Ostfriesland

Ostfriesland

Dag 1 • België - Nordhorn - Stadskanaal

We rijden naar het Duitse Nordhorn. Tot ver in de 19e eeuw was het een kleine stad. De textielindustrie zegevierde maar kende ook een serieuze achteruitgang. Toch is het een bloeiende stad met veel winkels en bezienswaardigheden. De rivier de Vecht slingert zich door de binnenstad. De stad wordt ook wel eens “de waterstad in het groene gebied” genoemd. Nadien rijden we naar het Nederlandse Stadskanaal voor installatie in ons hotel.

Dag 2 • Greetsiel - Emden - Leer

We rijden naar Greetsiel, gelegen aan de Leybocht en de meest toeristische plaats in Ostfriesland. Behalve van het toerisme leeft Greetsiel ook van de garnalenvisserij. Dit vissersplaatsje leent zich voor een mooie stadswandeling. Nadien rijden we naar Emden. De combinatie van een mooie ligging en culturele toppers maken van Emden een must voor de Ostfrieslandreiziger. Onze dag sluiten we af met een bezoek aan de stad Leer. Dit stadje met zijn mooie wandelpromenade en zijn museumhaven zal iedereen bekoren.

Dag 3 • Papenburg - Bourtange - België

We bezoeken eerst de indrukwekkende “Meyer Werft”, een scheepswerf waar rivier- en zeecruiseschepen gebouwd worden. Het overdekte bouwdok behoort tot de grootste ter wereld! Vele cruiseschepen zijn hier van stapel gelopen en hebben de werf wereldberoemd gemaakt. Wie Ostfriesland bezoekt, moet dit gezien hebben! Na dit impressionant bezoek rijden we naar Vesting Bourtange. In dit uniek historisch verdedigingswerk gaan heden en verleden perfect samen. In 1967 werden de wallen opnieuw opgeworpen, grachten gegraven en soldatenbarakken gebouwd. Bezoekers van het Bourtange van nu wanen zich eeuwen terug in de tijd. Nadien keren we terug naar België.

City Hotel Stadskanaal****

Ligging: in het centrum van Stadskanaal, in de rustige en mooie omgeving van het Nederlandse Drenthe-Groningen

Uitrusting: gezellig hotel met receptie, lift, restaurant, bar, terras, sauna, gratis wifi, mooi ingerichte kamers met badkamer met bad/douche, föhn en toilet, telefoon, tv, zithoek, bureau, internetaansluiting, minibar, koffie- & theefaciliteiten

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds 3-gangenmenu of maaltijd in buffetvorm

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 3e dag het ontbijt
  • Bezoek scheepswerf Meyer Werft
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België