Moskou & Sint-Petersburg

Moskou & Sint-Petersburg

Het hart van de Russische hoofdstad Moskou is het beroemde Rode Plein met het Kremlin. Maar Moskou is ook de stad van talloze monumenten, musea en theaters, pleinen en parken. Ook de tsarenstad Sint-Petersburg, het vroegere Leningrad, is uitzonderlijk rijk aan cultuur, kunst en bijzondere architectuur.

Dag 1 • België - Moskou

We nemen onze vlucht naar Moskou en bij aankomst onze transfer naar het ***+hotel Cosmos (of gelijkwaardig) in het centrum. Afhankelijk van onze vluchturen hebben we een eerste korte kennismaking met Moskou, het hart van Rusland.

Dag 2 • Moskou

Vandaag voorzien we een geleid stadsbezoek aan de Russische hoofdstad en krijgen de hoogtepunten van deze wereldstad te zien. We nemen de indrukwekkende metro met zijn bijzondere architectuur en zien enkele van ’s werelds mooiste metrostations, gedecoreerd met diverse soorten marmer, mozaïeken, beelden en kroonluchters. Vervolgens maken we een rondrit langs de imposante muren van het Kremlin, bekende kathedralen en kerken, pleinen, bruggen en verschillende monumenten waaronder het Witte Huis, de Stalinistische wolkenkrabbers, de Tverskaya winkelstraat, het Loebjankagebouw en het Novodevichiklooster, ongetwijfeld één van de mooiste kloosters van Moskou. Vanaf de Lomonossov Universiteit hebben we een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 3 • Moskou

Deze dag staat grotendeels in het teken van ons bezoek aan het gigantische Rode Plein en het Kremlin met haar imposante muren en torens. Via de Alexandertuin, met het monument van de onbekende soldaat, waar de aflossing van de wacht plaatsvindt, komen we op het Rode Plein. De blikvanger van het plein is de Basiliuskathedraal, gebouwd in opdracht van Ivan de Verschrikkelijke. Op het plein vinden we ook het Leninmausoleum, met het gebalsemd lichaam van Lenin. Aan de westzijde van het Rode Plein treffen we de paleizen en kathedralen van het Kremlin. Het omvat een gebied van 28ha dat volledig ommuurd is. Eeuwenlang werd het Russische rijk van hieruit bestuurd en ook vandaag is het nog steeds de zetel van de Russische regering. We brengen een geleid bezoek aan een van de kathedralen. ‘s Namiddags bezoeken we nog het GUM-winkelcentrum met de meest exclusieve winkels van Rusland en de chique Tverskaja-straat met adellijke stadspaleizen, fijne restaurants, theaters en dure modewinkels.

Dag 4 • Moskou - Sint-Petersburg

We nemen onze transfer naar het station van Moskou voor onze treinrit naar Sint-Petersburg, stad van Peter de Grote. Na installatie in het ****hotel Moskwa (of gelijkwaardig) vertrekken we voor onze eerste kennismaking met de stad. Tijdens deze toer zien we de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder de Nevsky Prospect, de hoofdstraat van Sint-Petersburg, met de Kazan kathedraal, het paleisplein, het Winterpaleis, het beursgebouw, de kunstkamer en de Sint-Isaak kathedraal, die met haar indrukwekkende gouden koepel de skyline van de stad domineert.

Dag 5 • Sint-Petersburg

Deze ochtend bezoeken we geleid de Petrus-en-Paulus Vesting, het oudste historische monument van de stad, ontworpen door Peter de Grote. De start van de bouw in 1703 geldt als officiële stichting van de stad Sint-Petersburg. De vesting was eerst bedoeld als bescherming, later als politieke gevangenis. In de kathedraal van de vesting liggen alle tsaren begraven vanaf Peter de Grote. ‘s Namiddags staat een bezoek aan ’s werelds grootste kunstmuseum op ons programma: de Hermitage met zijn onschatbare collecties en kunstwerken. Het meest gekende gebouw van het museum is het Winterpaleis, gebouwd door de Italiaanse architect Rastrelli voor tsarina Elizabeth. Het museum heeft haar collectie voornamelijk te danken aan de verzamelwoede van Catharina de Grote. Na de rondleiding kunnen we het museum verder op eigen houtje bezoeken of de stad gaan verkennen.

Dag 6 • Sint-Petersburg - Poesjkin

Vandaag verlaten we heel even Sint-Petersburg om een bezoek te brengen aan het tsarendorp Poesjkin. Hier mag een bezoek aan het sprookjesachtige Catharina zomerpaleis niet ontbreken. Dit keizerlijk paleis werd in opdracht van tsarina Elizabeth ontworpen ter ere van haar moeder Catharina I. Hoogtepunt van het bezoek zijn de enorme barokke gevels, de legendarische barnstenen kamer, de fantastisch grote spiegelzaal, de vergulde houtsnijwerken en prachtige plafondschilderingen. Het paleis is omringd door prachtige tuinen en parken waar we van wat vrije tijd kunnen genieten. Nadien keren we terug naar Sint-Petersburg. Deze avond sluiten we af met een prachtige boottocht op de Neva-river.

Dag 7 • Sint-Petersburg

Deze dag kunnen we volledig naar eigen wens invullen of we kunnen deelnemen aan facultatieve bezoeken. Onder leiding van onze gids kunnen we facultatief het Yusopov-
paleis (te reserveren bij inschrijving) bezoeken. Dit verbluffende paleis werd gebruikt om meesterwerken van Rembrandt en Rubens in onder te brengen, alsook Franse tapijten en porselein, Venetiaanse spiegels en beeldhouwwerken. Tevens kunnen we een facultatief bezoek brengen aan het Peterhof (te reserveren bij inschrijving). Dit lusthof van Tsaar Peter ligt net buiten Sint-Petersburg, aan de Finse golf. Het heeft mooie parken, fonteinen, gouden sculpturen, kabbelende bronnen en in het midden het grote paleis.

Dag 8 • Sint-Petersburg - België

Afhankelijk van onze vluchturen, hebben we de mogelijkheid deze dag volledig vrij in te vullen. We kunnen nog een bezoek brengen aan een van de vele musea of onze laatste aankopen doen in een van de prachtige winkelstraten.

Opgelet: het programma kan aangepast worden in functie van de vluchturen en de volgorde van de bezoeken kan ter plaatse aangepast worden.

 

HOTELS *** EN ****

Ligging: centraal bij de bezienswaardigheden gelegen

Uitrusting: moderne hotels met receptie, lift, restaurants, bar, gratis wifi

Kamers: moderne en ruime kamers met badkamer met douche en toilet, telefoon, tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden of buffetten

 

 • Reisdocumenten: geldig internationaal paspoort en visum zijn vereist. Gelieve minimum 8 weken voor afreis in het bezit te zijn van uw internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na terugreis). De aanvraag voor uw visum wordt geregeld door Reizen Lauwers.
 • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen de bevoegde instanties te contacteren
 • Tijd: +1 uur in de zomer in Moskou en Sint- Petersburg
 • Geld: de munteenheid van Rusland is de roebel (RUB); 100 RUB = € 1,44 (wisselkoers nov 2017); best Euro’s meenemen om ter plaatse te wisselen; de voornaamste kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard en het is eenvoudig om geld af te halen in bankautomaten
 • Fooien: lonen zijn betrekkelijk laag en personeel is vaak op fooien aangewezen; op rekeningen in bar, restaurant e.d. is een fooi van 10% de richtlijn

 • Vluchten heen België-Moskou en terug Sint-Petersburg- België
 • Treinrit Moskou - Sint-Petersburg met SAPSAN (hogesnelheidstrein)
 • Transfers van en naar de luchthavens van Moskou & St-Petersburg en transfers van en naar het treinstation
 • Uitstappen en bezoeken volgens programma, inclusief toegangsgelden
 • Inbegrepen: bezoek metrostation Moskou, bezoek Kremlin met kathedraal, bezoek Hermitage, bezoek Petrus & Paulus vesting, bezoek Poesjkin met toegang Bernsteinzimmer, ’s avonds, boottocht op de Neva
 • Annulatie- & Reisverzekering inbegrepen
 • Halfpension vanaf de 1e avond het avondmaal tem de 8e dag het ontbijt
 • Begeleiding door een plaatselijke gids in Moskou en Sint-Petersburg en begeleiding door een Nederlandstalige begeleider vanuit België

 

 • Visumkosten (± € 80 per persoon)
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Uitstappen Yusopovpaleis & Peterhof