Onthaasten in New Forest & Isle of Wight

Onthaasten in New Forest & Isle of Wight

Dag 1 • België – Winchester

We worden thuis opgehaald en vertrekken richting Calais waar we inschepen voor de overtocht naar Dover. Na het vrije middagmaal trekken we verder naar Winchester voor een geleide rondwandeling door deze historische stad, tot 1066 hoofdstad van het Saksische Engeland. We brengen een facultatief bezoek aan de langste gotische kathedraal van het land met het graf van Jane Austen. Tegen de avond nemen we onze intrek in ons verblijfshotel, het ****Winchester Hotel.

Dag 2 • Lyndhurst – Beaulieu

Met een rustgevende natuurwandeling op Whitefield Moor maken we kennis met een typisch New Forest landschap. We verkennen Lyndhurst, de hoofdstad van het New Forest, dat door Willem de Veroveraar tot koninklijk jachtgebied werd verklaard. Na de bezichtiging van de Victoriaanse kerk wandelen we verder naar Bolton Bench, een heuvel met vrij rondlopende pony’s. Nadien nemen we een kijkje in Beaulieu Abbey, al eeuwen bewoond door de familie Montagu, met het National old timer Motor Museum en het bijhorend gehucht Bucklers Hard, ooit een bruisend scheepsbouwersdorp voor Lord Nelson’s Navy.

Dag 3 • Isle of Wight – Osborne House

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Lymington om de ferry naar Yarmouth op het eiland Wight te nemen, het ‘Madeira van Engeland’ genoemd vanwege zijn tuinen en het meestal mooie weer. Onze voornaamste bestemming is Osborne House, ooit de woning van koningin Victoria. Naast een bezoek aan het rijkelijk ingerichte ‘stately home’ is er wandelgelegenheid naar het Swiss Cottage en Victoria’s privéstrand met mooi uitzicht over de Solent. In de namiddag struinen we doorheen het iconische dorpje Godshill, met zijn mooie cottages en zijn kerkje echt een plaatje. De dag ronden we af in Alum Bay waar we twee opties hebben: afdalen naar het strand (via trap of met zetellift) om te genieten van de multicolor zandformaties met uitzicht op de Needles, of een boottochtje vanaf Alum Beach (facultatief) om van dichtbij de witte krijtrotsen te bewonderen.

Dag 4 • Salisbury en omgeving – Wilton House

Voor de middag verkennen we de boeiende kathedraalstad Salisbury met bezoek aan de 13e-eeuwse Salisbury Cathedral, een typevoorbeeld en meesterwerk van de Early English-gotiek. Daaropvolgend  verkennen we de Heale Gardens, een paradijs van uitbundige beplanting met stromende beekjes langs de Avon rivier. Wilton House - het paleis van de graven van Pembroke - behoort tot de elite van de Engelse stately homes. Het paleis geeft een fascinerend inzicht in de Engelse geschiedenis en is bovendien een schatkamer van kunst met enkele van de belangrijkste werken van Antoon Van Dyck, een ideale afsluiter van deze interessante dag.

Dag 5 • Isle of Purbeck en Jurassic Coast in Dorset - Kingston Lacy

Op het schiereiland Isle of Purbeck worden we gecharmeerd door Corfe Castle, een hoogst romantische kasteelruïne. Het mooiste deel van de Jurassic Coast vinden we in de buurt van Lulworth Cove, een perfecte schelpvormige baai. Voor wie van kustwandelingen houdt, is de niet al te lange wandeling naar de natuurlijke poort van Durdle Door een must. Voor wie het wat rustiger wil, is er Stair Hole, een baai in wording met befaamde geologische plooiingen. Na het vrije middagmaal begeven we ons naar Kingston Lacy, een mooi 17e-eeuws Italiaans geïnspireerd “stately home” dat oogt als een poppenhuis met een zeer interessante kunstcollectie en belangrijke historische connecties met Corfe Castle.

Dag 6* • Historic Dockyards in Portsmouth

In Portsmouth kunnen we uitgebreid kennis maken met de meest iconische schepen uit het rijke maritieme erfgoed van Engeland. Henry VIII’s oorlogschip Mary Rose, na meer dan 400 jaar opgelicht van de zeebodem, wordt er op een briljante manier gepresenteerd. ’s Namiddags verwonderen we ons aan Lord Nelson’s vlaggenschip HMS Victory, het beroemdste slagschip ter wereld. Daarna is er gelegenheid tot winkelen aan het Waterfront of lopen we even binnen in het symbool van de stad, de Emirates Spinnaker Tower (facultatief).

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 7 • Sissinghurst Castle Gardens – België

We vertrekken naar Sissinghurst Castle Gardens, de befaamde tuin in het graafschap Kent. Vooral de White Garden, Cottage Garden en Rose Garden getuigen van een uitmuntende natuurlijke schoonheid.  Aansluitend rijden we naar Dover voor vertrek met de ferry naar Calais en nadien naar België.

Opgelet: het programma van dag 7 is afhankelijk van de vertrekuren van de ferry. 

WINCHESTER HOTEL **** 

Ligging: het hotel is gelegen in het hart van Winchester, op loopafstand van de winkels, restaurants & cafés van de stad

Uitrusting: het stijlvolle hotel heeft een receptie, lift, restaurant, bar, lounge, gratis wifi, zwembad, gezellig buitenterras, comfortabele designkamers met tv, telefoon, koelkastje een badkamer met douche, toilet en airco

Maaltijden:  Engels ontbijtbuffet, 's avonds 3-gangenmenu

 • Internationaal reispaspoort is verplicht
 • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
 • Elektriciteit: 220V, best een wereldadapter meenemen
 • Vreemde munt: Britse ponden

INBEGREPEN

 • Transfer van bij u thuis heen en terug
 • Vervoer met een *****ROYAL CLASS autocar
 • Overtocht met P&O Ferries: Calais-Dover-Calais
 • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 7e dag het ontbijt
 • Uitstappen zoals beschreven in het programma
 • Toegangen Beaulieu Abbey + Bucklers Hard, ferry van Lymington naar Yarmouth en terug, Osborne House, Salisbury Cathedral, Heale Gardens, Wilton House, Corfe Castle, Kingston Lacy, Henry VII’s Mary Rose, HMS Victory en Sissinghurst Castle Gardens
 • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

 • Dag 3: facultatieve boottocht vanaf Alum Bay
 • Dag 6: facutlatief bezoek Emirates Spinnaker Tower