Oost-Canada • De pracht van Ontario en Quebec

Oost-Canada De pracht van Ontario en Quebec

Het oosten van Canada bestaat uit de provincies Ontario en Quebec en is een gebied met zeer veel verrassingen. Zo zijn de steden Toronto, Ottawa, Montreal en Quebec City stuk voor stuk een hoogtepunt met ieder een eigen sfeer en aparte charme. De natuur is in Oost Canada voor veel reizigers een eyeopener; zeer ruig, veel reliëf en een pak wildleven met zelfs walvissen in de St. Lawrence rivier, fjorden, watervallen en hoogvlaktes met rendieren en elanden. Een leuke bonus aan deze kant van Canada is vooral het goede leven; waar de Savoir Vivre de absolute boventoon voert.

Meer info nodig?
MAAK EEN AFSPRAAK MET ONZE SPECIALIST

Dag 1 • Brussel - Toronto

Vertrek vanuit Brussel naar de wereldstad Toronto.  Toeristische gezien behoort Toronto tot de drie meest populaire steden van Canada, samen met Calgary en Vancouver die in het westen van het land liggen. Onthaal en transfer naar het hotel Hilton Toronto Downtown waar u twee nachten zal logeren.

Dag 2 • Toronto - Niagara Falls (o,m)

U rijdt via het pittoreske dorpje Niagara-on-the-Lake naar de fameuze Niagara Falls. Vanuit de verte ziet u enorme rookpluimen opstijgen uit de canyon waar circa 3 000 kubieke meter water per seconde naar beneden stort. U maakt een spannende boottocht met de Hornblower die u bijna tot onder de Canadian Horseshoe watervallen brengt. Mogelijkheid om optioneel een helikoptervlucht te doen over de watervallen (± 120 Euro). Te reserveren op de voorreisvergadering. Na de middag een stadsrondrit doorheen het multiculturele Toronto. Bewonder de historische gebouwen, wolkenkrabbers, China Town, Yorkville, de Mink Mile, de bekende sporttempel Sky Dome en de Harbourfront. Bezoek aan het observatiedeck van de CN Tower die met zijn impressieve 553 meter hoog boven de stad uittorent.

Dag 3 • Toronto - 1000 Islands - Ottawa (o,m)

Thousand Islands is de benaming van een archipel langs de Amerikaans-Canadese kust in de St. Lawrence rivier. De eilanden strekken zich uit over een lengte van 80 kilometer stroomafwaarts, gemeten vanaf de vroegere hoofdstad Kingston, die u ook zal bezoeken en waar u zal lunchen. De Canadese eilanden behoren tot de provincie Ontario. De Amerikaanse eilanden behoren tot de staat New York. Nadien gaat het richting de huidige hoofdstad Ottawa. Het is een compacte stad met een bruisend nachtleven en een kosmopolitische sfeer. Het historische Rideau Canal slingert zich dwars door het hart van de stad. Logies in hotel Four Points by Sheraton Gatineau.

Dag 4 • Ottawa - Mont Tremblant (o,m)

Na het ontbijt een stadsrondrit waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden zal bewonderen zoals Wellington Street, Sussex Drive, Parlement Hill en de heerlijke Byward Market buurt voor onder andere de lunch.  Namiddag een bezoek aan het schitterende Museum of Canadian History. U verlaat nu de provincie Ontario en bevindt u zich in de bergachtige Laurentides. Welkom in Québec, de enige Franstalige provincie van Canada. Tremblant beschikt over een sfeervol centrum met kleurige huizen. U zal overnachten in het wonderlijke Ermitage du Lac. Vanavond een nieuwe attractie als extraatje. U bezoekt Tonga Lumina. Met de kabellift eerst naar een plateau vanwaar u een uurtje naar beneden wandelt met onderweg een schitterende licht- en spektakelshow vol wonderlijke effecten en visuele animaties.

Dag 5 • Mont Tremblant - Quebec City (o,m)

Op weg naar Quebec City via een stuk van de befaamde Chemin du Roy. Stop en bezoek aan een originele Sugar Shack. Dat is van oorsprong een schuur waar het sap van de suikeresdoorn wordt ingekookt tot esdoornsiroop. Een cabane à sucre ligt meestal in de nabijheid van een esdoornbos, waar het sap verzameld wordt. Na de middag een bezoek aan de Huron Onhoua Chetekee Traditional Site waar het leven van de Native Americans extra in de kijker wordt gezet. In Quebec City zal twee nachten logeren in hotel Le Concorde Downtown.

Dag 6 • Quebec City (o,m)

U heeft de ganse dag om Québec City te verkennen, een stad waar je niet snel op uitgekeken raakt. Het Chateau de Frontenac (Fairmont hotel) is een zeer indrukwekkend en een kenmerkend beeld van Québec City en Canada in het algemeen. Uitgebreid stadsbezoek met alle bezienswaardigheden zoals Le Quartier Latin, Plains of Abraham, de National Assembly, Place Royal, het pittoreske Petit-Champlain en de Citadel Vauban. U zal waarschijnlijk ook één van de vele cruise schepen zien die deze wereldstad aandoen. Verder een bezoek aan de fameuze waterval Montmorency die tweeënhalve keer hoger is de Niagara Falls. Tenslotte aan bezoek aan Ile d’Orléans dat de thuishaven was van poëet en volkszanger Félix Leclerc.

Dag 7 • Quebec City - Tadoussac (o,m)

Tadoussac is zowat het meest karakteristieke dorpje van gans Quebec. Hier kunt u de geweldige witte Beluga walvissen zien die een hoog kanarieachtig geluid maken. Vanzelfsprekend maakt u vandaag een grandioze 'Whale Watching' boottocht op zoek naar deze machtige zoogdieren. De Saguenay fjord is als het ware bekleed met groen fluweel. Geniet van een wandeling op de Pointe-de-l’Islet. Overnachting in hotel Tadoussac. 

Dag 8 • Tadoussac - Lac Saint Jean (o,m)

In de voormiddag een stop aan Sainte-Rose-du-Nord voor een schitterend uitzicht op de  Saguenay fjord. Nadien een geleid bezoek aan het wijndomein Le Cageot met proeverij. Buiten wijn maakt men hier ook artisanale producten zoals azijn, confituur, siropen en honing. De lunch is vandaag een selectie van Canadese ‘pies’. Na de lunch een heerlijk bezoek aan de Zoo van Saint-Félicien met een treinritje doorheen het wildpark met wolven, bizons, musk ossen en zwarte beren. In Lac Saint Jean zal u overnachten in Hotel du Jardin.

Dag 9 • Lac Saint Jean - Saint Alexis des Monts (o,a)

De reis gaat verder door diepe bossen naar het natuurgebied van La Mauricie. U zal er één nacht logeren in de Auberge du Lac à l’Eau-Claire. Hier vindt u een schitterende mix van dichtbegroeide bossen en idyllische meren. U kan er rustig verpozen in de gezonde lucht of genieten van diverse activiteiten zoals roeien, tennis, zwemmen, kanovaren, waterfietsen, kajak, mountainbiken, vissen, spa behandelingen enzovoort. Op de voorreisvergadering krijgt u van ons een duidelijk overzicht van de inbegrepen en de betalende mogelijkheden. Avondmaal in het hotel.

Dag 10 • Saint Alexis des Monts - Montréal (o,m)

Na het ontbijt neemt een natuurgids u mee voor een hiking tocht om meer te leren over de fauna en flora van de Québec provincie. Na de lunch gaat het 140 kilometer richting de wereldstad Montréal waar een lokale gids u met een stadsrondrit wegwijs maakt in Old Montreal en in Downtown Montréal. Modern en historisch lopen door elkaar. Passeer de Olympische site van 1976 met de imposante daarnaast gelegen Biodôme. Geleid bezoek aan de unieke Notre-Dame Basiliek, uitkijkend op de Place d’Armes. De neogotische architectuur van de kerk behoort tot de meest dramatische ter wereld; het interieur is groots en kleurrijk, het plafond is diepblauw gekleurd en versierd met gouden sterren, en de rest van het heiligdom is een polychroom van blues, azuren, rood, paars, zilver en goud. Het is gevuld met honderden ingewikkelde houtsnijwerken en verschillende religieuze beelden. Wetenswaardigheid; in deze kerk huwde Céline Dion en droeg ze in 2016 haar man René Angélil ook ten grave. Overnachting in luxe hotel Hyatt Place Downtown.

Dag 11 • Montréal - Brussel (o)

Vrije dag om zelf nog stukken van Montréal te gaan ontdekken of gewoon te gaan shoppen. In deze stad hebt u altijd tijd tekort. Denk aan het Latijnse kwartier, de botanische tuinen, de Outremont residentiële wijken, het mooie Mount Royal Park en uiteraard de Underground City dat een ondergronds netwerk van maar liefst 33 km biedt voor de wandelaars met een groot aanbod aan winkels en restaurants. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Dag 12 • Brussel

Aankomst te Brussel en helaas het einde van een enorm gevarieerde reis met veel inhoud.

Volgens programma

 • Knappe rondreis met alle hoogtepunten van Oost-Canada
 • Half pension inclusief thee, koffie of water bij de lunch
 • ETA niet inbegrepen

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels/cruiseschepen (of gelijkwaardig)
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer* in gans Vlaanderen

*1 adres per dossier.

Gerelateerde reizen