Puglia, in de ban van de Trulli

Puglia, in de ban van de Trulli

Dag 1 : België - Brindisi - Manfredonia  

We nemen onze vlucht naar Brindisi. Van de luchthaven brengt de bus ons helemaal naar het noorden van Puglia, naar de buurt van Manfredonia, waar we twee nachten gaan verblijven in het ****Regiohotel Manfredi.

 Dag 2 : Vieste - Monte Sant’Angelo - San Giovanni Rotondo

Vandaag maken we een rondrit door het schiereiland Gargano. In Vieste varen we met een boot langs de witte rotsen en grotten (facultatief ± 22 Euro pp.). Van de haven stappen we naar het oude stadsdeel, waar we het middagmaal nuttigen en een verkennende wandeling maken. In Monte Sant’ Angelo bezichtigen we de ‘Grot van de Engel’. We sluiten onze dag af in San Giovanni Rotondo. De Chiesa San Pio is een hypermoderne kerk met een crypte met prachtige mozaïeken.

Dag 3 : Manfredonia - Trani - Bari - Selva di Fasano

Via een uitgestrekte saline - de grootste zoutvlakte van Europa - rijden we naar Trani, waar we de kathedraal bezichtigen en genieten van ons vrij middagmaal langs de jachthaven. Bari is niet alleen de hoofdstad van Puglia, het is tevens de stad van de heilige Nicolaas. Bij onze wandeling door het oude centrum van de Noormannen gaat onze aandacht dan ook vooral uit naar de basiliek van San Nicola. De autocar brengt ons ten slotte naar Selva di Fasano, waar we voor de rest van de reis onze intrek nemen in het ****hotel Sierra Silvana.

Dag 4 : Martina Franca - Locorotondo - Alberobello - Cisternino - Selva di Fasano

Een scenische route doorheen de Valle d’Itria, kronkelend tussen olijfbomen en wijngaarden, brengt ons eerst naar het historische centrum van Martina Franca. Na een fijne wandeling in de straatjes van het charmante Locorotondo rijden we naar één van de hoogtepunten van deze reis, Alberobello. Deze toeristische trekpleister vormt het centrum van de schilderachtige kalkstenen huisjes die met hun kegelvormige daken de streek omtoveren tot een sprookjesachtig gebied. We sluiten deze namiddag af met een interessante rondleiding in een olijfolieperserij in Cisternino.

Dag 5 : Matera - Selva di Fasano

We verlaten even Puglia om in Basilicata een bezoek te brengen aan Matera, de stad met de beroemde ‘Sassi’, de op elkaar gestapelde holwoningen en grotkerken. De stad staat volkomen terecht op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. We dwalen door de kronkelende straten en nemen een kijkje in een grotwoning (facultatief ± 5 Euro pp). Alvorens we terugkeren naar Puglia nemen we nog wat tijd voor het vrij middagmaal.

Dag 6 : Lecce - Ostuni - Selva di Fasano

In Lecce – ook wel het ‘Firenze van het Zuiden’ genoemd – kuieren we door de historische stadskern met zijn weelde aan barokke gebouwen. We passeren o.a. langs het bisschoppelijk paleis met de Domkerk, de resten van een Romeins amfitheater en als waardig sluitstuk bewonderen we nog de ongeëvenaarde gevel van de Santa Croce-basiliek. Met een rustige wandeling door Ostuni - ‘la città bianca’ - besluiten we een alweer gevarieerd dagprogramma.

Dag 7 : Monopoli - Polignano a Mare - Selva di Fasano

Onze rit van vandaag brengt ons naar twee van de mooiste badplaatsen van Puglia. Eerst verkennen we het historische centrum van Monopoli. We flaneren o.a. langs de zeeboulevard en eindigen bij de Santa Maria della Madia, de kathedraal. In Polignano a Mare nemen we nog even vrije tijd voor het middagmaal. Ook daar wandelen we door het oude centrum en genieten we van een uniek uitzicht, een echt ‘dipinto di blu’, zoals ons voorgezongen door Domenico Modugno.

Dag 8 : Brindisi - België

We nemen onze vlucht vanuit Brindisi terug naar België.

Hotels****

Ligging: de hotels zijn rustig gelegen

Uitrusting: moderne hotels met restaurant, bar, lift, terras, tnessruimte en zwembad (seizoensgebonden), mooi ingerichte kamers met badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, tv, airco, wi en kluisje

Maaltijden: Zuid-Italiaans ontbijtbuffet, ‘s avonds 3 gangenmenu of buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

INBEGREPEN

• Vluchten Brindisi heen en terug

• Transfers en rondrit met plaatselijke autocar

• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België