Natuurpracht in de Tsjechische Bohemen

Natuurpracht in de Tsjechische Bohemen

Dag 1 • België – Deggendorf

We doorkruisen Duitsland en rijden naar Deggendorf voor overnachting in een ***Hotel.

Dag 2 • Šumava - Domalice - Klatovy - Šumava

's ochtends rijden we naar Domalice, hoofdstad van de Chodsko streek. Domalice heeft een schitterend marktplein. Aan dit langgerekte plein staan veel kleurrijke huizen met zuilenbogen, een toren en twee stadspoorten. In de namiddag rijden we naar het historische stadje Klatovy, de toegangspoort naar het prachtige Nationaal Park Šumava. De stad wordt gedomineerd door twee torens, zwart en wit, die naast elkaar staan op het centrale plein van de stad. Vervolgens rijden we naar Šumava voor overnachting in ****Hotel Srní

Dag 3 • Pilsen

Vandaag bezoeken we de stad Pilsen, de hoofdstad van West-Bohemem en wandelen langs onder andere de synagoge van Pilsen (de derde grootste ter wereld), de beroemde St. Bartholomeus-kathedraal met de hoogste kerktoren in Tsjechië, het prachtige gemeentelijke theater en nog veel meer. In de namiddag bezoeken we facultatief de wereldberoemde Pilsner-brouwerij (CZK 250 pp).

Dag 4 * • Šumava

Vandaag genieten we van een vrije dag. We kunnen gebruik maken van de uitgebreide wellness faciliteiten in het hotel en in de omgeving van het hotel kunnen er mooie wandelingen gemaakt worden. Zo is er een kabellift in de buurt die je naar een prachtig uitzichtspunt brengt. Na een pauze op de top wandel je langs aangename paden terug naar beneden.

*Wettelijk verplichte rustdag chauffeur

Dag 5 • Pisek - kasteel Orlik - Strakonice

Na het ontbijt rijden we naar Pisek, de derde grootste stad in Zuid-Bohemen. Pisek is bekend vanwege zijn stenen brug, een van de waardevolste bouwwerken in Tsjechië. We maken een rondwandeling doorheen deze charmante stad, die dankzij zijn unieke sfeer verschillende Tsjechische artiesten heeft geïnspireerd. De middag brengen we door in de prachtige natuur van het noordelijke deel van Zuid-Bohemen. We bezoeken facultatief het prachtige neogotische kasteel Orlik (CZK 250 pp). De kamers herbergen weelderig meubilair, rijke collecties antiek, wapens en een bibliotheek. Op de terugweg naar het hotel kunnen we nog een korte omweg maken langs de stad Stakonice.

Dag 6 • Šumava - Kvilda - Kašperské hory - Sušice - Šumava

Na het ontbijt maken we een schilderachtige tocht door de ongerepte natuur van Šumava. We passeren langs Kvilda en maken een wandeling op een houten pad door de heidevelden Jezerní sla (Seefilz). We rijden verder naar Kašperské Hory, met als dominante kenmerk de kasteelruïne Kašperk van Charles IV uit de 14e eeuw. Vervolgens gaat het naar Sušice met zijn opmerkelijke huizen. Het mooiste Renaissance-huis is het Šumava-museum. Terug naar het hotel voor een afscheidsdiner met muziek.

Dag 7: Šumava - Passau - Deggendorf

Vandaag rijden we naar Passau. In Passau komen de drie rivieren Donau, Inn en Ilz samen. De smalle straatjes, prachtige kerken, barokke herenhuizen en het versterkte kasteel weten ons te bekoren. Na dit stadsbezoek rijden we verder naar een ***Hotel in Deggendorf.

Dag 8 • Deggendorf - België

We keren terug naar België.

Hotel Srní****

Ligging: In Šumava, centraal gelegen in het Boheemse woud.

Uitrusting: Mooi gerenoveerd hotel met receptie, restaurant, bar, wellness met zwembad, sauna, stoomkamer,... Mooie kamers met bad of douche, airco, tv en gratis wifi.

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde buffetten en de laatste avond een 3-gangen maaltijd.

Extra: 3 dranken per persoon bij afscheidsdiner, toegang tot zwembad, fitness en  sauna

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Vreemde munt: Tsjechische kroon

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 7e  dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België