Noorse Fjorden, een echt natuurwonder

Noorse Fjorden, een echt natuurwonder

Over de Noorse fjorden kan men alleen in superlatieven spreken, en dan nog is dit moeilijk. Zijn ze nu indrukwekkend, schitterend, van een ongekende schoonheid of eerder onvergetelijk? Wie de fjorden volgt, reist in geen tijd van de zee naar de eeuwige sneeuw in de bergen. Bent u ook benieuwd om de oerkracht van de laatste ijstijden in het echt te ervaren?

Dag 1 • België - Kolding

Via de autosnelwegen vertrekken we in de richting van Münster en Osnabruck. Na de middag zetten we onze tocht verder langs Bremen en Hamburg in de richting van Denemarken voor installatie in het ****hotel Comwell te Kolding.

 

Dag 2 • Århus - Hirtshals - Kristiansand

We rijden via Århus en Aalborg naar Hirtshals voor de overtocht over het Skagerrak naar Kristiansand. Voor het avondeten is er vrijblijvend de mogelijkheid om de stad te verkennen. De neogotische kathedraal op de markt mag zeker niet ontbreken op de ‘to-see’-lijst, net als het kleinste postkantoor van Noorwegen, gelegen in de oude wijk Posebyen. We logeren in het ****hotel Thon Kristiansand (of gelijkwaardig).

 

Dag 3 • Stavanger

Na het ontbijt ontdekken we Stavanger, een relatief kleine stad met een rijk cultureel erfgoed. We maken een begeleide wandeling of brengen een bezoek aan het indrukwekkende petroleummuseum. Nadien overnachten we in het ****hotel Clarion Energy (of gelijkwaardig).

 

Dag 4 • Stavanger - Bergen

Voor de middag reizen we via de schitterende westkust door van Stavanger naar Bergen. De fjordenhoofdstad Bergen is één van de mooiste steden ter wereld. We bezoeken deze historische haven- en handelsstad met zijn beroemde vismarkt en Hanzehuizen en stijgen met de Floibanen naar het 320 m hoge uitkijkpunt over de stad. We logeren in een ***hotel in Bergen.

 

Dag 5 • Bergen - Voss - Skei

We laten de steden achter ons en vertrekken naar Voss voor een korte stop. Aansluitend rijden we via de indrukwekkende fjorden en langs spectaculaire watervallen naar de Sognefjord, de langste fjord van Noorwegen. We vervolgen onze reis richting Fjaerland voor een bezoek aan het gletsjermuseum. Langsheen overweldigende landschappen zetten we onze rit verder tot Skei, waar we overnachten in het****hotel Thon Jölster (of gelijkwaardig).

 

Dag 6 • Briksdalgletsjer - Stranda

Voor de middag zetten we koers door groene dalen en met sneeuw bedekte bergen naar de beroemde Briksdalgletsjer, een tong van de grootste ijsplateau van het Europese vasteland: de Jostedalsbreen. Minder geoefende wandelaars kunnen voor deze tocht vrijblijvend een jeep met chauffeur huren (± NOK 230 pp)/ In de namiddag trekken we doorheen het oogverblindende en steile Norangsdal richting Stranda waar we logeren in het ***hotel Stranda
(of gelijkwaardig).

 

Dag 7 • Stranda - Hellesylt - Ottadal - Otta

We rijden naar Hellesylt en schepen in voor de fjordencruise op de Geirangerfjord, een smalle fjord met steile wanden en imposante watervallen. Indien de weersomstandigheden het toelaten, stijgen we via een spectaculaire klim met 11 haarspeldbochten in een mum van tijd tot op de 1500m hoge Dalsnibba met een majestueus panorama. We laten hierna de bergen achter ons en reizen door het Ottadal. In Lom houden we even halt bij een typische staafkerk. Wat verderop in Otta  installeren we ons in een ***hotel.

 

Dag 8 • Lillehammer - Oslo

Door het Gudbrandsdal brengt de chauffeur ons naar Lillehammer voor een vrij bezoek aan het Olympiapark. Aansluitend bezichtigen we het openluchtmuseum Maihaugen, waar we alles te weten komen over het leven van vroeger. Vervolgens gaan we naar Oslo waar we een bezoek brengen aan het museum van de wereldberoemde Vikingschepen. Tenslotte bekijken we de collectie van het Fram museum, gewijd aan de poolontdekkingen. We overnachten in een ***hotel in Oslo.

 

Dag 9 • Oslo - Göteborg

We starten met het Vigelandpark en zijn levensgetrouwe beelden. Nadien maken we een stadsrondrit door Oslo, wandelen we langs de havenpromenade en bezoeken we het stadhuis. Er is ook mogelijkheid  tot bezichtiging van de kathedraal en het koninklijk paleis. Rond het middaguur vertrekken we richting Zweden, In Göteborg schepen we in op het luxueuze Stena Line ship met bestemming Kiel. Avondmaal en overnachting aan boord (voor deze overtocht is het raadzaam over kleine bagage te beschikken).

 

Dag 10 • Kiel - Hamburg - België

Onze aankomst in Kiel is voorzien rond 09u15. We rijden via Hamburg richting Bremen en Osnabrück. Na de middag gaat het verder naar België.

Hotels *** & ****

Ligging: de verschillende hotels zijn vrij centraal gelegen

Uitrusting: van standaard tot luxehotels met lift, restaurants, bar, salon, soms binnenzwembad, sauna en solarium

Kamers: mooi, comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv en veelal minibar

Maaltijden: Scandinavische ontbijtbuffetten, ’s avonds verzorgde buffetten of nationale en internationale 3-gangenmaaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Vreemde munt: Noorse Kronen

  • Transfer van bij u thuis naar de centrale verzamelplaats en terug

  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf 1e dag avondmaal tem 10e dag ontbijtbuffet
  • Inbegrepen: alle uitstappen en toegangsgelden zoals beschreven in het programma, een Fjord-diploma
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België