Puglia, ongekende Italiaanse pracht

Puglia, ongekende Italiaanse pracht

Dag 1 • België - Stans

Via de autosnelwegen rijden we naar Stans en logeren we ‘s avonds in het ***Hotel Stans Sud.

Dag 2 • Stans - Forli

Na het ontbijt vervolgen we onze route via Milaan richting Parma. In Forli overnachten we in het ****Grand Hotel Forli.

Dag 3 • Forli - Vieste

We reizen langs de prachtige kustweg naar Vieste. Hier maken we kennis met het schiereiland Gargano. Dit nationaal park staat bekend als de ‘Spoor van de laars’. ’s Avonds verblijven we in het ****hotel Delle More.

Dag 4 • Vieste - Peschici

Vandaag vertrekken we naar Vieste, een belangrijke badplaats waarvan het middeleeuwse centrum goed bewaard is gebleven. In de voormiddag staat er een boottocht langs de spectaculaire Garganische kust op het programma (facultatief ± € 19 pp). Tijdens deze  boottocht genieten we van het zicht op de hoge witte rotsen en ontdekken we de prachtige grotten. Daarna zetten we onze tocht verder naar Peschici voor een vrij bezoek aan het pittoreske stadje.

Dag 5 • Monte Sant’Angelo - San Giovanni Rotondo

Na het ontbijt trekken we naar het gezellige Monte Sant’Angelo. Dit witte bergstadje staat al eeuwenlang bekend voor zijn bedevaartplaats. In de namiddag staat San Giovanni Rotondo op ons programma. De heiligdommen van Pater Pio maken een bezoek aan dit bergstadje meer dan interessant. De Chiesa San Pio is een moderne kerk en heeft een met prachtig mozaïeken versierde crypte. We overnachten vanavond in het ****Regiohotel Manfredi.

Dag 6 • Manfredonia - Trani - Monopoli

In de voormiddag rijden we via het door flamingo’s bewoonde natuurgebied ‘Saline’ naar Trani. We bezichtigen de kathedraal en passeren langs het kasteel en de vissershaven. Aansluitend vertrekken we naar Monopoli, met zijn Griekse oorsprong één van de mooiste badplaatsen van Puglia. ‘s Avonds nemen we onze intrek in het ****hotel Sierra Silvana.

Dag 7 * • Alberobello - Locorotondo - Polignane a Mare

Tussen olijfbomen en wijngaarden ontdekken we Alberobello, dat met zijn schilderachtige kalkstenen huisjes en de typische kegelvormige daken deze streek tot een sprookjesachtig gebied omtovert. Aansluitend bezichtigen we het ronde stadje Locorotondo. Alvorens we naar het hotel terugkeren, nemen we nog een kijkje in Polignano a Mare. Het op de rotsen gebouwde middeleeuwse centrum is een mooie verzameling van huizen en steegjes en zal menig fotograaf bekoren.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 8 • Lecce - Ostuni

Met onze gids reizen we terug in de tijd in Lecce, ook wel eens het ‘Firenze van het Zuiden’ genoemd. We wandelen door de stadskern met zijn barokke gebouwen. Belangrijke bezienswaardigheden zijn o.a. het bisschoppelijk paleis, de Santa Crocekerk en de archeologische vondsten van een Romeins amfitheater. Als waardige afsluiter volgt Ostuni, La Città Bianca. Via de Valle d’itria vervoert de chauffeur ons tussen de trulli-huisjes terug naar ons hotel voor een heerlijk avondmaal.

Dag 9 • Bari - Cassino

De hoofdstad Bari is zeker de moeite waard om te ontdekken. De kathedraal en de basiliek trekken jaarlijks duizenden bezoekers. Een wandeling door het oude stadsdeel mag dus zeker niet ontbreken op ons programma. We reizen af richting Cassino voor een overnachting in het ***hotel Sant’Elia.

Dag 10 • Cassino - Reggio Emilia

We beginnen aan onze terugweg en rijden richting Reggio Emilia. Op onze terugweg brengen we de nacht door in ****hotel President Corregio.

Dag 11 • Reggio Emilia - Muhlbach-sur-Munster

We vervolgen onze terugtocht doorheen Zwitserland richting Munster. Vanavond logeren we in het ***hotel Perle des Vosges.

Dag 12 • Muhlbach-sur-Munster - Obernai - België

In de voormiddag bezoeken we onderweg nog even Obernai, een charmant klein stadje met een mooie marktplaats, prachtige huizen en gezellige straten. Ten slotte keren we terug naar België.

 

Hotels *** & ****

Ligging: vrij centraal maar toch rustig gelegen

Uitrusting: mooie hotels met restaurant, bar, lift, sommige met zwembad, wifi, comfortabel ingerichte kamers met bad of douche, toilet, telefoon en tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu of buffet

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart

  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

INBEGREPEN

• ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 12e dag het ontbijt

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België