Puglia, ongekende Italiaanse pracht

Puglia, ongekende Italiaanse pracht

Dag 1 • België - Piotta

Via de autosnelwegen rijden we naar Piotta en installeren we ons in het ***Motel Gottardo Sud.

Dag 2 • Piotta - Rimini

Na het ontbijt vervolgen we onze route via Milaan richting Parma. In Rimini overnachten we in een ***hotel.

Dag 3 • Rimini - Vieste

We reizen via de prachtige kustweg door richting Vieste. Hier maken we kennis met het schiereiland Gargano. Dit nationaal park staat bekend als de ‘Spoor van de laars’. ’s Avonds verblijven we in het ****Hotel delle More.

Dag 4 • Vieste - Peschici

Vandaag vertrekken we naar Vieste, een belangrijke badplaats waarvan het middeleeuwse centrum goed bewaard is gebleven. In de voormiddag staat er een facultatieve boottocht langs de spectaculaire Garganische kust (± € 17 pp) op het programma. Tijdens deze 3u durende boottocht genieten we van het zicht op de hoge witte rotsen en ontdekken we de prachtige grotten. Daarna trekken we naar Peschici voor een vrij bezoek aan het pittoreske stadje.

Dag 5 • Monte Sant’Angelo - San Giovanni Rotondo

Na het ontbijt trekken we naar het gezellige Monte Sant’Angelo. Dit witte bergstadje staat al eeuwenlang bekend voor zijn bedevaartplaats. In de namiddag staat San Giovanni Rotondo (± € 2 pp voor de transfer) op ons programma. De heiligdommen van Pater Pio maken een bezoek aan dit bergstadje meer dan interessant. De Chiesa San Pio is een moderne kerk en heeft een met prachtig mozaïeken versierde crypte. Aansluitend trekken we verder door naar Manfredonia, voor installatie in het ****Regiohotel Manfredi.

Dag 6 • Manfredonia - Polignano a Mare - Fasano

In de voormiddag brengt de chauffeur ons naar Trani. We bezichtigen de kathedraal en passeren langs het kasteel en de vissershaven. Aansluitend vertrekken we naar Polignano a Mare. Het op de rotsen gebouwde middeleeuwse centrum is een mooie verzameling van huizen en steegjes. In de late vooravond installeren we ons in het ****hotel Sierra Silvana.

Dag 7 * • Lecce - Monopoli

Met onze gids reizen we terug in de tijd in Lecce, ook wel eens het ‘Firenze van het Zuiden’ genoemd. We wandelen door de stadskern met zijn barokke gebouwen. Belangrijke bezienswaardigheden zijn o.a. het bisschoppelijk paleis, de Santa Crocekerk en de archeologische vondsten van een Romeins amfitheater. Daarna trekken we naar Monopoli, met zijn Griekse oorsprong een van de mooiste badplaatsen van Puglia. *Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur.

Dag 8 • Valle d’Itria: Ostuni - Alberobello - Locorotondo

We maken een rit door een vallei die vol staat met ”trulli” en ”masserie”, typische bouwwerken van Zuid-Apulië. Ostuni is de laatste jaren erg in trek bij de upperclass Italiaan en is vaak het decor voor Italiaanse auto en parfum reclamecampagnes. Daarna staat Alberobello op het programma. Tussen olijfbomen en wijngaarden vinden we dit stadje met zijn schilderachtige kalkstenen huisjes die met hun kegelvormige daken deze streek tot een sprookjesachtig gebied omtoveren. Aansluitend bezichtigen we het dorp Locorotondo. ’s Avonds brengt een folkloregroep ons in de typische Zuid-Italiaanse sfeer.

Dag 9 • Bari - Cassino

Bari is zeker de moeite waard om te ontdekken. De kathedraal en de basiliek trekken jaarlijks duizenden bezoekers. Een wandeling door het oude stadsdeel mag dus zeker niet ontbreken op ons programma. We reizen af richting Cassino voor installatie in het *** hotel Sant’Elia.

Dag 10 • Cassino - Reggio Emilia

We beginnen aan onze terugweg en rijden richting Reggio Emilia. Installatie in een ***hotel.

Dag 11 • Reggio Emilia - Mühlbach-sur-Munster

We vervolgen onze terugtocht doorheen Zwitserland richting Munster. Vanavond logeren we in ***hotel Perle des Vosges.

Dag 12 • Mühlbach-sur-Munster - Obernai - België

In de voormiddag bezoeken we Obernai, een charmant klein stadje met een mooie marktplaats, prachtige huizen en gezellige straten. Aansluitend keren we terug naar België.

Hotels *** & ****

Ligging: vrij centraal maar toch rustig gelegen

Uitrusting: mooie hotels met restaurant, bar, lift, sommige met zwembad, mooi ingerichte kamers met bad of douche, toilet, telefoon, tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden of buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart

  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Best een wereldadapter meenemen

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 12e dag het ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België