veel bloemenpracht en de St. Wolfgangkerk mogen we ook zeker niet missen. Na wat vrije tijd om te wandelen en te lunchen vertrekken we naar Bad Ischl, een kuuroord waar Frans-Jozef en Sisi graag verbleven in hun Kaiservilla met theehuis (facultatite bezoeken) en waar zich ook de Léhar Villa bevindt, nu een museum. Nadien vertrekken we naar het ***hotel Marienhof in Unterkirchbach.

Dag 4 • Wenen
In de ochtend rijden we langs de Ringstrasse naar het historische centrum van Wenen. Van de Maria-Theresien-Platz wandelen we naar de Stephansdom. Facultatief kan een bezoek gebracht worden aan de Wiener Opera (± € 10 pp), de Kaisergruft (waar zowat alle Habsburgers in hun imposante tombes liggen) en de Hofburg met de Silberkammer, het Sisi-Museum en de Kaiserappartments (± € 17 pp). Onderweg naar de autocar begroeten we Sissi (haar beroemdste standbeeld) en kunnen we het Rathaus en het Parlement bewonderen.

Dag 5 • Wenen
We vertrekken vanuit het hotel naar de Belvederes, de paleizen van Eugenius van Savoye, en wandelen even in de tuinen. Nadien bezoeken we het Hundertwasserhaus, een kleurrijk gebouw met appartementen ontworpen door de controversiële Oostenrijkse architect Hundertwasser die ook verantwoordelijk is voor nog andere gelijkaardige gebouwen in Wenen. Wie wil genieten van een geweldig uitzicht over de stad Wenen, raden we een facultatief bezoek aan de Donauturm (± € 11,60 pp) aan. Met een lift gaan we naar 252 m hoogte en kijken vanop het platform over de stad Wenen of genieten van een koffietje in één van de 2 ronddraaiende restaurants. Daarna gaan we naar het amusementspark Prater met zijn wereldberoemd reuzenrad, gebouwd aan het einde van de 19e eeuw. Het rad speelde een belangrijke rol in de film ‘The Third Man’. Rond 16u30 rijden we terug naar ons hotel voor het avondmaal om dan helemaal opgefrist terug richting Wenen te rijden om een concert bij te wonen van het Wiener Residenzorchester (± € 26 pp) dat ons onthalen op de mooiste melodieën van Mozart en Strauss, opgeluisterd met solozang en ballet.

Dag 6* • Wenen
Voor de middag bezoeken we facultatief het paleis Schönbrunn (± € 22 pp), de voormalige zomerresidentie van de keizerlijke familie en de favoriete verblijfplaats van de Habsburgse monarchen. Ook een wandeling in de tuinen loont de moeite. ’s Middags hebben we tijd om langs de winkels te kuieren of één van de koffiehuizen te bezoeken en te genieten van een lekker stuk beroemde Sachertorte.
*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 7 • Unterkirchbach - Wachau - Deggendorf
We verlaten het Wienerwald en rijden naar de Wachauvallei. We maken een facultatieve boottocht op de Donau (± € 17 pp) van Krems tot Spitz (90 min.). Ten slotte brengen we een facultatief bezoek aan het wereldberoemde klooster Stift Melk (± € 15,50 pp), één van Oostenrijks imposantste en bekendste barokke bouwwerken, rijk aan vele historische kunstschatten. In de namiddag rijden we naar Deggendorf voor onze laatste overnachting in ****hotel The Rilano Deggendorf.

Dag 8 • Deggendorf - België
Voor de middag rijden we langs Duitse autosnelwegen richting Nürnberg en keren terug naar België.

Hotels***

Ligging: meestal zijn de hotels rustig gelegen

Uitrusting: mooie hotels met meestal lift, restaurant, bar, salon, wifi, comfortabel ingerichte kamers, badkamer met bad/douche, toilet, telefoon en meestal tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu

 

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België