Puglia, ongekende Italiaanse pracht

Puglia, ongekende Italiaanse pracht

Puglia biedt een combinatie van natuurpracht, historische steden, interessante sites, overheerlijke streekgerechten en lieflijke dorpen waar de tradities nog in ere worden gehouden. Reis met ons mee en ontdek de ongekende pracht van de hiel van Italië.

Dag 1 • België - Piotta

Via de autosnelwegen rijden we door Frankrijk richting Straatsburg. Na de middag rijden we verder via Basel naar Piotta voor installatie in het ***Motel Gottardo Sud.

 

Dag 2 • Piotta - Rimini

Na het ontbijt rijden we via Lugano en Milaan richting Rimini. Installatie in een ***hotel, waar we in de namiddag nog wat kunnen genieten aan het strand van een aperitief of wandeling.

 

Dag 3 • Rimini - Vieste

We rijden langs de prachtige kustweg aan de Adriatische Zee richting Vieste. We maken kennis met het prachtige schiereiland Gargano. De Gargano is bekend als ‘Spoor van de laars’ en werd in 1995 uitgeroepen tot Parco Nazionale del Gargano. Installatie in het ****Hotel delle More.

 

Dag 4 • Vieste - Monte Sant’Angelo

Vandaag verkennen we Vieste, de belangrijkste badplaats van de Gargano, waarvan het middeleeuwse centrum goed bewaard is gebleven. In de voormiddag staat er een facultatieve boottocht langs de spectaculaire Garganische kust (± € 17 pp) op het programma. Tijdens deze 3u durende boottocht genieten we van het zicht op de hoge witte rotsen en ontdekken we de prachtige grotten. Daarna rijden we naar het gezellige Monte Sant’Angelo. Het witte bergstadje staat al eeuwenlang bekend als bedevaartplaats. Van hieruit hebben we een prachtig panorama over de baai van Manfredonia.

 

Dag 5 • Vieste - San Giovanni  Rotondo

Na het ontbijt vertrekken we naar Vieste voor een wandeling door de wirwar van smalle steegjes en bezoeken we de kathedraal. In de namiddag rijden we door het Garganogebergte naar San Giovanni Rotondo (± € 2 pp voor de transfer). De heiligdommen van Pater Pio maken een bezoek aan dit bergstadje meer dan interessant. De Chiesa San Pio is een moderne kerk en heeft een met prachtig mozaïeken versierde crypte. Aansluitend verder door naar Manfredonia, voor installatie in het ****Regiohotel Manfredi.

 

Dag 6 • Manfredonia - Polignano a Mare - Martina Franca

In de voormiddag rijden we naar Trani, waar de golven de muren strelen van de kathedraal. We bezoeken de kathedraal en wandelen langs het kasteel en de vissershaven. Aansluitend vertrekken we naar Polignano a Mare. Dit stadje is de geboorteplaats van Domenico Modugno die wereldberoemd werd met het liedje ‘Volare’. Het middeleeuwse centrum is een opeenstapeling van huizen en steegjes op de rotsen gebouwd. In de late namiddag rijden we verder naar Martina Franca voor installatie in het ****hotel Masseria Chiancone Torricella.

 

Dag 7 * • Lecce - Martina Franca

We bezoeken het zuidelijk gelegen Lecce, ook wel eens het ‘Firenze van het zuiden’ genoemd. We wandelen door de historische stadskern met zijn weelderige barokke gebouwen. Belangrijke bezienswaardigheden zijn: het bisschoppelijk paleis met de domkerk, de Santa Crocekerk, archeologische vondsten van een Romeins amfitheater maar ook de gezellige wirwar van straatjes. Daarna brengen we nog een bezoek aan onze verblijfplaats Martina Franca gelegen op 465 m hoogte en behorend tot de “grotere” steden van het Valle d’Itria.

*Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

 

Dag 8 • Valle d’Itria: Ostuni - Alberobello - Locorotondo

We maken een mooie rit door deze vallei die vol staat met ”trulli” en ”masserie”, typische bouwwerken van Zuid-Apulië. Ostuni, la città bianca of de witte stad, is de laatste jaren erg in trek bij de upperclass Italiaan en is vaak het decor voor Italiaanse auto en parfum reclamecampagnes. Daarna rijden we naar Alberobello. Tussen olijfbomen en wijngaarden vinden we dit charmante stadje met zijn schilderachtige kalkstenen huisjes die met hun kegelvormige daken deze streek tot een sprookjesachtig gebied omtoveren. Aansluitend rijden we naar Locorotondo voor een bezoek aan dit charmante dorp.’s Avonds brengt een folkloregroep ons in de typische Zuid-Italiaanse sfeer.

 

Dag 9 • Bari - Cassino

Bari is de hoofdstad van Puglia en is zeker de moeite waard om te bezoeken. De kathedraal en de basiliek trekken jaarlijks duizenden bezoekers. De stad heeft alle moeite gedaan om het historisch centrum veilig en netjes te maken. Een wandeling door het oude stadsdeel mag zeker niet ontbreken op ons programma. We rijden richting Cassino voor installatie in het ***hotel Sant’Elia.

 

Dag 10 • Cassino - Orvieto - Reggio Emilia

We beginnen aan onze terugweg en rijden richting Reggio Emilia. We houden halt in de goed bewaarde Etruskische stad Orvieto voor een vrije lunch en een facultatief bezoek aan de bovenstad (finiculaire ± € 3,5 pp). Aansluitend installatie in een ***hotel.

 

Dag 11 • Reggio Emilia - Mühlbach-sur-Munster

Via de autosnelwegen rijden we doorheen Zwitserland richting Munster. Installatie in het ***hotel Perle des Vosges.

 

Dag 12 • Mühlbach-sur-Munster - Obernai - België

In de voormiddag bezoeken we Obernai, een charmant klein stadje met een mooie marktplaats, prachtige huizen en gezellige straten. Aansluitend keren we terug naar België.

 

Opgelet: De volgorde van het programma kan gewijzigd worden, maar de inhoud blijft behouden.

Hotels *** & ****

Ligging: vrij centraal maar toch rustig gelegen

Uitrusting: mooie hotels met restaurant, bar, lift, sommige met zwembad

Kamers: mooi ingerichte kamers met badkamer (bad of douche), toilet, telefoon, tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden of buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Best een wereldadapter meenemen

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 12e dag het ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België