Namibië • Authentieke stammen en dramatische landschappen

Namibië Authentieke stammen en dramatische landschappen

Namibië heeft het droogste klimaat van Afrika. Daardoor vindt u er woestijnen zoals de Namib met zijn rode zandduinen en de Kalahari waar u ook de woestijnolifanten kan tegenkomen. Om naar uit te kijken is zeker ook het Etosha National Park, gelegen rond een immense zoutpan waar u de Big Four zou kunnen zien (geen Five: er zijn hier geen buffels door het tekort aan water). Namibië is een fenomenaal land met eindeloze horizonten en indrukwekkende leegtes. U zal er voelen wat het is om te overleven in de woestijn te midden van een intens kleurenpalet.

Dag 1 • Brussel - Windhoek

Transfer van bij u thuis naar Brussel voor uw lijnvluchten naar de hoofdstad Windhoek.

Dag 2 • Windhoek - Erindi Game Reserve (a)

Aankomst in Windhoek. Onthaal door de plaatselijke gids en transfer naar uw eerste verblijfplaats: het Erindi Game Reserve, waar u twee nachten zal verblijven in de Old Traders Lodge. U rijdt daarbij in een aan de plaatselijke wegen aangepaste, maar toch comfortabele autocar onder meer door de hoofdstad Windhoek, die op een hoogte van zowat 1650 meter boven de zeespiegel ligt. Het reisdoel is het Erindi Game Reserve dat tot 2007 een gebied was waar vee graasde en waar gejaagd mocht worden. Momenteel is het 700 km² grote reservaat één van de belangrijkste gebieden waar de wildstand zich in hoog tempo herstelt, dankzij de goede zorgen van de eigenaars en de belangstelling voor het daar aangeboden ecotoerisme.

Dag 3 • Erindi Game Reserve (o,m,a)

U beleeft een heerlijke dag in Erindi, met een ochtend- en een namiddagsafari in 4x4 voertuigen. Het reservaat is een leefgebied voor bijna alle dieren die in Namibië voorkomen: olifanten, neushoorns, nijlpaarden, luipaarden, zebra’s, een mooie populatie Afrikaanse wilde honden, leeuwen, veel giraffes en tal van soorten antilopen. Tussen de ‘gamedrives’ kan u nog steeds genieten van het prachtige Erindi: uw kamer heeft een terras of patio en uitzicht op het ‘watergat’ waar de dieren hun dorst komen lessen. Overnachting in de heerlijke Old Traders Lodge in het Erindi Game Reserve.

Dag 4 • Ombili Foundation - Etosha National Park (o,m,a)

U bezoekt vandaag eerst de Ombili Foundation waar een tweetal inheemse stammen opvangen worden die geen woongebied meer hadden. De San bevolking vormde eeuwenlang kleine gemeenschappen van stoere jagers en curieuze verzamelaars. De mannen gingen op jacht en de vrouwen verzamelden eetbare gewassen. Etosha is het grootste wildpark van Namibië en één van de eerste parken waar actief beleid werd gevoerd om de natuur en het wild in stand te houden. De grenzen van het game reserve werden in de loop der tijd vele malen aangepast omwille van het voortdurende conflict tussen natuurbescherming en landbouwactiviteiten. Het hart van het park is een zoutpan, ontstaan uit een opgedroogd meer, wat de naam Etosha (droogwater) verklaart. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en een bijzondere vegetatie. Logies en avondmaal in de mooie en gezellige Mokuti Safari Lodge.

Dag 5 • Etosha National Park (o,m,a)

Volledige dag safari in de eigen autocar van waaruit u op een comfortabele manier een prima overzicht hebt. Optioneel kan u ook kiezen voor een halve dag safari in een open voertuig, zodat u alles vanop de eerste rij kan beleven. Lunch in het Halali Restcamp. De Etosha Pan, een reusachtige, ondiepe zoutvlakte, domineert het park en is tijdens het merendeel van het jaar een onherbergzaam gebied van witte gedroogde modder waarlangs de wilde dieren trekken. Vooral aan de drinkplaatsen is de kans groot dat u wilde dieren spot. Hou uw camera in de aanslag om de mooiste beelden vast te leggen. Avondmaal en overnachting in de Etosha Safari Lodge of de Toshari Lodge.

Dag 6 • Damaraland (o,a)

Damaraland ligt in het centraal- tot noordwestelijke deel van Namibië. Door de veelzijdigheid van Damaraland is het één van de meest interessante gebieden van het land. U brengt een bezoek aan de orgelpijpen en het versteende woud waar de bomen meer dan 200 miljoen jaar oud zijn. De Verbrande Berg is een nationaal monument sinds 1956. Onderweg kan u wellicht kennismaken met Herero en Himba dames in hun originele klederdracht. Overnachting en avondmaal in de Twyfelfontein Country Lodge.

Dag 7 • Swakopmund (o,m)

In de voormiddag een fijn bezoek aan de Cape Cross Seal Colony. Daar zult u de duizenden zeehonden zien liggen, schuifelen of ruziemaken. Op de parkeerplaats ziet u een stenen kruis, daar geplaatst door de Portugees Diego Câo, de eerste Europeaan die hier voet aan wal zette, in 1485. Verder naar Swakopmund waar u twee nachten zal verblijven in het fraaie Swakopmund Sands hotel.

Dag 8 • Swakopmund (o,m)

Deze kuststad, geprangd tussen de hete woestijn en de koude oceaan, is uitgegroeid tot de belangrijkste vakantieplaats van Namibië. De architectuur getuigt van het Duitse koloniale verleden en ook de koffieshops doen denken aan Duitsland. Proef van een heerlijk stukje taart in een typische Konditorei. In de voormiddag een uitstap naar Walvisbaai, waar u de duizenden roze flamingo’s zal bewonderen. Tijdens een boottocht met verse oesters, wijn, desserts en allerlei hapjes ziet u de zeerobben, dolfijnen en de sierlijke pelikanen, die met gerust gemoed aan boord komen. Vrije namiddag in de stad. Quad rijden in de duinen, of deelnemen aan een bijzondere ‘Living Desert Tour’ kunnen de vrije namiddag optioneel opvullen.

Dag 9 • Sossusvlei (o,m,a)

In tegenstelling tot andere programma’s bieden wij u het hoogtepunt van Namibië aan als apotheose op het einde van de reis! U reist naar het wereldberoemde Namib Naukluft Park waar u twee nachten zal logeren in de prima Soft Adventure Lodge of de Namib Naukluft Lodge. In de namiddag een Scenic Drive tocht doorheen dit natuurwonder. U krijgt vast en zeker uitleg over de Tsondab zandsteen die rijk is aan plantaardige en dierlijke fossielen.

Dag 10 • Sossusvlei (o,m,a)

In het onwerkelijke woestijnlandschap van de Sossusvlei schitteren de hoogste duinen ter wereld. Sommige zijn bijna 400 meter hoog. Duin 7, ook ‘Big Daddy’ genoemd, is veruit de hoogste. De duinen kleuren van abrikoos tot fel oranje en dieprood. Deadvlei is dan weer een opgedroogde zoutpan die is ingesloten tussen de metershoge duinen. De restanten van 900 jaar oude bomen creëren hier een surrealistisch landschap. De Sesriem Canyon is een 1 kilometer lange canyon die werd uitgeslepen door het water uit de Tsauchabrivier. Dit is het Namibië zoals u het thuis gedroomd hebt...

Dag 11 & dag 12 • Windhoek (o,a)

U eindigt deze heerlijke reis op een rustige manier en reist terug naar uw beginpunt Windhoek waar u  logeert in de Windhoek Country Club, een echt resort met alle faciliteiten: een heerlijk groot zwembad, gym, casino, 18 hole golfterrein, tennisterrein. U komt in de vroege namiddag toe in Windhoek en hebt u de rest van de dag vrij om van het zwembad en de faciliteiten van het resort te genieten. Het centrum van Windhoek is een mengeling van Duitse koloniale gebouwen en in frisse pasteltinten geschilderde moderne gebouwen. Opvallend is de Evangelisch-Lutherse kerk in Art Nouveau stijl. Die Alte Feste was vroeger een fort, tegenwoordig een museum dat de cultuur en tradities van het land laat zien. Verder zijn het beeldige treinstation en het Tintenpalast met mooie tuin de moeite om te ontdekken. De volgende dag kiest u voor verdere relax, of om het centrum van de stad te ontdekken of uw Namibia-shopping te vervolledigen.. Uiteraard geniet u van een verzorgd afscheidsdiner!

Dag 13 • Windhoek - Europa  (o)

Er volgt in de latere voormiddag een transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Dag 14 • Brussel

Aankomst en transfer tot aan uw voordeur met een koffer vol mooie herinneringen.

Volgens programma

 

 • Voor de liefhebbers van vreemdsoortige natuurfenomenen
 • Met méér Wildlife dan u zou vermoeden
 • Extra veel maaltijden inbegrepen

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer in gans Vlaanderen (1 adres per dossier)

Gerelateerde reizen