Muzikaal Londen

Muzikaal Londen

Londen staat centraal voor sightseeing, historie en shopping maar is tevens de geboorteplaats van veel muziekstijlen en iconen. Wandel in de voetsporen van Amy Winehouse, Pink Floyd, Jimi Hendrix, The Beatles & David Bowie. Struin langs hun huizen, straten, pubs en platenzaken. Uw muzikale citytrip is pas compleet met een avondbezoek aan de West End en een musical.

Dag 1 • België - Londen

We rijden richting Calais, nemen onze overtocht naar Dover en rijden door het graafschap Kent naar Greenwich met bouwwerken zoals het Queen’s House, het Royal Observatory en het Trinity conservatorium voor Dans en Muziek. Van hieruit maken we een facultatieve boottocht (£ 8 pp) naar het centrum van Londen. Zo krijgen we de kans om verschillende Londense bezienswaardigheden van dichtbij te bewonderen. Nadien maken we een stadsrondrit via o.a. Parliament Square, Trafalgar Square, Piccadilly Square, St. James’s Street, Kensington Road, Royal Albert Hall,  enz. Aansluitend bezoeken we de collectie voor performance art in het Albert & Victoria Museum. Hier zien we enkele originele posters, kostuums en attributen van gekende musicals, toneelstukken of performers als Elton John, The Rolling Stones & The Sex Pistols. Wie liever gaat shoppen, kan dit makkelijk bij Harrods, vlak om de hoek. Langs The Royal Albert Hall, thuishaven van ‘The Night of The Proms’ rijden we naar The Docklands voor installatie in het hotel.

 

Dag 2 • London

We rijden voorbij Notting Hill, gekend van Portobello Market, om de hoek van Holland Park, thuishaven van Robbie Williams, Simon Cowell en Jimmy Page van Led Zeppelin. Nadien ontmoeten we onze favoriete sterren bij Madame Tussauds (te reserveren bij inschrijving) of gaan op verkenning in de Rock ‘n Roll wijk van Camden, de voormalige woonplaats van o.a.  Amy Winehouse, Charles Dickens en Gary Lightbody. ‘s Namiddags is het tijd voor een thematische wandeling doorheen Soho & Carnaby street. Hier ontdekken we de muzieklocaties van David Bowie, The Rolling Stones en Oasis. We bezoeken de muziekwinkels bij Denmark Street of gaan shoppen in hartje Londen. In de avond is er een mogelijkheid om een musical voorstelling bij te wonen in de West End (te reserveren bij inschrijving).

 

Dag 3 • Londen - België

In de ochtend rijden we langs ‘The World’s End’, waar de Sex Pistols en het iconische punkgenre is ontstaan. We zien de Battersea stroomcentrale die model stond voor de plaat Animals van Pink Floyd. Nadien gaan we langs de gekende ‘Abbey Road Studio’s' waar we het zebrapad kunnen oversteken, foto’s kunnen maken van de muurversiering en eventueel wat kunnen winkelen in de Abbey Road Shop. Aansluitend verlaten we Londen, rijden naar Dover voor onze overtocht naar Calais en keren  terug naar België. 

 

Opgelet: volgorde programma kan gewijzigd worden afhankelijk van plaatselijke evenementen.

Novotel London Excel****

Ligging: in een rustige buurt in The Docklands, dicht bij Canary Wharf, op minder dan een half uur van het centrum met het openbaar vervoer

Uitrusting: modern hotel met receptie, lift, restaurant, bar, terras met uitzicht op Royal Victoria Dock en Londense skyline, sauna, fitnessruimte, gratis wifi

Kamers: stijlvolle kamers met badkamer met douche, toilet en haardroger, telefoon, tv, bureau, kluisje, minibar

Maaltijden: Engels ontbijtbuffet, ’s avonds 3- gangen maaltijd

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Elektriciteit: driepuntstekker!!
  • Vreemde Munt: Engelse pond

  • ****MAXI DUBBELDEK AUTOCAR
  • Kamer met Engels ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België