Noorse Fjorden, een echt natuurwonder

Noorse Fjorden, een echt natuurwonder

Dag 1 • België - Kolding

Via de autosnelwegen rijden we naar Denemarken waar we overnachten in het ****hotel Comwell te Kolding (of gelijkwaardig).

Dag 2 • Kolding - Århus - Hirtshals - Kristiansand

We reizen via Århus en Aalborg naar Hirtshals voor de overtocht over het Skagerrak naar Kristiansand. Voor het avondmaal is er vrijblijvend de mogelijkheid om de stad te verkennen. De neogotische kathedraal op de markt mag zeker niet ontbreken op de ‘to see-lijst’, net als het kleinste postkantoor van Noorwegen gelegen in de oude wijk Posebyen. We logeren in het ****hotel Thon Kristiansand (of gelijkwaardig).

Dag 3 • Stavanger

Na het ontbijt ontdekken we Stavanger, een relatief kleine stad met een rijk cultureel erfgoed. We maken een begeleide wandeling en brengen een bezoek aan het indrukwekkende petroleummuseum. Nadien overnachten we in het ****hotel Clarion Energy (of gelijkwaardig).

Dag 4 • Stavanger - Bergen

Voor de middag reizen we via de schitterende Westkust door van Stavanger naar één van de mooiste steden ter wereld, de fjordenhoofdstad Bergen. We bezoeken deze historische haven- en handelsstad met zijn beroemde vismarkt en Hanzehuizen en stijgen met de Floibanen naar het 320 meter hoge uitkijkpunt over de stad. Deze nacht slapen we in het ****hotel Quality Edvard Grieg (of gelijkwaardig).

Dag 5 • Bergen - Voss - Skei

We laten de steden achter ons en vertrekken voor een korte stop naar Voss. Aansluitend trekken we via de indrukwekkende fjorden en langs spectaculaire watervallen naar de langste fjord van Noorwegen, de Sognefjord. We vervolgen onze reis richting Fjaerland voor een bezoek aan het gletsjermuseum. Langsheen overweldigende landschappen zetten we onze rit verder tot Skei, waar we overnachten in het ****hotel Thon Jölster Skei (of gelijkwaardig).

Dag 6 • Skei - Briksdalgletsjer - Stranda

Voor de middag zetten we koers langs groene dalen en met sneeuw bedekte bergen naar de beroemde Briksdalgletsjer, een tong van de grootste ijsplateau van het Europese vasteland: de Jostedalsbreen. Minder geoefende wandelaars kunnen voor deze tocht vrijblijvend een jeep met chauffeur huren (± NOK 230 pp). In de namiddag rijden we doorheen het oogverblindende en steile Norangsdal richting Stranda waar we logeren in het ***hotel Stranda (of gelijkwaardig).

Dag 7 • Stranda - Hellesylt - Ottadal - Vinstra

Ter hoogte van Hellesylt schepen we in voor de fjordencruise op de Geirangerfjord, een smalle fjord met steile wanden en imposante watervallen. Indien de weersomstandigheden het toelaten stijgen we via een spectaculaire klim met 11 haarspeldbochten in een mum van tijd tot op de 1.500 meter hoge Dalsnibba. We laten hierna de bergen achter ons en reizen door het Ottadal. In Lom houden we even halt bij een typische staafkerk. Wat verderop in Vinstra verblijven we in het ***hotel Fefor Vinstra Gudbrandsdalen (of gelijkwaardig).

Dag 8 • Vinstra - Lillehammer - Oslo

Door het Gudbrandsdal brengt de chauffeur ons naar Lillehammer voor een vrij bezoek aan het Olympiapark. Aansluitend bezichtigen we het openluchtmuseum Maihaugen, waar we alles te weten komen over het leven van vroeger. Na het middagmaal maken we een stadswandeling door Oslo en flaneren we ondermeer langs de havenpromenade, het stadhuis, de kathedraal en het koninklijk paleis. We eindigen onze stadsverkenning in het het Vigelandpark, bekend voor de vele levensgetrouwe beelden. Onze laatste nacht brengen we door in het ***hotel Scandic Oslo-Fornebu (of gelijkwaardig). 

Dag 9 • Oslo - Göteborg

Alvorens we Oslo verlaten, bekijken we de collectie van het Fram museum, gewijd aan de poolontdekkingen. Rond het middaguur vertrekken we richting Zweden. In Göteborg schepen we in op het luxueuze Stena Line schip met bestemming Kiel. Avondmaal en overnachting aan boord (voor deze overtocht is het raadzaam over kleine bagage te beschikken).

Dag 10 • Kiel - Hamburg - België

Eens aangemeerd in Kiel keren we via Hamburg richting Bremen en Osnabrück terug naar België.

Hotels *** & ****

Ligging: de verschillende hotels zijn vrij centraal gelegen

Uitrusting: standaard tot luxehotels met lift, restaurants, bar, salon, soms binnenzwembad, sauna en solarium, mooi en comfortabel ingerichte kamers, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv, wifi en veelal minibar

Maaltijden: Scandinavische ontbijtbuffetten, ’s avonds 3 gangenmenu of buffet

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Vreemde munt: Noorse kroon, bijna overal kan men echter betalen met een bankkaart of kredietkaart 

INBEGREPEN

• Transfer van bij u thuis naar de centrale verzamelplaats en terug

• Vervoer met een *****ROYAL CLASS autocar

• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 10e dag het ontbijtbuffet

• Inbegrepen: alle uitstappen en toegangsgelden zoals beschreven in het programma, een fjord-diploma

• Gebruik van draadloze headset

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België