Nationale parken van Zuid-Wales

Nationale parken van Zuid-Wales

Dag 1 • België – Bath

We worden thuis opgehaald en schepen in Calais in voor de overtocht naar Dover. In Avebury, één van de grootste prehistorische sites ter wereld, bezoeken we de grootste steencirkel ter wereld. Dit mysterieuze monument is minder bekend dan Stonehenge, maar zeker niet minder interessant. Tegen de avond nemen we onze intrek in het ****The Bird Hotel in Bath (ons verblijf in augustus is in het ****Double Tree Hilton in Bath). Na het heerlijke avondmaal voorzien we nog een vrije wandeling door het feeëriek verlichte Bath.

Dag 2 • Bath - Prior Park Landscape Garden – Swansea

Voor de middag maken we kennis met het kuuroord Bath, tevens een stad van grote architectonische schoonheid. We bezoeken de Romeinse baden die worden gevoed door de enige warmwaterbronnen van het land, gevolgd door een geleide stadswandeling, ideaal om deze schitterende 18e-eeuwse stad en chicste kuuroord van het land grondig te leren kennen. Na het middagmaal wandelen we naar de Prior Park Landscape Garden, het typevoorbeeld van de 18e eeuwse Engelse landschaptuin met de beroemde palladiaanse brug en dito uitzicht op de stad Bath. Deze nacht logeren we in het ****The Dragon Hotel in Swansea, dé uitgangsstad bij uitstek van Wales.

Dag 3 • Brecon Beacons National Park – Tenby

Via de Black Mountain Pass doorkruisen we het Brecon Beacons National Park voor een bezoek aan de historische gerestaureerde tuin van Aberglasney House. Later op de dag ontdekken we het heerlijke badplaatsje Tenby aan de Welshe Riviera. Het sfeervolle plaatsje is zo schilderachtig en kleurrijk, dat het wel een aquarel van zichzelf lijkt. In Laugharne is een wandeling langs het middeleeuwse kasteel naar het idyllisch gelegen Boathouse van Dylan Thomas, de nationale dichter van Wales, bijna verplichte kost.

Dag 4 • Pembrokeshire National Park - St. David’s

St. Davids, het spirituele hart van Wales en tevens kleinste stad van het Verenigd Koninkrijk, is een iconisch geheel van architectuur, religie en geschiedenis. Zo is een bezoek aan de kathedraal, gewijd aan de nationale heilige, een must. Het is de grootste en mooiste kerk van Wales en de ligging is enig mooi. Een wandeling langs het Pembrokeshire Coast Path laat ons kennis maken met de schoonheid van de kust. Even later wacht ons een gegidste tour in Pembroke Castle, één van de grootste en meest intacte Normandische kastelen in Wales. Met de fotogenieke kasteelruïne Carew Castle sluiten we deze boeiende dag af.

Dag 5 • Swansea - Gower Peninsula – Cardiff

De Gower is een klein schiereiland met de meest overweldigende kustlandschappen van Wales. In Rhossili maken we een panoramische kustwandeling tot aan Worm’s Head, het Land’s End van de Gower. Rond de middag bezoeken we The Mumbles, de Victoriaanse badplaats van Swansea, dat zich uitstekend leent voor een vrij middagmaal. Vanuit Southgate is er voor de goede wandelaars gelegenheid om de verbluffend mooie Three Cliffs Bay te bezoeken. Castell Coch ten slotte is de ideale introductie tot de sprookjeswereld in middeleeuwse en oosterse stijl van de markies van  Bute en zijn al even megalomane architect William Burges. Tot aan ons vertrek verblijven we in het ****Jurys Inn hotel in Cardiff.

Dag 6 • Black & White Village Trail – Hereford

Via Abergavenny verlaten we Wales voor een verkenning van Herefordshire in Engeland. Als opwarmer bezoeken we het Romaanse kerkje van Kilpeck met zijn unieke steensculpturen. Hereford is de oude hoofdstad van het Saksische koninkrijk Mercia. De kathedraal is vooral bekend omwille van de Chained Library, de grootste ter wereld in zijn soort, met als absolute blikvanger de Mappa Mundi, de oudste wereldkaart. Na het vrij middagmaal volgen we de ‘black & white villages trail’, met een uitgebreide fotostop in de fotogenieke dorpen Weobley en Pembridge. Als afsluiter verkennen we Hay-on-Wye, het wereldbefaamde tweedehands boekenstadje, pal op de grens met Wales.

Dag 7* • Cardiff

De hoofdstad van Wales is een moderne groene stad die heel wat te bieden heeft. In de vroege ochtend bezoeken we Cardiff Castle met het 19e-eeuwse neogotische interieur. Zo is de koepel van de exotische Arab Room rijk verguld met bladgoud. Aansluitend is er vrije tijd om te winkelen in de ‘regency arcades’ of een bezoek te brengen aan het National Museum of Wales. Daarna verkennen we Cardiff Bay, het gerenoveerde havencomplex. We ronden de dag af met een bezoek aan St. Fagans, het Museum of Welsh Life, een openluchtmuseum met meer dan 40 gebouwen die de architectuur van Wales vertegenwoordigen.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 8 • Cardiff – België

Alvorens terug te keren naar België brengen we nog een kort bezoek aan Castle Combe, een onvervalst Cotswolddorpje.

Opgelet: het programma van dag 8 is afhankelijk van de vertrekuren van de ferry. 

HOTELS****

JURYS INN CARDIFF****

Ligging: dit luxe 4-sterrenhotel ligt in het centrum van de stad en is gevestigd in een prachtig Victoriaans gebouw. Het historische Cardiff Castle ligt op wandelafstand en de winkels van Queen Street bevinden zich voor de deur van het hotel

Uitrusting: het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, wifi, de kamers hebben elk een stijlvolle inrichting, flatscreen-tv, telefoon, een eigen badkamer, toilet, haardroger, thee- en koffiefaciliteiten en airco 

Maaltijden: uitgebreid Engels ontbijt, s' avonds 3 gangenmenu

 • Internationaal reispaspoort is verplicht
 • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
 • Elektriciteit: 220V, best een wereldadapter meenemen
 • Vreemde munt: Britse pond

INBEGREPEN

 • Transfer van bij u thuis heen en terug
 • Vervoer met een *****ROYAL CLASS autocar
 • Overtocht met P&O Ferries: Calais-Dover-Calais
 • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt
 • Uitstappen zoals beschreven in het programma
 • Toegangen: Roman Baths, Prior Park Landscape Garden, Aberglasney House & Gardens, Pembroke Castle, Castell Coch, Hereford Cathedral: Mappa Mundi + Chained Library Exhibition, Cardiff Castle en Museum of Welsh Life
 • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België