Puglia, in de ban van de Trulli

Puglia, in de ban van de Trulli

Dag 1 • België - Bari - Manfredonia

We nemen onze vlucht naar Bari. Indien de vluchturen het toelaten rijden we na het vrije middagmaal naar Monte Sant’Angelo, het bedevaartsoord met zijn typische bedevaartshuisjes. Aansluitend logeren we in het ****Regiohotel Manfredi.

Dag 2 • Vieste - San Giovanni Rotondo

Vandaag maken we een rondrit op het schiereiland Gargano met zijn prachtig kustgebied. Voor we Vieste bereiken, kunnen we een boottocht maken langs de witte rotsen en grotten (facultatief ± € 19 pp). We genieten van wat vrije tijd in het oude Vieste met zijn middeleeuws centrum, omringd met een prachtig wit zandstrand. We sluiten onze dag af met een bezoek aan de heiligdommen van Pater Pio in San Giovanni Rotondo. De Chiesa San Pio is een moderne kerk met prachtige moderne mozaïeken (facultatief ± € 2 pp).

Dag 3 • Trani - Castel del Monte - Selva di Fasano

In de voormiddag verkennen we Trani. We bezoeken de kathedraal en wandelen langs het kasteel en de jachthaven. Aansluitend vertrekken we naar het iconische Castel del Monte (facultatief ± € 2 pp). Dit kasteel van Frederik II is het belangrijkste middeleeuws bouwwerk van Puglia. Niet alleen het immense kasteel imponeert, maar ook het schitterend panorama is onvergetelijk. Daarna rijden we naar Selva di Fasano waar we onze intrek nemen in het ****hotel Sierra Silvana.

Dag 4 • Valle d’Itria: Ostuni - Alberobello - Putignano

De Valle d’Itria biedt prachtige panorama’s. De scenische route kronkelt tussen olijfbomen en wijngaarden. We bezoeken Ostuni, la città bianca en Alberobello, het centrum van de schilderachtige kalkstenen huisjes die met hun kegelvormige daken deze streek omtoveren tot een sprookjesachtig gebied.

Dag 5 • Matera - Selva di Fasano

We verlaten Puglia om in Basilicata even een bezoek te brengen aan Matera, de stad met de beroemde “Sassi”, de op elkaar gestapelde holwoningen en kerkgrotten. De Sassi en het park van de rotskerken staan volkomen terecht op de Werelderfgoedlijst van de Unesco (facultatief ± € 2 pp). Na een wandeling door de kronkelende stegen kunnen we genieten van een vrij middagmaal met typische streekproducten in één van de Sassi.

Dag 6 • Lecce - Locorotondo

In Lecce - ook wel eens het “Firenze van het Zuiden” genoemd - wandelen we door de historische stadskern met zijn weelderige barokke gebouwen. Op onze tocht doorheen een wirwar van straatjes passeren we o.a. het bisschoppelijk paleis met de Domkerk, de Santa Crocekerk en een aantal archeologische vondsten van een Romeins amtheater. Aansluitend trekken we naar Locorotondo voor een bezoek aan dit charmante dorp.

Dag 7 • Monopoli - Polignano a Mare

Monopoli, één van de mooiste badplaatsen van Puglia, is van Griekse oorsprong. We maken een wandeling door het historisch centrum, bezoeken de Santa Maria della Madia, de kathedraal en aneren langs de zeeboulevard en de haven. Alvorens terug te keren naar ons hotel stoppen we nog even in Polignano a Mare.

Dag 8 • Bari - België

Na het ontbijt ontdekken we het historische centrum van Martina Franca. Daarna zetten we koers naar Bari. Het oude centrum met zijn kleine steegjes staat in schril contrast met de dambordvormige lanen van het nieuwe Bari. De basiliek van San Nicola trekt van heinde en verre pelgrims aan, we lopen er even langs. Na het vrije middagmaal rijden we naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.

Opgelet: de volgorde van het programma kan aangepast worden. Het programma van dag 1 en dag 8 is afhankelijk van de vluchturen.

Hotels****

Ligging: de hotels zijn rustig gelegen

Uitrusting: moderne hotels met restaurant, bar, lift, terras, tnessruimte en zwembad (seizoensgebonden), mooi ingerichte kamers met badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, tv, airco, wi en kluisje

Maaltijden: Zuid-Italiaans ontbijtbuffet, ‘s avonds 3-gangen menu of buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

INBEGREPEN

• Vluchten Bari heen en terug

• Transfers en rondrit met plaatselijke autocar

• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België