Napels & de Amalfitaanse kust

Napels & de Amalfitaanse kust

Aan de Amalfitaanse kust, een van de mooiste Italiaanse kustlijnen met schilderachtige plaatsjes als Amalfi en Positano, kunt u genieten van schitterende panoramas en pastelkleurige dorpjes. Wat u zeker ook moet gezien hebben, is Pompeii, ooit volledig in de as gelegd door de uitbarsting van de Vesuvius.

Dag 1 • België - Napels

We nemen onze vlucht naar Napels, de poort tot het zuiden van Italië. We verkennen kort deze schilderachtige stad en passeren langs kerken en pleinen en de bekende havenwijk Santa Lucia. Vervolgens rijden we via de kustweg langs de Golf van Napels naar Sorrento voor installatie in het hotel.

Dag 2 • Capri - Anacapri

We varen naar Capri en nemen in de haven busjes naar het hoger gelegen Anacapri. We wandelen naar het uitzichtpunt en bezoeken facultatief de Villa San Michele (± € 7 pp). Na een wandeling door de typische straatjes, keren we met minibusjes terug naar Capri. ‘s Namiddags wandelen we naar de zuidkant van het eiland met uitzicht op de Faraglioni, rotsformaties in zee. We kunnen een facultatieve boottocht (± € 16 pp) maken rond het eiland met zijn prachtige kalksteenkusten en grotten.

Dag 3 • Amalfitaanse kust

Vandaag verkennen we de adembenemend mooie Amalfitaanse kust. We rijden eerst naar het oude vissersdorp Positano, een van de mondainste badplaatsen in Zuid-Italië. Na een panoramische stop rijden we naar Amalfi, waar we de prachtige gevel van de kathedraal S. Andrea bewonderen en genieten van vrije tijd in het centrum. Nadien rijden we naar het liefelijke Ravello en genieten er van prachtige uitzichten. Facultatief bezoeken we de Villa Rufolo (± € 5 pp), gebouwd in de 13e eeuw met Arabische en Siciliaanse invloeden. Later werden kloostergebouwen en tuinen toegevoegd.

Dag 4 • Pompeii - Napels - België

Deze ochtend brengen we een facultatief bezoek aan Pompeii (± € 20 pp - incl. verplichte plaatselijke gids), dat in het jaar 79 volledig bedolven werd na een vulkaanuitbarsting van de Vesuvius. Pompeii bleef lang begraven en vergeten tot men in de 18e eeuw begon met de opgravingen. Nu is het een van de belangrijkste archeologische sites ter wereld. Vervolgens nemen we onze transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.

Opgelet: het programma kan aangepast worden in functie van de vluchturen

 

HOTEL LA MERIDIANA***

Ligging: gelegen in een residentiële wijk van Sorrento, vlakbij het historisch centrum en op 200m van het busstation

Uitrusting: modern hotel met receptie, lift, restaurant, lounge, bar, dakterras met ligzetels met panoramisch zicht op Vesuvius, gratis wifi

Kamers: comfortabel ingericht met badkamer met bad of douche, toilet en haardroger, telefoon, tv, kluis, airco (van 15/06 tot 15/09)

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Napels heen en terug
  • Transfers met plaatselijke autocar
  • Kamer & ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België