Onthaasten in New Forest & Isle of Wight

Onthaasten in New Forest & Isle of Wight

Het New Forest was in de 11e eeuw het 'Nova Foresta' of favoriete 'nieuwe jachtgebied' van de Normandische koningen. Deze oase van rust voor de zuidkust van Engeland is nu een gemengd gebied van heide en bos, waar echter vooral bijna 5.000 halfwilde pony's, 2.500 runderen, ezels en 2.000 herten het dorps- en landschapsbeeld bepalen. Het is een gebied om te onthaasten en te bewandelen en om kennis te maken met de typisch Engelse pittoreske cottagedorpjes. We verkennen eveneens het eiland Wight, ook wel 'Engeland in miniatuur' genoemd.

Dag 1 • België - Sir Harold Hillier Gardens - Lyndhurst

We worden thuis opgehaald en vertrekken vanuit de centrale verzamelplaats E40 Esso Drongen, in de richting van Calais, waar we inschepen voor de overtocht naar Dover met P&O Ferries. Gelegenheid tot middagmaal aan boord of in een snelwegrestaurant. Via de M20 en M4 gaat het naar de Hillier Gardens, één van de belangrijkste plantencollecties ter wereld. Het resultaat van één man, Sir Harold Hillier. Op een oppervlakte van 72 ha bevinden zich meer dan 40.000 plantensoorten in een uniek artistiek kader van merkwaardige beelden. Verder richting Lyndhurst voor installatie in het ****Crown Manor House Hotel, gelegen in de 'capital of the forest'.

 

Dag 2 • Lyndhurst - Beaulieu

De ochtend wordt besteed aan een verkenning van Lyndhurst en omgeving. Lyndhurst is bekend als hoofdstad van het New Forest dat door Willem de Veroveraar in 1079 als een koninklijk jachtgebied werd opgericht. Na een bezoek aan de interessante Victoriaanse kerk maken we een korte wandeling naar Bolton Bench, het symbool van het New Forest: een heuvel met vrij rondlopende pony's. Vrij middagmaal. Daarna maken we een ontspannende en afwisselende natuurwandeling vanaf het Whitefield Moor, deels door bos, heide en langs een riviertje. Tenslotte volgt een zeer uitvoerig bezoek aan het domein van Beaulieu, eigendom van de familie Montagu. De aandacht gaat vooral naar Beaulieu Palace en het wereldberoemde National Motor Museum dat een enorme collectie oldtimer vintage wagens bevat.

 

Dag 3 • Isle of Wight

Na een vroeg ontbijt vertrekken we richting Lymington om de ferry naar Yarmouth te nemen op het eiland Wight. Het eiland ademt overal de typisch Victoriaanse Engelse sfeer, die bijzonder is maar moeilijk te omschrijven valt. Het eiland wordt door de Britten het 'Madeira van Engeland' genoemd vanwege zijn tuinen en het meestal mooie weer. Onze hoofdbestemming is Osborne House, ooit de woning van koningin Victoria en de beste manier om meer te vernemen van de grootmoeder van Europa. Naast een bezoek aan het rijkelijk ingerichte "stately home" is er wandelgelegenheid naar het Swiss Cottage en Victoria’s privéstrand met mooi uitzicht over de Solent. Vrij middagmaal. Daarna bezoeken we het iconische dorpje Godshill met zijn mooie cottages en zijn kerkje. De dag wordt afgerond in Alum Bay waar we twee opties hebben: afdalen naar het strand (via trap of via zetellift) om te genieten van de multicolor zandformaties met uitzicht op de Needles. Men kan ook een boottochtje nemen vanaf Alum Beach om van dichtbij de witte krijtrotsen van de Needles te bewonderen.

 

Dag 4 • Cranborne Manor Gardens - Kingston Lacy

Nadat we het zuidelijke deel van het New Forest verkend hebben, schakelen we over naar het golvende downland van de Cranborne Chase in Dorset, dat ten tijde van de Plantagenetkoningen een jachtgebied was met eigen wetten. De hoofdplaats van de Chase is het dorpje Cranborne, waar we één van de best bewaarde geheimen inzake tuinen bezoeken. De heerlijke Cranborne Manor Gardens zijn het levenswerk van de moeder van Lord Salisbury 50 jaar geleden. Daarna begeven we ons naar Kingston Lacy, een mooi 17e eeuws Italiaans geïnspireerd "stately home" dat oogt als een poppenhuis met een zeer belangrijke kunstcollectie. Al 300 jaar is het domein eigendom van de royalistische familie Bankes nadat deze tijdens de Burgeroorlog het vernielde Corfe Castle had moeten opgeven. Vrij middagmaal. De dag wordt afgerond met een bezoek aan het gezellige markt- en winkelstadje Wimborne Minster waar de Minster oogt als een mini-kathedraal.

 

Dag 5* • Salisbury en omgeving - Highclere Castle

De ochtend wordt besteed aan een verkenning van de boeiende kathedraalstad Salisbury. De 13e eeuwse Salisbury Cathedral is een typevoorbeeld en meesterwerk van de Early English gotiek. In de kapittelzaal bevindt zich een uniek document: de beroemde Magna Carta uit 1215. Daarna bezoeken we Stonehenge, één van de Oude Wereldwonderen, waar een shuttle bus ons van het vernieuwde Visitor Centre naar de beroemde steencirkel brengt.  Vrij middagmaal.  Highclere Castle is een immens populair kasteel dat zijn faam verwierf als filmlocatie voor de al even populaire tv-serie 'Downton Abbey', waardoor het ook vaak als 'Downton Abbey Castle' werd gepropageerd. Het kasteel werd gebouwd door Sir Charles Barry in opdracht van de graven van Carnarvon. Het was de 5e Lord Carnarvon die de ontdekking van het graf van Toetanchamon mogelijk maakte.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

 

Dag 6 • Isle of Purbeck en Jurassic Coast in Dorset

Via Swanage bereiken we Studland waar we een ochtendwandeling maken tot aan de Old Harry Rocks, indrukwekkende krijtrotsen die ooit verbonden waren met de Needles op het eiland Wight. Het charmante kerkje van Studland met Saksische origine uit de 11e eeuw, is een welkome verpozing na de wandeling. Vervolgens bezoeken we Corfe Castle, een machtige romantische kasteelruïne, tijdens de Civil War grotendeels vernield door de troepen van Cromwell. Vrij middagmaal. Het mooiste deel van de Jurassic Coast vinden we in de buurt van Lulworth Cove, een perfecte schelpvormige baai. Voor wie van heerlijke kustwandelingen houdt, is de twee kilometer lange maar pittige wandeling naar de natuurlijke poort van Durdle Door een must. Voor wie het wat rustiger wil, is er Stair Hole, een baai in wording met befaamde geologische plooiingen, de Stair Hole Crumple.

 

Dag 7 • Sissinghurst Castle Gardens - België

We vertrekken 's morgens naar Sissinghurst Castle Gardens, de beroemde tuin van Vita Sackville-West en Harold Nicolson in het graafschap Kent. Vandaag getuigt het domein van een uitmuntende natuurlijke schoonheid en is het reeds 50 jaar in het bezit van de National Trust. De tuin bestaat in feite uit meerdere tuinkamers, elk ervan verschillend van stijl en gescheiden door sfeervolle muren of hagen. Een van de indrukwekkendste tuinkamers is de 'White Garden', met zijn mooie combinaties van wit, grijs en groen. Vrij middagmaal. Aansluitend rijden we naar Dover voor vertrek met de ferry naar Calais en nadien naar België.

The Crown Manor House****

Algemeen: The Crown Manor House ligt op een perfecte locatie in het hart van Lyndhurst, de hoofdstad van het New Forest National Park. Het hotel is gevestigd in een 15e-eeuws monumentaal gebouw met een eigentijdse inrichting.

Kamers: de kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een bureau en een zithoek. De eigen badkamers zijn uitgerust met regendouches en een handdouche. Er is keuze tussen een klassieke kamer of een superior.

Maaltijden: Elke ochtend wordt er een volledig Engels ontbijt verzorgd. De avondmaaltijden worden bereid met lokale en seizoensgebonden producten.

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart

 • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
 • Elektriciteit: 220V, best een wereldadapter meenemen
 • Vreemde Munt: Britse pond

 

 • Transfer van bij u thuis naar de centrale vertrekplaats en terug

 • Vervoer met een *****ROYAL CLASS AUTOCAR
 • Overtocht met P&O Ferries Calais-Dover-Calais
 • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 7e dag het ontbijt
 • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
 • Inbegrepen toegangen: Hillier Gardens,  Beaulieu Abbey, Ferry van Lymington naar Yarmouth en terug, Osborne House, Cranborne Manor Gardens, Kingston Lacy, Salisbury Cathedral, Stonehenge, Highclere Castle, Corfe Castle, Sissinghurst Castle Gardens
 • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België