Passiespelen Oberammergau 2020

Passiespelen Oberammergau 2020

Oberammergau staat wereldwijd bekend voor zijn Passiespel. In 1634 legde de bevolking van de stad de gelofte af om elke tien jaar het lijden en sterven van Christus uit te beelden, als ze in ruil gespaard zouden blijven van de pestepidemie waaraan 84 dorpelingen gestorven waren. De volgende editie van deze beklijvende voorstelling gaat door in 2020 en uiteraard zijn wij erbij. Naast het Passiespel wordt u tijdens deze reis ook bekoord door de mooie natuur en berglandschappen van de regio. Deze vormen de achtergrond van Neuschwanstein en Hohenschwangau, de sprookjeskastelen van Lodewijk II van Beieren.

Dag 1 • België - München

We volgen de autosnelweg langs Keulen en Frankfurt naar München, de hoofdstad van Beieren. Installatie, avondmaal en overnachting in een ***hotel in de omgeving van München.

 

Dag 2 • Passiespelen Oberammergau

Na een stevig ontbijt rijden we naar Oberammergau. Rond het middaguur bereiken we de stad , op enkele kilometers van de Oostenrijkse grens. Het dorp staat volledig in het teken van het passiespel. Bezienswaardigheden zijn de geschilderde huisgevels van onder andere het hotel Wittelsbach, het "Alte Post" en het "Pilatushaus" waar men kunstenaars in houtsnijwerk bezig kan zien. We genieten een lichte lunch en begeven ons in de vroege middag naar het Passietheater, om er de 42e editie van de wereldberoemde passiespelen bij te wonen. Tijdens dit kleurrijke spektakel, dat begint om 14.30 uur, passeren meer dan 1000 mensen en complete kuddes dieren op het openluchtpodium. Alle acteurs zijn inwoners van Oberammergau. In 2010 namen meer dan 2400 inwoners deel, dit komt ongeveer overeen met de helft van het inwonersaantal van Oberammergau. De rollen worden bijna een jaar van tevoren verdeeld en de mannelijke acteurs laten vanaf dit tijdstip hun haar en baard staan.Tijdens de 3 uur durende pauze geniet u van een heerlijke driegangen maaltijd in een restaurant in Oberammergau. Ook het tweede deel van het passiespel vliegt voorbij, zo aangrijpend is het toneel. Na afloop van het stuk begeven we ons voor de overnachting naar ons ***hotel in de omgeving van Oberammergau. 

 

Dag 3 • Starnbergersee - Ettal - Linderhof

In de voormiddag rijden we naar de Starnbergersee. We maken een kleine wandeling en bezoeken de Votiefkapel, die werd opgetrokken ter nagedachtenis aan Ludwig II. Aansluitend rijden we naar Ettal, gekend voor de Ettaler, een zoete kruidenlikeur, en voor de indrukwekkende rococokerk van het benedictijnenklooster. Na de middag bezoeken we facultatief het wondermooie paleis Linderhof (± € 8,50 pp).

 

Dag 4 • Hohenschwangau - Neuschwanstein - Füssen

We brengen een facultatief bezoek aan de beroemde sprookjeskastelen van Hohenschwangau en Neuschwanstein* (te reserveren bij inschrijving). Tussendoor is er de mogelijkheid om een vrij bezoek te brengen aan het museum van de Beierse koningen (± €10 pp) of een wandeling langs de Alpsee te maken. Nadien bezoeken we Füssen. Dit plaatsje zal ons charmeren met zijn gezellige middeleeuwse stadskern.

*Vervoer per koets of minibus kan ter plaatse aan ± € 8 pp

 

Dag 5 • Schongau - België

We rijden via Stuttgart richting Pforzheim. In de namiddag rijden we verder naar België.

Hotels***

Ligging: rustig en centraal gelegen in functie van de uitstappen

Uitrusting: restaurant, receptie, bar

Kamers: comfortabele kamers met badkamer met bad of douche en toilet, telefoon en tv

Maaltijden: uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 5e dag het ontbijtbuffet
  • Inbegrepen: toegangsticket Passiespelen cat. 1, tekstboek, lichte lunch voor de voorstelling en 3-gangen maaltijd tijdens de Pauze
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België