Napels & de Amalfitaanse kust

Napels & de Amalfitaanse kust

Dag 1 • België - Napels - Sorrento

We nemen onze vlucht naar Napels. Na aankomst bezoeken we de stad, die bekend staat als de poort tot het zuiden van Italië. We gaan op verkenning en passeren langs kerken en pleinen en de bekende havenwijk Santa Lucia. Vervolgens rijden we via de kustweg langs de Golf van Napels naar Sorrento voor onze overnachting.

Dag 2 • Capri - Anacapri

We varen naar Capri en nemen in de haven een busje naar het hoger gelegen Anacapri. We wandelen naar het uitzichtpunt en bezoeken facultatief de Villa San Michele (± € 10 pp). Na een wandeling door de typische straatjes, keren we met minibusjes terug naar Capri. ’s Namiddags hebben we vanaf de zuidkant van het eiland uitzicht op de Faraglioni, rotsformaties in zee. We kunnen een facultatieve boottocht (± € 20 pp) maken langs de prachtige kalksteenkusten en grotten.

Dag 3 • Amalfitaanse kust

Vandaag verkennen we de adembenemende Amalfitaanse kust. We rijden eerst naar het oude vissersdorp Positano, één van de mondainste badplaatsen in Zuid-Italië. Na een panoramische stop rijden we naar Amalfi, waar we de prachtige gevel van de kathedraal St. Andrea bewonderen en genieten van vrije tijd. Nadien rijden we naar het liefelijke Ravello en genieten er van prachtige uitzichten. Facultatief bezoeken we de Villa Rufolo (± € 6 pp), uit de 13e eeuw met Arabische en Siciliaanse invloeden. Later werden kloostergebouwen en tuinen toegevoegd.

Dag 4 • Pompeji

Vandaag brengen we een bezoek aan Pompeji dat in het jaar 79 volledig bedolven werd na een vulkaanuitbarsting van de Vesuvius. Nu is het één van de belangrijkste archeologische sites ter wereld. In de namiddag kunnen we een vrijblijvend bezoek aan Sorrento zelf brengen.

Dag 5 • Sorrento - België

Na een rustig ontbijt hebben we nog wat tijd om te genieten van alle hotelfaciliteiten. Vervolgens nemen we onze transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.

Opgelet: het programma kan aangepast worden in functie van de vluchturen.

HOTEL LA MERIDIANA ****

Ligging: gelegen in een rustige woonwijk van Sorrento, nabij het historische centrum

Uitrusting: aangenaam hotel met receptie, lift, restaurant, bar, dakterras, gratis wifi, kluisje, airco, flatscreen tv, telefoon, badkamer met toilet, douche/bad, haardroger

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu

Reisdocumenten: geldige identiteitskaart

Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven

• Vluchten Napels heen en terug
• Transfers met plaatselijke autocar
• Kamer & ontbijtbuffet
• Alle excursies zoals vermeld in het programma
• Gebruik van draadloze headset
• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België