Oudjaar in hartje Londen

Oudjaar in hartje Londen

Londen is een van de mooiste steden om nieuwjaar te vieren. Op New Years Eve om middernacht telt iedereen mee tot de twaalfde klokslag van de Big Ben. Dan barst het vuurwerk los boven de Thames. Het wordt een overweldigend licht- en muziekspektakel!

Dag 1 • België - Londen

We rijden naar Calais voor de overtocht naar Dover. Rond 11u30 (Engelse tijd) komen we aan in Dover en rijden doorheen het graafschap Kent naar Greenwich. Van hieruit maken we een facultatieve boottocht (£ 8 pp) naar het centrum van Londen. We kunnen verschillende bezienswaardigheden van dichtbij bewonderen en uitgebreid foto’s nemen. Nadien maken we een stadsrondrit langs o.a. Parliament Square, Whitehall, de Horse Guards, Trafalgar Square, Pall Mall, St. James’s Palace en St. James’s Street, Piccadilly, Kensington Road, Royal Albert Hall, de museumwijk, enz. Aansluitend bezoeken we het beroemde grootwarenhuis Harrods. Nadien rijden we naar Hammersmith voor installatie in ons hotel. Uitsluitend voor deze nieuwjaarsreis hebben we een hotel gekozen dat slechts enkele haltes verwijderd is van het centrum waar morgenavond tot in de vroege uurtjes kan genoten worden van de uitbundige feeststemming.

 

Dag 2 • Londen

Tijdens de kerstperiode is een deel van Hyde Park omgetoverd tot een sprookjesachtig winterlandschap, “Winter Wonderland”. Het is een onontwarbare mengeling van een sfeervolle kerstmarkt met een openluchtpretpark met o.a. een gigantisch reuzenrad, een ijsbaan,… Er is voor elk wat wils om te genieten van deze speciale kerstsfeer. Voor de shopfanaten liggen Oxford Street, Regent Street, Bond Street, Carnaby en Piccadilly binnen wandelbereik. Dan maken we ons klaar voor een lekker  feestmenu en een gezellige feestavond. Nadien wordt het vuurwerk op de Thames afgestoken. Geen probleem als we nog wat blijven meegenieten van de supercoole sfeer van die éne speciale nacht in Londen want het hotel is niet ver af!

 

Dag 3 • Londen - België

Na een laat ontbijt trekken we nog eventjes naar het centrum van Londen om een glimp op te vangen van de New Year’s Day Parade die op de middag door de stad trekt. Deze kleurrijke  mega stoet telt meer dan 10.000 artiesten uit meer dan 20 verschillende landen. Nadien rijden we naar Dover voor onze overtocht naar Calais. Vanuit Calais keren we terug naar België.

Novotel London West****

Ligging: in het stadsgedeelte Hammersmith, metrohalte om de hoek van het hotel (slechts enkele haltes verwijderd van Piccadilly Circus

Uitrusting: modern stadshotel met receptie, lift, restaurant, lounge bar, fitnesscentrum, gratis wifi

Kamers: ruime kamers met badkamer met bad/douche, toilet en haardroger, tv, telefoon, kluis, minibar, koffie- & theefaciliteiten

Maaltijden: Engels ontbijtbuffet, 1 avondmaal in buffetvorm in het hotel, oudejaarsavondmenu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen de bevoegde instanties te contacteren
  • Engelse driepuntstekker (eventueel aankopen op de ferry)
  • Vreemde munt: Engelse Pond

  • ****PRINCESS CLASS MAXI TOPDEK AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 3e dag het ontbijt
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België