Normandië

Normandië

In Normandië valt altijd een heleboel te beleven. De streek telt een hele reeks historische trekpleisters en is de thuishaven van een handvol Franse delicatessen. Bovendien komt u overal schilderachtige dorpjes tegen en kunt u prachtige wandelingen maken langs de uitgestrekte kustlijn. Mont St-Michel, de uit het water oprijzende rots met abdij, weet altijd te imponeren.

Dag 1 • België - Rouen - Villedieu-les-Poêles

Voor de middag rijden we naar Rouen, de hoofdstad van Normandië. Samen met de kathedraal behoren de Rue du Gros-Horloge en de glasramen van de kerk Ste-Jeanne d’Arc tot de belangrijkste bezienswaardigheden. ’s Namiddags zetten we onze weg verder richting Villedieu-les-Poêles.

Dag 2 • Mont Saint-Michel - Villedieu-les-Poêles

In de voormiddag bezoeken we facultatief de Mont Saint- Michel (± € 9 pp). Na de middag brengen we een bezoek aan een calvadosdistilleerderij (± € 4 pp). Langsheen toeristische wegen keren we terug naar Villedieu-les-Poêles. 

Dag 3 • Omaha Beach - Bayeux

In de ochtend rijden we via Saint-Lo naar de hoge rotskust van Pointe du Hoc. Langsheen het invasiestrand Omaha Beach en de Amerikaanse begraafplaats gaan we naar Arromanches waar we de mogelijkheid krijgen om het landingsmuseum (± € 8 pp) te bezoeken. Na de middag bezoeken we in Bayeux facultatief het beroemde tapijtwerk (± € 9 pp) van koningin Mathildis van Vlaanderen en haar hofdames.

Dag 4 • Cherbourg

Vanuit Villedieu-les-Poêles rijden we naar Sainte-Mère-Eglise voor een kort bezoek. Nadien gaat het verder via Valognes naar Cherbourg. Hier kunnen we een facultatief bezoek brengen aan het unieke museum “La Cité de la Mer” met de mogelijkheid om “Le Redoutable”, ’s werelds grootste onderzeeër (± € 15 pp) te bewonderen. In de namiddag rijden we langs de prachtige kust naar St Vaast-la-Hougue, een schilderachtig vissershaventje waar facultatief een oesterkwekerij kan bezocht worden (± € 8 pp). 

Dag 5 • Villedieu-les-Poêles - Caen - Honfleur - België

Voor de middag rijden we naar Caen. Tijdens de stadswandeling brengen we een bezoek aan het Château Ducal en de kerk van L’Abbaye-aux-hommes. Vervolgens houden we halt in Honfleur. Na de middag keren we via de Pont de Normandie terug naar België.

HOTEL LE FRUITIER***

Ligging: in het centrum van het koperstadje Villedieu-les-Poêles

Uitrusting: receptie, lift, bar, terras, restaurant, gratis wifi

Kamers: mooie kamers met badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv, gratis wifi

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

 

Weersverwachting
Villedieu-les-Poles
Weeronline.nl - Meer weer in Villedieu-les-Polesweeronline.nl Altijd jouw weer