Parijs in het spoor van Napoleon

Parijs in het spoor van Napoleon

Dag 1 • België - Parijs

Via de autosnelwegen rijden we naar Parijs. Langs de Porte Maillot rijden we tot aan één van de bekendste monumenten: de Arc de Triomphe, gebouwd ter ere van de vele overwinningen van Napoleon. We wandelen tot het graf van de onbekende soldaat onderaan de triomfboog om vervolgens vanaf het dakterras te genieten van het panoramisch uitzicht (te reserveren bij inschrijving). Nadien bezoeken we La Madeleine, net een Griekse Tempel en bedoeld als eerbetoon aan de legers van Napoleon. We wandelen met onze gids langs de Place Vendôme met het Ritz-hotel tot aan de Opera, ontworpen in opdracht van Napoleon III, neef van Bonaparte. Na wat vrije tijd rijden naar ons hotel in Rueil Malmaison voor onze overnachting.

Dag 2 • Parijs

We rijden via La Défense naar Trocadero met een mooi uitzicht op de Eiffeltoren. Daarna rijden we via de Pont d’Iéna naar de Seine voor een facultatieve boottocht (± € 10 pp). In de namiddag bezoeken we de Dôme des Invalides waar het praalgraf van Napoleon staat (te reserveren bij inschrijving). Nadien rijden we naar Malmaison voor een bezoek aan het kasteel (te reserveren bij inschrijving). Hier woonden ooit Napoleon en Josephine. ‘s Avonds kunnen we facultatief een cabaret show bijwonen in de Paradis Latin (te reserveren bij inschrijving).

Dag 3 • Parijs - België

Na een korte stadsrondrit komen we aan bij het Louvre. We maken er een geleide wandeling met o.a. de Banque de France, gesticht door Napoleon, de Arc de Triomphe du Carroussel en de Cour Carrée. Na de middag gaan we naar Père Lachaise, waar we naast de graven van tal van beroemdheden ook graven van generaals die gediend hebben onder Napoleon terugvinden. Rond 16u00 verlaten we Parijs en rijden naar België.

Opgelet: volgorde programma kan gewijzigd worden afhankelijk van plaatselijke evenementen

HOTEL THE ORIGINALS CITY RUEIL CENTRE***

Ligging: gelegen in het centrum van Rueil-Malmaison, vroeger de woonplaats van Napoleon en zijn vrouw Josephine, vlak bij restaurants en winkels. Met de RER zijn we in 4 haltes aan de Champs-Elysées.

Uitrusting: charmant hotel met receptie, lift, cocktailbar, gratis wifi, comfortabel ingerichte kamers, badkamer met bad/douche, haardroger en toilet, telefoon, tv, airco en bureau

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu in restaurant in Rueil Malmaison (10 -15 minuten wandelen vanaf het hotel)


Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****MAXI DUBBELDEK AUTOCAR

  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België