Noorse Fjorden, een echt natuurwonder

Noorse Fjorden, een echt natuurwonder

Over de Noorse fjorden kan men alleen in superlatieven spreken: indrukwekkend, schitterend, van een ongekende schoonheid, onvergetelijk! Wie de fjorden volgt, reist in geen tijd van de zee naar de eeuwige sneeuw in de bergen. Reis met ons mee en ontdek het resultaat van geweldige oerkrachten gedurende de laatste ijstijden.

Dag 1 • België - Kolding

Via de autosnelwegen rijden we in de richting van Münster en Osnabrück. Na de middag zetten we onze tocht verder langs Bremen en Hamburg in de richting van Denemarken voor installatie in het ****hotel Comwell te Kolding.

Dag 2 • Århus - Hirtshals - Kristiansand

We rijden via Århus en Aalborg naar Hirtshals voor de overtocht over het Skagerrak naar Kristiansand. Installatie in het ****hotel Clarion Ernst Kristiansand (of gelijkwaardig).

Dag 3 • Stavanger

Na het ontbijt rijden we naar Stavanger voor een bezoek aan deze relatief kleine stad met een rijk cultureel erfgoed. We brengen een bezoek aan het indrukwekkende petroleummuseum of maken een stadswandeling. Installatie in het ****hotel Clarion Energy (of gelijkwaardig).

Dag 4 • Stavanger - Bergen

Voor de middag rijden we via de schitterende westkust van Stavanger naar Bergen. De fjordenhoofdstad Bergen is een van de schitterendste steden ter wereld.We bezoeken deze historische haven- en handelsstad met zijn beroemde vismarkt en Hanzehuizen en stijgen met de Floibanen naar het 320 m hoge uitkijkpunt over de stad. Installatie in het ***hotel Quality Edvard Grieg (of gelijkwaardig).

Dag 5 • Bergen - Voss - Skei

We laten de steden achter ons en rijden langs de indrukwekkende fjorden en langs spectaculaire watervallen naar de langste fjord van Noorwegen:de Sognefjord. We rijden verder door naar Fjaerland voor een bezoek aan het gletsjermuseum Nadien rijden we door overweldigende landschappen tot Skei. Installatie in het ****hotel Thon Jölster (of gelijkwaardig).

Dag 6 • Briksdalgletsjer - Stranda

Voor de middag rijden we langs groene dalen en met sneeuw bedekte bergen naar de beroemde Briksdalgletsjer, een tong van de grootste ijsplateau van het Europese vasteland: de Jostedalsbreen. Minder geoefende wandelaars kunnen voor deze tocht vrijblijvend een jeep met chauffeur huren (± NOK 220 pp). In de namiddag rijden we doorheen oogverblindende en steile Norangsdal richting Stranda. Installatie in het ***hotel Stranda (of gelijkwaardig).

Dag 7 • Stranda - Hellesylt - Ottadal - Vinstra

We rijden naar Hellesylt en schepen in voor de fjordencruise op de Geirangerfjord, een smalle fjord met steile wanden, waar de watervallen idyllische namen hebben:7 zusters, Bruidssluier, De Vrijer,...enz. Sinds 2005 staat deze beroemde fjord op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Nadien stijgen we via een spectaculaire klim met 11 haarspeldbochten in een mum van tijd tot op de 1.500 meter hoge Dalsnibba met een majestueus panorama. We laten hierna de bergen achter ons en we rijden verder door het Ottadal. We houden halt in Lom waar een nu nog gebruikte staafkerk staat. Daarna rijden we verder naar Vinstra voor installatie in het berghotel Fefor*** (of gelijkwaardig).

Dag 8 • Lillehammer - Oslo

Door het Gudbrandsdal rijden we naar Lillehammer voor een vrij bezoek aan het Olympiapark. Aansluitend bezoeken we het openluchtmuseum Maihaugen waar we alles te weten komen over het leven van vroeger. Vervolgens gaan we naar Oslo waar we een bezoek brengen aan het interessante museum van de wereldberoemde Vikingschepen en het Fram museum van de poolontdekkingen. Installatie in het ****hotel Thon Oslofjord (of gelijkwaardig).

Dag 9 • Oslo - Göteborg

We starten met het Vigelandpark en zijn levensgetrouwe beelden. Nadien maken we een stadsrondrit door Oslo, wandelen langs de havenpromenade en bezoeken het stadhuis. Mogelijkheid tot bezoek aan de kathedraal en bezichtiging van het koninklijk paleis. Rond het middaguur vertrekken we richting Zweden. In Göteborg schepen we in op het luxueuze Stena Line schip met bestemming Kiel. Avondmaal en overnachting aan boord (voor de overtocht is het raadzaam over een kleine bagage te beschikken).

 Dag 10 • Kiel - Hamburg - België

Onze aankomst in Kiel is voorzien rond 09u15. We rijden via Hamburg richting Bremen en Osnabrück. Na de middag gaat het verder naar België.

Hotels *** en ****

Ligging: de verschillende hotels zijn vrij centraal en soms typisch gelegen

Uitrusting: van typische tot luxehotels met lift, restaurants, bar, salon, soms binnenzwembad, sauna en solarium

Kamers: mooi, comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv en veelal minibar

Maaltijden: Scandinavische ontbijtbuffetten, ’s avonds verzorgde buffetten of nationale en internationale 3-gangen maaltijden

Overtocht: de nachtelijke bootovertocht gebeurt met Stena Line van Göteborg naar Kiel. Aan boord beschikt u over een 2-persoons binnenkajuit met stapelbed, stortbad en toilet

 

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
 • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
 • VREEMDE MUNT: Noorse Kronen

   

 • Transfer van bij u thuis naar de centrale vertrekplaats en terug
 • ***** ROYAL CLASS AUTOCAR
 • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 10e dag het ontbijtbuffet
 • Inbegrepen:alle uitstappen en toegangsgelden zoals beschreven in het programma, een Fjord diploma
 • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België