Proeven van Piemonte

Proeven van Piemonte

Dag 1 • België - Martigny

We rijden doorheen Frankrijk naar het Zwitserse Martigny voor installatie in het ***Hotel Alpes & Rhône.

Dag 2 • Martigny - Aosta - Bra

We rijden door de Grote Sint Bernard tunnel naar Italië. Langs mooie berglandschappen bereiken we het gezellige stadje Aosta in de Aostavallei. Tijdens een stadswandeling bewonderen we de overblijfselen van de Romeinen: de boog van Augustus, de oude stadspoort en het amfitheater. De Santa Maria Assuntakathedraal en het klooster met kerk van Sant’Orso springen het meest in het oog. Aansluitend gaat het naar Bra voor installatie in het ****Hotel Cavalieri.

Dag 3 • Vercelli - Desana - Albugnano - Cocconato

In Vercelli, de rijsthoofdstad van Piemonte, wandelen we langs de Duomo van de heilige Eusebia en aanschouwen de 19e eeuwse synagoge met opvallende gevel. We bezoeken een rijstboerderij waar op 250 ha al eeuwenlang rijst van topkwaliteit geteeld wordt. Uiteraard kunnen we hier genieten van overheerlijke risotto. Na de middag bezoeken we de abdij van Vezzolano te Albugnano. Zijn we amper bekomen van de prachtige voorgevel dan happen we alweer naar adem bij het zien van het halfreliëf in de kerk. Een wandeling rond de kloostertuin neemt ons mee terug in de tijd. In het vlakbij gelegen Cocconato sluiten we de namiddag af voor wie wil met een “schiciola”, wat het midden houdt tussen een pizza en quiche.

Dag 4 • Turijn

Bij het binnenrijden van Turijn zien we al een van de hoogtepunten: de Basiliek Superga, gelegen op een heuvel. Nadien wandelen we in het centrum langsheen prachtige paleizen, kerken, imposante pleinen en overdekte galerijen. Rond de middag genieten we facultatief van koffie, gebak en chocolade in een van de legendarische koffiehuizen ingericht in de typische 19e eeuwse stijl. ’s Namiddags brengen we nog een bezoek aan het symbool van Turijn die de skyline domineert: de Mole Antonelliana. Spectaculair zijn de glazen liften die ons met een duizelingwekkende snelheid naar de top van de Mole brengen vanwaar we een schitterend uitzicht hebben.

Dag 5 • Bra - Morozzo - Serralunga d’Alba - Barolo

We houden eerst even halt in onze verblijfplaats Bra, thuishaven van de slow food beweging. Vervolgens gaat het naar Morozzo waar we een kaasmakerij bezoeken en wie wil, kan genieten van een middagmaal in het teken van de lokale kazen. Na de middag wandelen we eerst door het pittoreske Serralunga d’Alba met zijn kasteel omgeven door wijngaarden. Nadien is het sfeervolle Barolo, thuishaven van een van de beste Italiaanse rode wijnen, aan de beurt. We bezoeken een wijndomein en vernemen alles over deze fantastisch lekkere wijn tijdens een degustatie.

Dag 6 • Alba - Neivi - Asti

In de voormiddag bezoeken we de stad Alba, van Romeinse origine maar vooral gekend omwille van zijn witte truffels. We genieten van vrije tijd in de voetgangersstraatjes met vooral winkeltjes waar we wijn en truffels kunnen kopen. Voor de geïnteresseerden hoort daar ook een middagmaal in het teken van truffels bij. Na de middag rijden we doorheen de wijngaarden naar Neive, een van de mooiste dorpen van Italië te midden van de wijnvelden. We eindigen de dag in Asti, bekend als de stad van de 100 torens. Het historisch centrum bevat nog heel wat sporen van een roemrijk verleden.

Dag 7 • Bra - Turijn - Macon

We keren terug naar Turijn waar we de gigantische Lingotto autofabriek van Fiat bezoeken. In het automuseum treffen we een indrukwekkende collectie oude en nieuwe auto’s van het merk Fiat aan. Rond de middag bezoeken we de grootste voedselmarkt van Turijn: Eataly, een fantastisch winkel- & eetcentrum waar we de beste producten van het land kunnen proeven en kopen. Eataly is ondergebracht in de oude Carpano Vermouth fabriek, op zijn eigen al een staaltje van indrukwekkende industriële architectuur. Nadien rijden we naar Macon voor installatie in het ***Hotel de Bourgogne.

Dag 8 • Macon - België

Terwijl we nog nagenieten van al het lekkers dat we tijdens de week hebben mogen proeven, rijden we terug naar België.

Hotel Cavalieri****

Ligging: net buiten het centrum van Bra, in een rustige omgeving

Uitrusting: modern hotel met restaurant, fitnessruimte, wellness met sauna, jacuzzi & Turks bad, gratis wifi, mooie standaardkamers met badkamer met bad en/of douche, toilet en haardroger, airco, tv, telefoon, minibar, kluis

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangenmenu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 8e dag het ontbijt
  • Degustaties zoals beschreven in het programma
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België