Ongerept Noorwegen, het walhalla van de Vikingen

Ongerept Noorwegen, het walhalla van de Vikingen

Dag 1 • België - Schiphol - Trondheim

We rijden met de autocar naar Schiphol en nemen onze vlucht naar de universiteitsstad Trondheim, waar onze chauffeur ons opwacht aan de luchthaven. Na het diner maken we een avondwandeling doorheen het charmante stadscentrum, passeren langs het aartsbisschoppelijk paleis en de Nidaros kathedraal, het grootste heilige gebouw van Scandinavië en het pittoreske Bakklandet - gekend om zijn houten huisjes. We dineren en overnachten in het ****Scandic Bakklandet Trondheim (of gelijkwaardig). 

Dag 2 • Trondheim - Kristiansund - Atlantik Road - Molde 

Vandaag ontdekken we de ruige Westkust met de ontelbare fjorden en eilanden. Een overzetboot brengt ons via de Halsafjord naar Kanestraum, vanwaar we onze tocht verderzetten naar de mooiste toeristische route van de wereld. De Atlantic road voert ons met zijn 12 bruggen letterlijk over de Atlantische Oceaan, langsheen ruwe kusten, idyllische fjorden en machtige bergen. Onderweg maken we kennis met het Noorse mijnverleden in de marmeren grotten van Bergtatt, een zeer unieke locatie die we enkel vanuit een bootje kunnen bewonderen. Verder zuidwaarts trekken we naar Molde, de stad van de rozen, waar we onze intrek nemen in het ***Scandic Alexandra Molde (of gelijkwaardig).

Dag 3 • Bastia - Aléria - Col de Bavella - Porto-Vecchio

Eenmaal ontscheept in Bastia trekken we door de glooiende wijngaarden en kiwivelden langs de oostkust. Alvorens we halthouden in het granieten dorpje Zonza maken we een scenische rit over de Col de Bavella. Na het vrij middagmaal genieten we al rijdend van de overweldigende omgeving en bewonderen we o.a. het stuwmeer in het massief van Ospedale. Ten slotte bezoeken we de pitoreske haven van Porto-Veccchio. We overnachten in het ***hotel Golfe (of gelijkwaardig). 

Dag 4 • Loen - Flam 

Na het ontbijt laten we ons verbazen aan de imposante Briksdal gletsjer, een zijarm van Europa’s grootste gletsjer, de Jostedalsbreen. We sluiten onze dag af met een treinrit op de legendarische Flambahn. Dit technisch hoogstandje voert ons van de diepblauwe Aurlandsfjord doorheen de bergen naar de Kjosfossen waterval, met een hoogte van maar liefst 900 meter! We verblijven vandaag in het ****Fretheim hotel Flam (of gelijkwaardig).

Dag 5 • Flam - Hardanger 

Met een boottocht van Flam naar Gudvangen varen we 1000 jaar terug in de tijd, meer bepaald naar het Vikingdorp Njardarheimr. Geen acteurs, maar echte Vikings demonstreren ons hoe het dagelijkse leven er toentertijd aan toe ging. Na het middagmaal in de vallei van de Vikingen wachten ons  de Voringsfossen-waterval en de spectaculaire uitzichten onderweg naar de tweede langste fjord van Noorwegen, de Hardanger fjord. In het****Hotel Ullensvang Lofthus (of gelijkwaardig) genieten we vanavond van een heerlijk diner en een verkwikkende nachtrust.

Dag 6 • Hardanger - Stavanger 

Het nabijgelegen historisch centrum van Stavanger leent zich met zijn gezellige straatjes uitstekend voor een rustige ochtendwandeling. Na ons vrij middagmaal lopen we nog even letterlijk binnen in het wonderlijke leven van de Vikings in het Vikinghuis. Dit hoogtechnologisch museum geeft ons een virtuele kijk in het leven van deze moedige strijders en hun familie. We brengen de volgende twee nachten door in het ****hotel Clarion Stavanger (of gelijkwaardig).

Dag 7* • Stavanger

We naderen stilaan onze eindbestemming en dat doen we in stijl met een 3 uur durende fjordcruise op de Lysefjord. De gloednieuwe elektrische boot vaart o.a. langs de Vagabond’s Cave, de Hengjanefossen en - letterlijk een hoogtepunt - de Pulpit Rock, een zogenaamde preekstoel van 600 meter hoog waarvan Tom Cruise in de film Mission Impossible 6 het bovenste stuk eigenhandig beklom. 

*wettelijk verplichte rustdag van de chauffeur

Dag 8 • Stavanger - Schiphol - België

We vliegen samen met onze gids terug naar Schiphol en rijden vandaar terug met de autocar naar België. 

Opgelet: het programma van dag 1 en dag 8 is afhankelijk van de vluchturen.

Clarion Hotel Stavanger****

Ligging: op wandelafstand van het gezellige voetgangersgebied Kirkegata

Uitrusting: stijlvol, modern designhotel met receptie, lift, lobby, restaurant, bar, fitness, panoramisch terras, gratis wifi, comfortabele kamers met eigen badkamer met douche en toilet, haardroger, minibar, elektrische waterkoker, bureau, tv en minibar

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu of buffet

 

VREEMDE MUNT

  • Noorse kroon

INBEGREPEN 

  • Transfer van bij u thuis naar de luchthaven en terug
  • Vlucht van Amsterdam naar Trondheim  en van Stavanger naar Amsterdam
  • Vervoer met een *****ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt
  • Uitstappen zoals beschreven in het programma
  • Toegangen: boottocht + toegang Bergtatt, wafels & koffie/thee in Alesund, treinrit Flam – Myrdal, Boottocht Flam – Gudvangen, toegang Vikingdorp Njardarheim + middagmaal, Vikinghuis Stavanger, fjordcruise Lysefjord
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België