Route Napoléon & Côte d'Azur

Route Napoléon & Côte d'Azur

De route Napoleon, gelegen tussen Cannes en Grenoble, werd in 1932 geopend en gaat terug op het historische traject dat Bonaparte volgde toen hij terugkeerde uit ballingschap van het eiland Elba. Napoleon slaagde er in om de in totaal 324 kilometer in 6 dagen af te leggen. De Franse Azurenkust heeft een magische aantrekkingskracht door zijn milde temperaturen. De befaamde corniches van de Cote dAzur liggen in een bekoorlijk en kleurrijk landschap met palmen en lavendel en bieden fabelachtige vergezichten op de Mediterranée.

Dag 1 • België - Macon

We worden thuis opgehaald en vertrekken vanuit de centrale verzamelplaats Q8 Ranst. Via de E19, E411, A31 en A6 autosnelwegen rijden we doorheen Luxemburg en Frankrijk naar Macon. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Installatie in het **** Novotel Macon Nord.

 

Dag 2 • Macon - Grenoble

We rijden zuidwaarts via diverse autosnelwegen tot Grenoble, aan de voet van de Franse Alpen. De stad  was in 1968 gaststad voor de tiende Olympische Winterspelen. Een voorname bezienswaardigheid is de oude stad, bezaaid met levendige pleinen, herenhuizen en pittoreske winkelstraatjes. Niet te missen in het historisch centrum is het autoloze Saint-Andréplein, overheerst door de prachtige gotische en Renaissancegevels van het vroegere paleis van het Parlement van de Dauphiné. Ook heel mooi is het hotel van Lesdiquières, tegenover de charmante stadstuin waar eeuwenoude bomen staan. Het kloppende hart van de stad is het Grenetteplein, met vele winkels, restaurants en cafés.  Met een toeristisch treintje rijden we langs al dit moois. Installatie in **** Novotel Grenoble Nord.

 

Dag 3 • Grenoble - Route Napoleon - Sisteron - Menton

Overal langs de Route Napoléon zien we steeds de adelaar als herinnering aan de aanwezigheid van de keizer. Het dorp Laffrey is beroemd geworden dankzij de ontmoeting van Napoleon met de troepen van Lodewijk XVIII. Om hen te bedanken voor hun ontvangst laat Napoleon de inwoners van Gap een som geld na om schuilhutten te bouwen in de bergen. Sisteron, de parel van de Haute-Provence, is een stad die ongewoon is door zijn geschiedenis, zijn schoonheid en zijn kleuren. We passeren aansluitend aan de Pénitents des Mées, een verzameling puntige rotsen van zo’n honderd meter hoogte, volgens de legende een groep versteende monniken. Het dorpje Digne-les-Bains dankt zijn bekendheid in grote mate aan Napoleon, die er op het kasteel de nacht van 4 op 5 maart 1815 doorbracht. We komen hier in een uitloper van de lavendelstreek, wat je kunt merken aan het jaarlijks lavendelfeest dat hier gehouden wordt. Via Cannes komen we aan in Menton voor installatie in het **** BW hotel Prince de Galles.

 

Dag 4 • Monaco

Het miniatuurstaatje Monaco, telt twee steden: Monaco-ville, de oude stad en het mondaine Monte-Carlo. We brengen in Monaco eerst een bezoek aan de Jardin Exotique. Gebouwd aan de rand van een klif, biedt deze exotische tuin een adembenemend uitzicht op het Prinsdom Monaco en stelt het voor om planten te ontdekken met extravagante vormen waarvan de cactussen de meest representatieve familie vormen. Nadien wandelen we doorheen Monaco-ville en komen o.a. langs het prinselijk paleis. Onder voorbehoud wonen we de aflossing van de wacht bij. Vrij middagmaal. Na de middag bezoeken we de topattractie van Monaco: het Oceanografisch museum met het gigantisch tropische aquarium, waar de fauna en flora van een koraalrif te zien is. Monte Carlo trekt duizenden liefhebbers naar de glamour van het casino.

 

Dag 5 • Beaulieu sur Mer - St Jean Cap Ferrat

Voor de middag rijden we naar Beaulieu sur Mer voor een bezoek aan de Villa Kérylos. Het is de realisatie van een droom van Theodore Reinach, archeoloog en Frans staatsman, gefascineerd door de Griekse beschaving. Vrij middagmaal. Na de middag brengen we op het schiereiland St. Jean Cap Ferrat een bezoek aan de villa en tuinen Villa Ephrussi de Rotschild. De villa wordt omringd door maar liefst 9 verschillende tuinen. Elke tuin heeft zijn eigen stijl, sfeer, fonteinen, pergola’s en beplanting.

 

Dag 6 • San Remo - Dolceaqua

Voor de middag brengen we een bezoek aan de bloemen- en badstad San Remo. De stad beschikt over een heel leuk oud stadscentrum met kleine kronkelende straatjes, een verborgen pleintje hier en daar, en uiteindelijk een prachtig uitzichtpunt. We wandelen ook langs de overdekte markt en de Russisch Orthodoxe kerk. Vrij middagmaal. Na de middag gaat het naar een authentiek middeleeuws stadje Dolceaqua. Het plaatsje is bekend vanwege de prachtige middeleeuwse boogbrug over de rivier de Nervia. Het letterlijke hoogtepunt van Dolceaqua is het imposante Castello dei Doria dat ooit in het bezit was van de machtige Doria-familie uit Genua.

 

Dag 7* • Menton

Vandaag genieten we van een vrije dag in onze verblijfplaats Menton, een stad die sterk aan Italië doet denken wat betreft sfeer, architectuur en restaurants. Beschermd door hoge rotsen, heeft Menton een uitzonderlijk klimaat, ideaal voor de teelt van citroenen, vandaar dat het ook de citroenstad genoemd wordt. In februari, tijdens de citroenfeesten, prijken er praalwagens met citroenen en sinaasappelen. Een schitterend schouwspel! De stad is tevens beroemd om haar vele tropische tuinen zoals de tuinen van de Serre van de Madone, Val Rameh, Biovès, Fontana Rosa en Maria Séréna. Menton beschikt ook over een prachtig historisch centrum: Le Vieux Menton.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

 

Dag 8 • Menton - Mulhouse/Baldersheim

Via de autoweg rijden we richting Italië en Zwitserland. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Na de middag passeren we Luzern en Basel om zo naar Baldersheim in Frankrijk te rijden. Installatie in het **** hotel BW hotel Au Cheval Blanc.

 

Dag 9 • Mulhouse/Baldersheim - België

Vanuit Mulhouse/Baldersheim keren we terug naar België. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant.

Hotels****

BW Hotel Prince De Galles****

Algemeen: gelegen op circa 1,5km van het centrum Menton, een charmante stad aan de Franse Rivièra. Menton is een stad die rijk is aan cultuur en geschiedenis, waardoor het een van de mooiste plaatsen aan de Côte d'Azur is. Prince de Galles is slechts door een weg en de boulevard van het zandstrand gescheiden. Het hotel beschikt over een mooie tuin met zonneterras

Kamers: de goed ingerichte standaard kamers zijn voorzien van airconditioning, Wifi, flatscreen-tv met satellietzenders en hebben soms een balkon. Er is ook keuze voor kamers met zeezicht

Maaltijden: ’s morgens genieten we van een uitgebreid Amerikaans ontbijtbuffet. Le Petit Prince, het hotel restaurant biedt ’s avonds 3-gangen traditionele mediterraanse gerechten

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis naar de centrale verzamelplaats en terug

  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf 1e dag avondmaal tem 9e dag ontbijt
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
  • Inbegrepen toegangen: toeristisch treintje Grenoble, Jardin Exotique Monaco, Oceanografisch museum Monaco, Villa Kerylos Beaulieu sur Mer, Villa Ephrussi de Rotschild, Russisch Orthodoxe kerk San Remo
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België