Met de Schwarzwaldbahn doorheen het Zwarte Woud

Met de Schwarzwaldbahn doorheen het Zwarte Woud

Dag 1 • België - Straatsburg
We worden thuis opgehaald en vertrekken vanuit Q8 Ranst. Via de autosnelwegen E313 en E25 rijden we doorheen België, Luxemburg en Frankrijk in de richting van de stad Straatsburg. Vrij middagmaal onderweg. In de loop van de namiddag komen we aan in Straatsburg. Deze aangename stad bestaat uit 3 delen: de oude stad, de nieuwe stad en de Europese wijk. De kathedraal Notre-Dame is het meest imposante gebouw van de stad. We maken een boottocht onder het motto 2000 jaar geschiedenis Straatsburg. Van het stadscentrum tot de keizerlijke wijk van de Nieuwe Stad tot het Europees Parlement ontdekken we de stad tijdens een wandeling langs het water vanuit een uniek perspectief! We wandelen langs de charmante oevers van de Ill en in de autovrije steegjes van het Kleine Frankrijk om er de mooie vakwerkhuizen te ontdekken. We logeren in het **** hotel Le Lodge - Brit te Straatsburg.

Dag 2 • Schwarzwaldbahn - Radolfzell - Bodensee - Schaffhausen - Breitnau
‘s Morgens stappen we in Offenburg op de Schwarzwaldbahn, voor een 155 km lange treinrit van Offenburg naar Radolfzell. De Zwarte Woud Bahn verbindt het laaggebergte van de Bovenrijn met de regio Bodensee. Het traject Hornberg - Triberg - St. Georgen wordt als bijzonder aantrekkelijk beschouwd. Bochten en 37 tunnels werden gecreëerd voor de aanleg van de spoorweg. Rond 11 uur komen we, aan de oevers van de Bodensee, in Radolfzell aan. In het historische centrum van Radolfzell zullen we de adem van de geschiedenis bij elke stap voelen en betoverd worden door een prachtige sereniteit. We maken een geleide wandeling doorheen het historische centrum waar we terugkijken op een geschiedenis van bijna 1200 jaar. Vrij middagmaal. Gedurende de namiddag rijden we naar Schaffhausen voor een bezoek aan de Rijnwaterval. Vanaf verschillende platforms genieten we van een fascinerend beeld op de watermassa tussen de rotsen. We rijden naar de Breitnau voor overnachting in het **** Hofgut Sternen hotel.

Dag 3 • Feldberg - Titisee - Schluchsee
We gaan met de gondelbaan naar boven en genieten van grandioze panorama’s op en rond de Feldberg. Met de lift bereiken we het observatiedek op de 11e verdieping van de Feldbergtoren. Vanaf daar heb je een adembenemend panoramisch uitzicht. Aansluitend maken we een boottocht over het Titisee meer. De Feldberg Gletsjer is de grondlegger van het meer. Het meer zelf en de omliggende natuur zijn buitengewoon prachtig. Vrij middagmaal. Met een lengte van 7,5 km en een breedte van 1,5 km is de Schluchsee het grootste meer van het Zwarte Woud. Aan de oevers van het meer genieten we van een typische specialiteit de Schwarzwalder kersentaart. De belangrijkste ingrediënten zijn kersen, slagroom, chocolade en kirsch. Nadien zijden we terug naar ons hotel in Breitnau.

Dag 4 • Triberg - Schwarzwald Hochstrasse - Allerheiligen - Karlsruhe
Het bekendste in Triberg zijn de zeven watervallen die samen ongeveer 163 hoogtemeters overbruggen. We volgen langs de watervallen een wandelpad met mooie uitzichten. We keren terug via de barokke bedevaartkerk Maria in der Tanne. Bijzonder mooi zijn het hoogaltaar en de preekstoel van de Villinger beeldhouwer Schupp. Het Zwarte Woud museum geeft een goed beeld over het leven in het Zwarte Woud, over de economie en de verschillende culturen in het gebied. Vrij middagmaal. We rijden weg van Triberg en brengen eerst een bezoek aan het “Eble Uhren Park”, de grootste koekoeksklok ter wereld, zo groot als een woning. Na Freudenstadt volgen we de ‘500’ of Schwarzwald Hochstrasse een weg die ons dwars door het natuurpark brengt. Wisselende vegetatie en unieke landschappen maken van deze weg al meer dan een eeuw een toeristische trekpleister. De kloosterruïne in Allerheiligen is een restant van een klooster dat hier zou gesticht zijn aan het einde van de 12e eeuw. Het klooster werd opgeheven in 1803 en vanaf toen bleven de gebouwen leeg. Toen het toerisme opkwam halverwege de 19e eeuw werd dit mooie plekje opnieuw ontdekt en gerestaureerd. De waterval van Allerheiligen stort zich neer in verschillende fasen en is daardoor zeer mooi om langs te wandelen. We rijden naar Karlsruhe voor overnachting in het **** hotel Achat Plaza.

Dag 5 • Karlsruhe - België
Via de Duitse autosnelwegen rijden we richting België. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant.

HOFGUT STERNEN HOTEL****

Ligging: dit 4-sterrenhotel ligt in de schilderachtige omgeving van het Zwarte Woud. Het Best Western Hotel biedt 2 restaurants, een bar en een tuin met een terras

Uitrusting: de ruime kamers bevinden zich in 4 verschillende gebouwen. De kamers hebben verschillende inrichtingen van traditioneel tot modern en hebben een flatscreen-tv en een eigen badkamer

Maaltijden: uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds een 4 gangenmenu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis heen en terug

  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf de 1e  dag het avondmaal t.e.m. de 5e  dag het ontbijt
  • Uitstappen zoals beschreven
  • Toegangen: boottocht 2000 jaar geschiedenis Straatsburg, rit met de Schwarzwald Bahn van Offenburg naar Radolfzell, historische wandeling in Radolfzell, bezoek Rheinfall waterval, Gondelbaan Feldberg, Feldbergtoren, boottocht op Titisee, aan de Schluchsee Schwarzwald Kirchentorte met koffie/thee, watervallen Triberg, het Zwarte Woud museum in Triberg, “Eble UhrenPark”.
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België