Pareltjes van Kroatië & Zuid-Dalmatië

Pareltjes van Kroatië & Zuid-Dalmatië

De Kroatische Riviera is een kustlijn langsheen het kristalheldere water van de Adriatische Zee. Het is een uitverkoren plek voor schilders, filosofen, schrijvers en toeristen. Aan de Kroatische Riviera is Dubrovnik de bekendste stad. Laat u charmeren door de ontelbare idyllische baaien en eilandjes.

Dag 1 • België - Ston - Mali Ston - Neum

We nemen onze vlucht naar Dubrovnik met Brussels Airlines. Bij aankomst maken we kennis met onze plaatselijke Nederlandstalige reisleider. Indien de vluchturen het toelaten rijden we naar Peljesac, het grootste schiereiland van Dalmatië waar alle grotere beschavingen hun sporen achtergelaten hebben. De bekende stenen muur van Ston is 5,5 km lang en verbindt de plaatsen Mali Ston en Ston met elkaar. Het gebied van de Baai van Ston behoort tot een beschermd natuurpark en staat bekend voor de zoutwinningsgebieden en de vele mossel- en oesterkwekerijen. Hierdoor is de omgeving een waar culinair paradijs. Na de mossel- en oesterproeverij en het middagmaal in Mali Ston genieten we nog van wat vrije tijd. Aansluitend rijden we naar Neum in Bosnië-Herzegovina voor installatie in het ***hotel Sunce.

Dag 2 • Dubrovnik

Na het ontbijt rijden we richting Dubrovnik. We brengen een bezoek aan deze indrukwekkende stad, die niet voor niets de parel van de Adriatische Zee genoemd wordt. Het oude stadsgedeelte aan het water, waarvan de stevige stadsmuren de indruk van een fort wekken, weerspiegelt ook de statigheid van een lang en stijlvol architecturaal verleden. Binnen die muren zijn de historische bezienswaardigheden letterlijk tegen elkaar aangebouwd. De straten die er tussendoor lopen, zijn op zich al het bezoeken waard. Kathedralen, kloosters, musea, torens, alles concentreert er zich binnen enkele honderden vierkante meter.

Dag 3 • Orebic - Korcula

Na het ontbijt rijden we naar het stadje Orebic, gelegen op het schiereiland Peljesac. Gedurende vele eeuwen was deze stad het centrum van de scheepsvaart. We nemen de veerboot naar Korcula. Het eiland Korucla is een unieke combinatie van prachtige natuur, duizenden jaren van culturele traditie en modern toerisme. Door de prachtige stranden en baaien, eeuwenoude olijfbomen en wijngaarden, schilderachtige pittoreske stadjes en dorpen werd dit eiland uitgeroepen tot één van de tien mooiste eilanden ter wereld.

Dag 4 • Neretva Vallei

We verlaten even de Adriatische kust en rijden landinwaarts naar de adembenemend mooie Neretva vallei, een echt verborgen juweeltje. Dankzij het water van de Neretva rivier is het een groene oase van bomen, planten, wijngaarden en verschillende gewassen. Overal langs de kant van de weg staan kraampjes met vers fruit, al naargelang het seizoen vindt men er aardbeien, kersen, perziken, abrikozen, meloenen, druiven of vijgen. Tijdens een onvergetelijke boottocht door de kanalen en moerassen, worden we getrakteerd op een welkomstdrank en gedroogd fruit. Na het bezoek aan een mandarijnplantage rijden we naar een lokaal restaurant waar we onder begeleiding van een muzikaal duo kunnen genieten van een uitgebreid middagmaal (vis of vlees, ¼ l wijn en ¼ l water inbegrepen).

Dag 5 • Neum

Vandaag genieten we van een ontspannende vrije dag.

Dag 6 • Cilipi - Cavtat

In Cilipi wordt er na de misviering op het plein voor de Sint-Nicolaaskerk, een folkloristische show opgevoerd. De plaatselijke bevolking tooit zich in hun traditionele kostuums en onder begeleiding van Slavische muziek worden er spectaculaire dansen uitgevoerd. Op de plaatselijke markt van dit pittoreske dorp kan u originele souvenirs vinden. Na de middag brengen wij u naar Cavtat, de zuidelijkst gelegen stad van Kroatië en één van de oudste steden van Dalmatië. Deze stad was een belangrijke Romeinse kolonie en werd in de 7e eeuw door Slavische volkeren verwoest. In de 15e eeuw werd de stad  weer opgebouwd, hiervan getuigen de prachtige huizen, pittoreske kerken en de versierde buitenverblijven.

Dag 7 • Mostar

We rijden naar het binnenland van Herzegovina en brengen een bezoek aan Mostar, opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. De bonte mix van invloeden uit de Balkan en Turkije maken deze stad tot een wereldje apart.Het bekendste symbool van deze stad is de ‘Stari Most’, een sierlijke brug , gebouwd in 1566 door de Ottomanen. We maken een geleide wandeling door het oude centrum en brengen een bezoek aan een van de moskeeën en het Turks huis.

Dag 8 • Neum - Dubrovnik - België

We genieten nog van wat vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor onze vlucht naar België.

Opgelet: de volgorde van het programma kan aangepast worden, dag 1 en dag 8 zijn afhankelijk van de vluchturen.

Hotel SUNCE***

Ligging: in het centrum van de populaire badplaats Neum, niet ver van het strand

Uitrusting: 24-uursreceptie, bar, restaurant, lift, wifi (gratis in het hele hotel) en buitenzwembad (seizoensgebonden)

Kamers: mooi en comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, satelliet-tv, airconditioning, en balkon

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3-gangenmenu of buffet

 

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
 • Aangepast formulier voor Bosnië-Herzegovina aanvragen bij uw ziekenfonds
 • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

 • Vluchten Dubrovnik heen en terug met Brussels Airlines
 • Transfers heen en terug van de luchthaven naar het hotel en alle uitstappen met plaatselijke autocar
 • Inbegrepen: alle toegangsprijzen zoals beschreven in het programma
 • Welkomstdrank
 • Boottocht in de Neretva vallei en middagmaal 
 • Mossel- en oesterproeverij met aansluitend middagmaal
 • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 8e dag het ontbijtbuffet
 • Begeleiding door een plaatselijke Nederlandstalige gids