Puglia, in de ban van de Trulli

Puglia, in de ban van de Trulli

Dag 1 • België - Bari - Manfredonia

We nemen onze vlucht naar Bari. Indien de vluchturen het toelaten rijden we na een vrije lunch naar Monte Sant’Angelo, het bedevaartsoord met zijn typische bedevaartshuisjes. Installatie in het ****Regiohotel Manfredi.

Dag 2 • Vieste - San Giovanni Rotondo

Vandaag maken we een rondrit op het schiereiland Gargano met zijn prachtig kustgebied. Voor we Vieste bereiken, kunnen we een facultatieve boottocht maken langs de witte rotsen en grotten (± € 18 pp) We genieten van vrije tijd in het oude Vieste met zijn middeleeuws centrum, maar ook met zijn prachtig wit zandstrand. In de namiddag brengen we een bezoek aan de heiligdommen van Pater Pio in San Giovanni Rotondo. De Chiesa San Pio is een moderne kerk met prachtige moderne mozaïeken. Terug naar Manfredonia.

Dag 3 • Trani - Castel del Monte - Selva di Fasano

In de voormiddag rijden we naar Trani. We bezoeken de kathedraal en wandelen langs het kasteel en de jachthaven. Aansluitend vertrekken we naar Castel del Monte. Dit kasteel van Frederik II is het belangrijkste middeleeuws bouwwerk van Puglia. Niet alleen het immense kasteel imponeert, maar ook het schitterend panorama is onvergetelijk. Daarna rijden we naar Selva di Fasano voor installatie in het ****Hotel Sierra Silvana.

Dag 4 • Valle d’Itria : Ostuni - Alberobello - Putignano

De Valle d’Itria biedt prachtige panorama’s. De route kronkelt tussen olijfbomen en wijngaarden. We bezoeken Ostuni, la città bianca en Alberobello, het centrum van de schilderachtige kalkstenen huisjes die met hun kegelvormige daken deze streek omtoveren tot een sprookjesachtig gebied.

Dag 5 • Matera - Selva di Fasano

We verlaten Puglia om in Basilicata even een bezoek te brengen aan Matera, de stad met de beroemde “Sassi”, de op elkaar gestapelde holwoningen en kerkgrotten. De Sassi en het park van de rotskerken staan op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Na een wandeling door de kronkelende stegen kunnen we genieten van een vrij middagmaal met typische streekproducten in een van de Sassi.

Dag 6 • Lecce - Locorotondo

We bezoeken het zuidelijk gelegen Lecce, ook wel eens het “Firenze van het Zuiden” genoemd. We wandelen door de historische stadskern met zijn weelderige barokke gebouwen. Belangrijke bezienswaardigheden zijn: het bisschoppelijk paleis met de domkerk, de Santa Crocekerk, archeologische vondsten van een Romeins amtheater maar ook de gezellige wirwar van straatjes. Aansluitend rijden we naar Locorotondo voor een bezoek aan dit charmante dorp.

Dag 7 • Monopoli - Polignano a Mare

Monopoli, een van de mooiste badplaatsen van Puglia, is van Griekse oorsprong. We maken een wandeling door het historisch centrum, bezoeken de Santa Maria della Madia, de kathedraal en aneren langs de zeeboulevard en de haven. Daarna rijden we naar Polignano a Mare. In de late namiddag rijden we naar ons hotel.

Dag 8 • Bari - België

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het historische centrum van Martina Franca. Daarna rijden we naar Bari. Het oude centrum met zijn wirwar van straatjes staat in schril contrast met de dambordvormige lanen van het nieuwe Bari. De basiliek van San Nicola trekt van heinde en verre pelgrims aan. Na het vrije middagmaal rijden we naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.

Opgelet: de volgorde van het programma kan aangepast worden, programma van dag 1 en dag 8 zijn afhankelijk van de vluchturen.

Hotels****

Ligging: de hotels zijn rustig gelegen

Uitrusting: moderne hotels met restaurant, bar, lift, terras, tnessruimte en zwembad (seizoensgebonden), mooi ingerichte kamers met badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, tv, airco, kluisje

Maaltijden: verzorgd Zuid-Italiaans ontbijtbuffet en ’s avonds goede 3-gangen maaltijden of buffet

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Bari heen en terug 

  • Transfers en rondrit met plaatselijke autocar
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. 8e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België