Passiespelen Oberammergau, een uniek spektakel

Passiespelen Oberammergau, een uniek spektakel

Dag 1 • België - München

We volgen de autosnelweg langs Keulen en Frankfurt naar München, de hoofdstad van Beieren. Installatie, avondmaal en overnachting in een ***hotel in de omgeving van München.

Dag 2 • Passiespelen Oberammergau

Na een stevig ontbijt rijden we naar Oberammergau. Rond het middaguur bereiken we de stad , op enkele kilometers van de Oostenrijkse grens. Het dorp staat volledig in het teken van het passiespel. Bezienswaardigheden zijn de geschilderde huisgevels van onder andere het hotel Wittelsbach, het “Alte Post” en het “Pilatushaus” waar men kunstenaars in houtsnijwerk bezig kan zien. We genieten van een lichte lunch en begeven ons in de vroege middag naar het Passietheater, om er de 42e editie van de wereldberoemde passiespelen bij te wonen. Tijdens dit kleurrijke spektakel passeren meer dan 1000 mensen en complete kuddes dieren op het openluchtpodium. Tijdens de 3 uur durende pauze geniet u van een heerlijke driegangen maaltijd in een restaurant in Oberammergau. Ook het tweede deel van het passiespel vliegt voorbij, zo aangrijpend is het toneel. Na afloop van het stuk begeven we ons voor de overnachting naar ons ***hotel in de omgeving van Oberammergau.

Dag 3 • Starnbergersee - Ettal - Linderhof - Schongau

In de voormiddag rijden we naar de Starnbergersee. We maken een kleine wandeling en bezoeken de Votiefkapel, die werd opgetrokken ter nagedachtenis aan Ludwig II. Aansluitend rijden we naar Ettal, gekend voor de Ettaler, een zoete kruidenlikeur, en voor de indrukwekkende rococokerk van het benedictijnenklooster. Na de middag bezoeken we facultatief het wondermooie paleis Linderhof (± € 8,50 pp). Installatie en avondmaal in ***Hotel Alte Post in Schongau.

Dag 4 • Hohenschwangau - Neuschwanstein - Füssen

We brengen een facultatief bezoek aan de beroemde sprookjeskastelen van Hohenschwangau en Neuschwanstein* (te reserveren bij inschrijving). Tussendoor is er de mogelijkheid om een vrij bezoek te brengen aan het museum van de Beierse koningen (± €10 pp) of een wandeling langs de Alpsee te maken. Nadien bezoeken we Füssen. Dit plaatsje zal ons charmeren met zijn gezellige middeleeuwse stadskern.

*Vervoer per koets of minibus kan ter plaatse aan ± € 8 pp

Dag 5 • Schongau - België

We rijden via Stuttgart richting Pforzheim. In de namiddag rijden we verder naar België.

Hotels***

Ligging: rustig en centraal gelegen in functie van de uitstappen

Uitrusting: restaurant, receptie, bar, comfortabele kamers met badkamer met bad of douche en toilet

Maaltijden: uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 5e dag het ontbijtbuffet
  • toegangsticket Passiespelen cat. 1, tekstboek, lichte lunch voor de voorstelling en 3-gangen maaltijd tijdens de pauze
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België